Tim Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 no więc Adamecki przekonaj Pan żonę! dokladnie !!
mikun Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 2. czy mozliwy jest wyjazd do USA w ciągu tych 6 misięcy tylko na tydzień (wakacje) i powrót do kraju, do pracy - tak żeby poukładać swoje sprawy (dać sobie kolejny rok na przemyślenie tematów) Odpowiem tak: jest mozliwy... Natomiast nalezy się tu wielu ludziom na tym forum ochrzan za przeproszeniem. Ludzie poczytajcie samych siebie - ostatnio jest plaga postów tutaj z zapytaniem własnie takim czy mogę pojechać na chwile, wrócic cos tu porobić , pomyslec, dokończyć szkołę, pomieszkać z ciocią, babcią, wyemigrować poźniej albo w ogóle itd....nawet ludzie co wysyłali na dv2014 zgłoszenia juz pytają czy moga własnie szkoły pokończyć przez pare lat, popracowac jeszcze tutaj kilka lat itd... Zielona karta to jest wiza imigracyjna, a teraz ze słownika Imigracja (z łacińskiego immigro – osiedlam się), przyjazd do obcego kraju w celu osiedlenia się tam na stałe. Jak ktos ma watpliwości to po co aplikuje ??? za duzo pieniędzy macie czy co? to może ja podam nr konta do siebie... Wysyłając zgłoszenie albo idąc na rozmowę trzeba być zdecydowanym na przeniesienie się na stałe tam i koniec... Jak kogoś zabolało to przepraszam ale może czas dorosnąć wreszcie...ja wiem że to nie sa łatwe decyzje ale kolejność jest taka że najpierw sie bierze krzesło podstawia pod tyłek a potem siada a nie na odwrót... Adamecki78 jak nie pójdziesz na tą rozmowę to będziesz sie zadręczał całe zycie i za kilka lat będziesz siwy jak gołąbek....skoro przesiedziałes ta J1 nie turystyczna i to było prawie 10 lat temu idź na tą rozmowe albo przełóż ja na czerwiec i po prostu idź....najwyżej stracisz te kilka tysięcy i to wszystko...ale bedziesz miał spokój psychiczny i nie będziesz sie zadreczał reszte życia...a jak dostaniesz GC z rodziną to kwestie emigracji rozwiążesz z psychoterapeutą (bez żadnego sarkazmu, czasem warto może skorzystać z usług specjalistów) Powodzenia na rozmowie
sly6 Napisano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 mi zapoznaj sie dobrze z postami Kariny,Ona to ladnie opisala co jest na wizach J-1
Yakooza Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 sorki że się wtrącam ale czy zaświadczenie o niekaralności musi być tak jak jest napisane na stronie ambasady http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/police_certificates.html z Warszawy na ul. Czarniakowska 100 czy może być to zaświadczenie z dowolnego punktu w kraju np. przy okazji badań ogólnych przejdę się do tamtejszego Sądu Okręgowego w Krakowie i takie zaświadczenie będzie honorowane przez Ambasade w trakcie rozmowy? Jeśli tak to trzeba zabrać na rozmowę teen drugi dokument?: "Do formularza zaświadczenia o niekaralności (PDF - 79.7 kb) z Polski prosimy dołączyć nasz formularz informacyjny (PDF - 96.7 kb)" ?
lochraven Napisano 16 Marca 2013 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Sto razy było wałkowane na forum, użyj wyszukiwarki i w ciągu minuty będziesz miał odpowiedź.
kamil06 Napisano 16 Marca 2013 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 witam. mam pytanie. wiadomo, że potrzeba mieć wykształcenie średnie, aby brać udział w losowaniu. jeśli skończe technikum, nie robiąc ani matury, ani egzaminu zawodowego czy posiadam wykształcenie średnie?
mi0706 Napisano 16 Marca 2013 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 witam. mam pytanie. wiadomo, że potrzeba mieć wykształcenie średnie, aby brać udział w losowaniu. jeśli skończe technikum, nie robiąc ani matury, ani egzaminu zawodowego czy posiadam wykształcenie średnie? no i następny co nic nie czyta i nic nie szuka. SZUKAĆ, SZUKAĆ, SZUKAĆ! przejrzyj ten wątek kilka stron wcześniej a zdobędziesz taką wiedzę jakiej nigdzie nie znajdziesz i to na temat właśnie wykształcenia!
kamil06 Napisano 16 Marca 2013 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 szukałem i przeczytałem, że trzeba mieć dyplom ukończenia szkoły, a właśnie nie wiem co podbiega pod ten dyplom. więc nawet jeśli nie zdam egzaminu zawodowego, dostane też ten dyplom ukończenia szkoły (który zaświadcza o posiadaniu wykształcenia średniego) czy egzamin zawodowy podbiega właśnie pod ten dyplom?
mikun Napisano 16 Marca 2013 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 @mikun nic dodać, nic ująć. no nietstey nie dziwi mnie czemu jako jedyni mamy wizy w europie po prostu Polak = kombinator niestety...Rząd USA ustalił że pół roku wystarczy na załatwienie wszystkich spraw w kraju, sprzedanie nieruchomosci lub wynajem, zamówienie kontenera i przeniesienie sie do USA na STAŁE jak mówi definicja imigracji...ale dla Polaków to nie jest OK, trzeba kombinować, kalkulować jak tu z GC zrobić jakąś hybryde co pozwoli żyć tu i tam... Dla wygranych z loterii z Polski powinien być chyba warunek że po pierwszym przylocie, kartowicz z polski nie może wyjechać poza USA przez rok co najmniej...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.