jaroamg Napisano 2 Marca 2013 Zgłoś Napisano 2 Marca 2013 Nie trzeba tego robic przed wyjazdem. po wyladowaniu w usa czym predzej kierujesz sie do jakiegokolwiek banku mowiac zemusisz wplacic kase na konto xxx, z nazwa przelewu yyy. Tak mi powiedziano w ambasadzie i dokladnie tak zamierzam zrobic. No dzięki za odp. Chyba też tak zrobię pozdr
karo91 Napisano 2 Marca 2013 Zgłoś Napisano 2 Marca 2013 gakudo tak moze takie cos zrobic listonosz ale jak nie przyjdzie to kto przejdzie sie po np sasiadach,pujdzie do urzedu spytac sie dlaczego nie ma karty Wiele razy na forum bylo takie cos opisywane ze miala dojsc karta a nie doszla i wtedy zaczyna sie szukanie,pytanie Karo sponsora mozesz miec i na 2 koncu USA tutaj chodzi ze bierze za Ciebie tzw zobowiazanie a nie gdzie mieszka a do osob ktore zamierzaja zmieniac adres na granicy ,niech uwazaja,karta moze przyjsc na stary adres Dziekuje za odpowiedz. Mam nadzieje ze mi nie zrobia problemu z tym w ambasadzie.
bart83 Napisano 3 Marca 2013 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Hej mam pytanie: mój sponsor (osoba z rodziny) (z New Jersey) w wyniku pogorszenia się stanu zdrowia przeprowadził się do rodzinny w inną część USA (North Carolina) i raczej wszystko zapowiada że zostanie tam na długo, w moim miejscu docelowym (NJ) gdzie podawałem adres zatrzymania się jego dom jest wystawiony niestety na sprzedaż. Ja nie chcę jechać w inne miejsce i mam wsparcie od mojego znajomego z New Jersey. Czy w tej sytuacji jak zmienię adres i osobę u której się zatrzymuję w wyniku zaistniałej sytuacji wszystko będzie w porządku?? Jednak od momentu rozmowy do wyjazdu w okresie 6 miesięcy jak widać może się wiele spraw zmienić, czy nie będę miał problemów wjeżdżając do US?? Dziękuję za pomoc Pozdr
sly6 Napisano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 bart83 od kiedy pamietam i od kiedy jest loteria to mozna zmienic adres-adresy i np na granicy mozesz zmienic adres aby doszla GC,numer SSN ale bywa tak ze zmieniasz adres a GC idzie na stary adres wez takie cos pod uwage a nie bedziesz czekac cierpliwie dluzszy czas.
Virka Napisano 3 Marca 2013 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Czy ktos z Was ma rozmowę 22 kwietnia? Nie chcę być sama ....
johnsonp Napisano 3 Marca 2013 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 z Krakowa nie polecam Pana doktora (jest jeszcze Pani więc lepiej do niej iść). Za wizę płaci się przy okienku w ambasadzie (w odpowiednim momencie cię poproszą) płaci się 330$, można w dolarach gotówką (oni by chcieli w złotówkach bo mają zawyżony kurs dolara;) Dzięki za opowiedz sorry że dopiero teza pisze ale miałem problem z netem w zeszłym tygodniu. W tym tygodniu mam wizytę u Pani doktor John Orginalne dokumenty :jak np I-134 do osoby ktora moze Ci takie cos wystawic Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
mi0706 Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Czy ktos z Was ma rozmowę 22 kwietnia? Nie chcę być sama .... sama nie będziesz, na pewno spotkasz tam z dziesięć osób!
dudek0502 Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Paszporty odebrane, bilety zarezerwowane. Lecimy 23 czerwca. Na początku będę pracował na magazynie jeżdżąc wózkiem widłowym w fabryce mrożonek w Plainfield pod Chicago. Żona natomiast w tej samej fabryce wyląduje w biurze w dziale logistyki. Jeszcze tylko pociechy ulokujemy w dobrej szkole i będzie super. Dawniej pisałem, że lecimy do Filadelfii, jednak plany uległy pewnym modyfikacjom
bajon Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Gratulacje. Ty wylecisz do USA, ja w tym czasie przyjade na 1wsze wakacje do PL hehe
tomey Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Moje gratulacje dudek!! W tych kilku zdaniach zawarłeś kwintesencję tego do czego dąży wielu z nas na tym forum! Bardzo bym chciał móc za rok napisać podobny post
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.