Shonato Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Witam ponownie, nurtuje mnie jedna sprawa, czy potrzebne mi i-134? Czytając wypowiedzi w temacie, nie kazdemu byl potrzebny ten kwit. Zastanawia mnie to czy od kazdego wymagaja czy np. tylko od osob ktore jadą tam pierwszy raz. Moge mieć ten papierek, jeszcze ponad tydzien do wizyty Tylko nie wiem od kogo go wziąć, czy od kogos z rodziny czy od znajomego który ma jakąś tam firme.
mi0706 Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Witam ponownie, nurtuje mnie jedna sprawa, czy potrzebne mi i-134? Czytając wypowiedzi w temacie, nie kazdemu byl potrzebny ten kwit. Zastanawia mnie to czy od kazdego wymagaja czy np. tylko od osob ktore jadą tam pierwszy raz. Moge mieć ten papierek, jeszcze ponad tydzien do wizyty Tylko nie wiem od kogo go wziąć, czy od kogos z rodziny czy od znajomego który ma jakąś tam firme. Ten dokument nie jest wymagany, ale zalecany! Konsul przeprowadza z tobą (swego rodzaju) wywiad środowiskowy i !!! jeżeli ma podejrzenia, że możesz sobie nie poradzić finansowo w pierwszych miesiącach w US to chce mieć pewność (stąd ten dokument), że nie pójdziesz po zasiłek lub bony żywieniowe, generalnie mówiąc nie będziesz na garnuszku państwa. Druga sprawa to sądzę, że nie dasz rady załatwić tego w tydzień. Choćby ze względu na czas jaki jest potrzebny pocztom, amerykańskiej i polskiej. Mnie konsul nawet o to nie zapytał, a ze względu na to, że poczta mi nie przysłała tego na czas, nie miałem go na spotkaniu. Pokazałem wydrukowanego maila od mojego znajomego, ale to było w kwestii adresu pod jakim będę w US.
Shonato Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Kurier by doszedł jeszcze w tym tygodniu gdyby to było aż tak bardzo potrzebne, ale z drugiej strony wydaje mi się ze poradzę sobie bez tego, w US byłem już kilka razy więc wiem co się tam dzieje, zawsze byłem pod tym samym adresem i pod tym samym będę tym razem. Obecnie studiuje na 3 roku, a gdy tam będę chciałbym pojść np. do Bergen Community College. Niedaleko mojego miejsca pobytu
dudek0502 Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Moje gratulacje dudek!! W tych kilku zdaniach zawarłeś kwintesencję tego do czego dąży wielu z nas na tym forum! Bardzo bym chciał móc za rok napisać podobny post dzięki z całego serca życzę Ci, abyś mógł mieć za rok jeszcze lepsze perspektywy niż ja
terrorystka Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Powiedzcie mi prosze, na ktorym etapie tego procesu wroci do mnie koperta z badaniami, ktora wzieto ode mnie w ambasadzie?
dudek0502 Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Powiedzcie mi prosze, na ktorym etapie tego procesu wroci do mnie koperta z badaniami, ktora wzieto ode mnie w ambasadzie? Stricte ta sama koperta już do Ciebie nie wróci. Wróci do Ciebie żółta koperta (a w niej między innymi dokumenty od lekarza) z obciętym jednym rogiem i podpiętym do niej dokumentem na którym będzie Twoja czarno-biała podobizna. Wróci razem z paszportem. Nie otwieraj tej żółtej koperty!!! Dasz ją urzędnikom imigracyjnym na pierwszym lotnisku w USA.
terrorystka Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Heh, dziekuje bardzo dostalam ta zolta i zaczelam panikowac ze nie ma tej od lekarza, wybaczcie
sly6 Napisano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 od dobrych chyba 8 lat piszemy na forum to samo nie otwiera sie tej koperty do tego jak ktos znajdzie blad na niej to wtedy nalezy ja zwrocic lub tez na wizie beda bledy a jak sie odklei to nalezy to zwrocic
SuperTraveller Napisano 6 Marca 2013 Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 Jeden z użytkowników zagranicznego forum wyciągnął od KCC informacje z Visa Bulletin na kwiecień. Według tych informacji "Cut-off numbers" na maj wyglądają następująco : Asia 7850 Africa 43400 Europe 27500 Oceania 1115 Źródło - http://forums.immigr...-released-enjoy!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.