dudek0502 Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Czy ktoś z Was przekładał termin spotkania z konsulem? Pytam, ponieważ może się okazać, że w dniu spotkania mój dzieciak może mieć badanie u neurologa.
brodapl Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Witam Mam rozmowę 14.02 . Chciałem się tylko upewnić. że wszystko mam : zaświadczenie o niekaralności,badanie lekarskie,świadectwo urodzenia,dwa zdjęcia,dyplom magisterki,paszport. O czymś zapomiałem?czy jakiś wyciąg z konta zabrać? Co z opłatami? widziałem na stronie 330 dolarów,rozumiem że to trzeba opłacić przed wizytą? z góry dzieki za podpowiedź
sly6 Napisano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 dudek jest takie cos mozliwe ale moze okazac sie tak ze Cie przesuna na dalszy termin a wtedy moze i wiz zabraknac zadzwon do dzialu wiz imigracyjnych i tam sie spytaj brodapl oplate wniesiesz w Konsulacie przed rozmowa,pamietaj o dodatkowej oplacie,poczytasz o tym na stronie Ambasady oraz forum
Dejmos Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Witam Mam rozmowę 14.02 . Chciałem się tylko upewnić. że wszystko mam : zaświadczenie o niekaralności,badanie lekarskie,świadectwo urodzenia,dwa zdjęcia,dyplom magisterki,paszport. O czymś zapomiałem?czy jakiś wyciąg z konta zabrać? Co z opłatami? widziałem na stronie 330 dolarów,rozumiem że to trzeba opłacić przed wizytą? z góry dzieki za podpowiedź Nie zapomnij o rejestracji na stronie kuriera Jeżeli nie masz I-134 to zabranie ze sobą wyciągu z konta nie zaszkodzi. Opłata na miejscu (330 + ta dodatkowa kwota dodana niedawno).
kanek007 Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Nie zapomnij o rejestracji na stronie kuriera Jeżeli nie masz I-134 to zabranie ze sobą wyciągu z konta nie zaszkodzi. Opłata na miejscu (330 + ta dodatkowa kwota dodana niedawno). Miałam rozmowę 4 lutego o dodatkowej oplacie informują ponieważ wszystkim członkom rodziny dają Numer Karty Stałego Pobytu, który jest niezbędny do dokonania dodatkowej oplaty (165 $). Opłata musi być dokonana z konta w amerykańskim banku lub karty wydanej przez amerykański bank oczywiście przed wjazdem do USA. Jeśli wpłata nie zostanie dokonana nie przyślą nam "zielonej karty". Dzisiaj dostałam wiadomość, że moje paszporty są do odbioru w TNT.
jaroamg Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Miałam rozmowę 4 lutego o dodatkowej oplacie informują ponieważ wszystkim członkom rodziny dają Numer Karty Stałego Pobytu, który jest niezbędny do dokonania dodatkowej oplaty (165 $). Opłata musi być dokonana z konta w amerykańskim banku lub karty wydanej przez amerykański bank oczywiście przed wjazdem do USA. Jeśli wpłata nie zostanie dokonana nie przyślą nam "zielonej karty". Dzisiaj dostałam wiadomość, że moje paszporty są do odbioru w TNT. Ok czyli w ambasadzie płaci się tylko 330 $ a te 165$ przed wyjazdem do US tak? (Ale ciekawe jak ktoś kto nikogo nie ma w USA ma wpłacić kaskę z amerykańskiego konta w amerykańskim banku????!!!!)
jaroamg Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Wystarczy jak będziesz tylko z żoną - dzieci do 14 roku życia nie muszą być obecne na rozmowie. Dzięki za info...
mariano85 Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Miałam rozmowę 4 lutego o dodatkowej oplacie informują ponieważ wszystkim członkom rodziny dają Numer Karty Stałego Pobytu, który jest niezbędny do dokonania dodatkowej oplaty (165 $). Opłata musi być dokonana z konta w amerykańskim banku lub karty wydanej przez amerykański bank oczywiście przed wjazdem do USA. Jeśli wpłata nie zostanie dokonana nie przyślą nam "zielonej karty". Dzisiaj dostałam wiadomość, że moje paszporty są do odbioru w TNT. mógłby ktoś się wypowiedziec coś więcej na ten temat? "Opłata musi być dokonana z konta w amerykańskim banku lub karty wydanej przez amerykański bank oczywiście przed wjazdem do USA" bo to wydaje się dziwne..
Justi_87 Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 tyle, co na str. USCIS" " Submit your payment after receiving your visa package from DOS and before you depart for the United States. Pay your USCIS Immigrant Fee online. You will need to complete the electronic form and provide your: checking account information, or debit or credit card information. All check payments must be drawn on a U.S. bank. If you are unable to make this payment, another person can make this payment on your behalf". http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=3a2bb75e8109b310VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=fe529c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD
kzielu Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Z czego dosc jasno wynika ze karta moze byc skadkolwiek. Poszukalbym info czy ktos juz to placil karta spoza USA. To ze check musi byc z US banku to oczywiste...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.