mi0706 Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Dziś mam takie pytanie: Wyczytałem na stronie IMMIHELP.COM, że wiza imigracyjna tak samo jak każda inna wiza nie gwarantuje wjazdu do USA. Czy w takim razie są jakieś osoby (może jakieś wpisy), które nie zostały wpuszczone? Przewertowałem internet i nic nie znalazłem poza jakimś wpisem, że gościu był pijany i robił burdy przy odprawie i całą rodzinę cofnęli do Polski.
Marekire Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Ja też mam już termin na 7 Maja tyle że nie w Polsce w Ambasadzie, mam nr był 26 *** .
KRK52 Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Witam wszystkich powiadomienie dostałem termin rozmowy na 21 maj Czy ktoś idzie w tym dniu ?
minimalist300 Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Zastanawiam się ile czasu mija od wylosowania Zielonej Karty do rozmowy (wiem, że pierwsze zaczynają się we wrześniu, ale ile ich jest nie wiem) i wyjazdu i czy da się ten czas jakoś wydłużyć. Pytam ponieważ aktualnie mieszkam w the UK i zaaplikowałem na kolejny roczny kurs w Collegeu (Cisco CCNA Diploma Level 3). Poza tym agencja od której wynajmuje mieszkanie naciska żebym podpisał kolejny kontrakt na 12mcy (do maja 2014). Czy po wylosowaniu i rozmowie, można jakoś wydłużyć czas w którym trzeba wyjechać (chodzi mi o te 6mcy) np. pisząc podanie o zakończeniu szkoły w terminie 05-06.2014 czy nie ma takiej możliwości.
kzielu Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Nie można wydłużyć - można wyjechać i wrócić.
minimalist300 Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Weekend w USA też się liczy? Czy powinienem zostać i załatwiać numer ubezpieczenia itp?
haras Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Witam wszystkich powiadomienie dostałem termin rozmowy na 21 maj Czy ktoś idzie w tym dniu ? a numerek jaki masz ?
mikun Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Napisano 14 Marca 2013 Weekend w USA też się liczy? Czy powinienem zostać i załatwiać numer ubezpieczenia itp? Myslę że powinnienes się zapisac na jakis kurs / przedmiot na tym twoim College'u Introduction to probability and statistics Level 0. Na 98% nie wylosujesz GC więc może nie warto aż tak wszystkiego tak szczegółowo planowac pod tą emigrację ? A jeżeli wylosujesz to prawdopodobieństwo ze będziesz miał rozmowę przed końcem roku jest b niskie - w pierwszych miesiącach jest niski cut-off i wolno idzie, później przyspiesza znacznie. Zatem na ponad 99% nie będziesz miał żadnej rozmowy przed końcem roku. Liczy sie przekroczenie granicy z USA i możesz zaraz wracać, natomiast GC przychodzi na adres amerykański tylko i wyłącznie. Poczytaj forum, używanie GC w innym celu niż emigracja do USA skutkuje odebraniem karty stałego rezydenta. A o tym kiedy ci odbiorą decyduje urzędnik na granicy. Z drugiej strony mam pytanie, coraz więcej osób aplikuje z UK lub Irlandii. Na IEC Canada w tym roku chyba wszyscy rodacy co aplikowali to siedzą obecnie na wyspach teraz, tak wynika z lektury forum....Co się tam dzieje ?? Zaczeli mordować tam Polaków czy jak ?
Shonato Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Napisano 14 Marca 2013 Wszystko spoko, nie wiem po co tyle nerwów było, całość trwała godzinę, rozmowa jakieś 5 minut może Nie ma się co denerwować, życzę powodzenia pozostałym Pozdrawiam
minimalist300 Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Napisano 14 Marca 2013 Znam statystykę, ale wolę dopytać. Dzięki za rozpisanie terminów rozmów. Adres amerykański (znajomych) mam w razie czego więc mogę wracać. Zieloną kartę biorę pod uwagę tylko i wyłącznie ze względu na cele emigracyjne. A co do UK, to nie wiem, może pogoda - ludzie chyba najbardziej na to narzekają... W UK nie jest źle, ale ja kocham duże miasta np. Nowy Jork, San Francisco... nowe technologię itp... Niestety w UK, aż tyle się nie dzieje... Poza tym może to ten słynny "American Dream"?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.