Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W sumie przeglądając zestawienie GC wydanych w Europie widać dokładnie "mapę" zainteresowania uzyskaniem residence permit w USA - przeważąjącą wiekszość stanowią obywatele krajów byłego ZSRR i Polska. Jak by nie patrzeć to wychodzi na to, że osoby z krajów, które znajdują się w programie VW nie są tak bardzo zainteresowane uczestniczeniem w DVL... co z kolei powinno dać DHS do myślenia nt. wykorzystania GC zgodnego z celem jej wydania...

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W sumie przeglądając zestawienie GC wydanych w Europie widać dokładnie "mapę" zainteresowania uzyskaniem residence permit w USA - przeważąjącą wiekszość stanowią obywatele krajów byłego ZSRR i Polska. Jak by nie patrzeć to wychodzi na to, że osoby z krajów, które znajdują się w programie VW nie są tak bardzo zainteresowane uczestniczeniem w DVL... co z kolei powinno dać DHS do myślenia nt. wykorzystania GC zgodnego z celem jej wydania...

ale widać jednak potęzny spadek wśród biednych krajów po wejściu do UE, Rumunia, Bułgaria, Litwa, Słowacja itd, to są ogromne spadki (np Słowacja z 300 kiedys do 40 w ostatnich latach, Bułgaria kiedys po 2500 teraz 500-600) podczas gdy europa zachodnia od lat mniej wiecej na takim samym poziomie zainteresowania jest

Napisano

Jestem tu nowa, mam rozmowę za dwa dni. Dokumenty dawno skompletowane ale po czytaniu waszych wypowiedzi (siedzę tu już kilka godzin) tchnęło mnie, że chyba mam problem z zaświadczeniem o niekaralności.

Dlatego poratujcie i odpowiedzcie mi na pytanie: Czy ambasada zaakceptuje zaświadczenie wydane w punkcie informacyjnym KRK w Suwałkach? Czy muszę w ciągu tych dwóch dni dokonać cudu i uzyskać zaświadczenie z czerniakowskiej :(((

Napisano

Jestem tu nowa, mam rozmowę za dwa dni. Dokumenty dawno skompletowane ale po czytaniu waszych wypowiedzi (siedzę tu już kilka godzin) tchnęło mnie, że chyba mam problem z zaświadczeniem o niekaralności.

Dlatego poratujcie i odpowiedzcie mi na pytanie: Czy ambasada zaakceptuje zaświadczenie wydane w punkcie informacyjnym KRK w Suwałkach? Czy muszę w ciągu tych dwóch dni dokonać cudu i uzyskać zaświadczenie z czerniakowskiej :(((

Z tego co pamiętam użytkowniczka

mekare

nie posiadała zaświadczenia z Warszawy i to które miała było wystarczające.

Poszukaj w jej postach.

Napisano

nie przejmuj się, jeżeli nawet im nie będzie pasowało, choć nie przypuszczam, to najwyżej karzą Ci uzupełnić.

Napisano

Witam!!!

Mam pytanie: jekie dowody na posiadanie pracy w USA są potrzebne na rozmowę? Czy jest jakiś konkretny formularz który wypełnia mój przyszły pracodawca, czy jest jakaś inna forma?

Osoba ubiegająca się o wizę loteryjną lub narzeczeńską spełni powyższe wymagania jeśli przedstawi:

1. dowody na posiadanie wystarczających środków własnych niezbędnych do utrzymania na terenie USA siebie i rodziny przynajmniej w okresie jaki upłynie do chwili uzyskania odpowiedniej pracy;
  2. dowody na posiadanie konkretnej oferty pracy w USA, która zapewni rodzinie odpowiedni dochód;
  3. dowody na to, że rodzina lub znajomi z USA zamierzają udzielić wsparcia w początkowym okresie pobytu w USA (list lub formularz I-134); lub
  4. kombinację wymienionych wyżej dowodów.

Napisano

Przepraszam, że z opóźnieniem ale dla innych się przyda. TAK zaświadczenie o niekaralności dostaje się w swoim najbliższym sądzie okręgowym jak również podejrzewam, że w każdym sądzie okręgowym na terenie kraju. Nie musi to być z Czerniakowskiej w Warszawie.

Wprowadzili po prostu cyfrowe kartoteki więc mogą prześwietlić kogoś gdziekolwiek. Na zaświadczeniu przybijają pieczęcie Ministerstwa Sprawiedliwości więc wszystko jest ok. Mi takie zaświadczenie przeszło na rozmowie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...