Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie trzeba tego robic przed wyjazdem. po wyladowaniu w usa czym predzej kierujesz sie do jakiegokolwiek banku mowiac zemusisz wplacic kase na konto xxx, z nazwa przelewu yyy. Tak mi powiedziano w ambasadzie i dokladnie tak zamierzam zrobic.

No dzięki za odp. Chyba też tak zrobię

pozdr

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

gakudo tak moze takie cos zrobic listonosz ale jak nie przyjdzie to kto przejdzie sie po np sasiadach,pujdzie do urzedu spytac sie dlaczego nie ma karty ;)

Wiele razy na forum bylo takie cos opisywane ze miala dojsc karta a nie doszla i wtedy zaczyna sie szukanie,pytanie :)

Karo sponsora mozesz miec i na 2 koncu USA :) tutaj chodzi ze bierze za Ciebie tzw zobowiazanie a nie gdzie mieszka :)

a do osob ktore zamierzaja zmieniac adres na granicy ,niech uwazaja,karta moze przyjsc na stary adres ;)

Dziekuje za odpowiedz.

Mam nadzieje ze mi nie zrobia problemu z tym w ambasadzie.

Napisano

Hej

mam pytanie: mój sponsor (osoba z rodziny) (z New Jersey) w wyniku pogorszenia się stanu zdrowia przeprowadził się do rodzinny w inną część USA (North Carolina) i raczej wszystko zapowiada że zostanie tam na długo, w moim miejscu docelowym (NJ) gdzie podawałem adres zatrzymania się jego dom jest wystawiony niestety na sprzedaż.

Ja nie chcę jechać w inne miejsce i mam wsparcie od mojego znajomego z New Jersey. Czy w tej sytuacji jak zmienię adres i osobę u której się zatrzymuję w wyniku zaistniałej sytuacji wszystko będzie w porządku?? Jednak od momentu rozmowy do wyjazdu w okresie 6 miesięcy jak widać może się wiele spraw zmienić, czy nie będę miał problemów wjeżdżając do US??

Dziękuję za pomoc

Pozdr

Napisano

bart83 od kiedy pamietam i od kiedy jest loteria ;) to mozna zmienic adres-adresy :) i np na granicy mozesz zmienic adres aby doszla GC,numer SSN

ale bywa tak ze zmieniasz adres a GC idzie na stary adres ;) wez takie cos pod uwage a nie bedziesz czekac cierpliwie dluzszy czas.

Napisano

z Krakowa nie polecam Pana doktora (jest jeszcze Pani więc lepiej do niej iść). Za wizę płaci się przy okienku w ambasadzie (w odpowiednim momencie cię poproszą) płaci się 330$, można w dolarach gotówką (oni by chcieli w złotówkach bo mają zawyżony kurs dolara;)

Dzięki za opowiedz sorry że dopiero teza pisze ale miałem problem z netem w zeszłym tygodniu. W tym tygodniu mam wizytę u Pani doktor :)

John Orginalne dokumenty :jak np I-134 do osoby ktora moze Ci takie cos wystawic

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Czy ktos z Was ma rozmowę 22 kwietnia? Nie chcę być sama ....

:) sama nie będziesz, na pewno spotkasz tam z dziesięć osób! :)

Napisano
:D Paszporty odebrane, bilety zarezerwowane. Lecimy 23 czerwca. Na początku będę pracował na magazynie jeżdżąc wózkiem widłowym w fabryce mrożonek w Plainfield pod Chicago. Żona natomiast w tej samej fabryce wyląduje w biurze w dziale logistyki. Jeszcze tylko pociechy ulokujemy w dobrej szkole i będzie super. Dawniej pisałem, że lecimy do Filadelfii, jednak plany uległy pewnym modyfikacjom :)
Napisano

Moje gratulacje dudek!! W tych kilku zdaniach zawarłeś kwintesencję tego do czego dąży wielu z nas na tym forum!

Bardzo bym chciał móc za rok napisać podobny post :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...