pingus_216 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 mi0706 - czyli idę do banku i mówię że chcę zapłacić opłatę za GC i to wszystko ? nie muszę mieć jakiegoś nr konta nic takiego ?
kzielu Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 mi0706 - czyli idę do banku i mówię że chcę zapłacić opłatę za GC i to wszystko ? nie muszę mieć jakiegoś nr konta nic takiego ? Oczywiscie ze musisz, w przecietnym banku nie beda mieli zielonego pojecia o czym mowisz.
pingus_216 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 Oczywiscie ze musisz, w przecietnym banku nie beda mieli zielonego pojecia o czym mowisz. To w takim razie skąd mam wziąć ten nr konta
mi0706 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 mi0706 - czyli idę do banku i mówię że chcę zapłacić opłatę za GC i to wszystko ? nie muszę mieć jakiegoś nr konta nic takiego ? a czy w Polsce pójdziesz do banku i powiesz: Chce zapłacić za prąd! to co Ci odpowiedzą? możesz kupić na dowolnej stacji albo w sklepiku Money order i im wysłać, też będzie ok. Ale w sumie to sam nie wiem jak z tym bankiem jest. Na szczęście ja jestem ze stycznia!
OLUDOMI Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 a telefon nie ma kropek i przecinków? poza tym ludzie wlaśnie próbują ci pomóc tlumacząc, że to, co chcesz zrobić to wyrzucanie pieniędzy w błoto. możesz zadzwonić do lekarza np. w Warszawie, na komórkę i o to zapytać. poza tym możesz o to zapytać będąc na swojej wizycie do zielonej karty. po co umawiać się na dodatkową? no wyobraź sobie, że moja klawiatura w moim nie polskim telefonie nie ma polskich znaków. No możliwe że mogę zadzwonić ja jednak wolę iść i osobiście porozmawiać nie uważam to za wyrzucenie kasy w błoto robię to w szczytnym celu;) ale dzięki za rady
mi0706 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 no wyobraź sobie, że moja klawiatura w moim nie polskim telefonie nie ma polskich znaków. No możliwe że mogę zadzwonić ja jednak wolę iść i osobiście porozmawiać nie uważam to za wyrzucenie kasy w błoto robię to w szczytnym celu;) ale dzięki za rady skoro telefon ci nie pasuje to pójdź do lekarza najpierw ty, pogadasz, dowiesz się wszystkiego, a później wyślesz męża, ale pamiętaj skoro twój mąż nie chce mieć robionych szczepień to dupa blada - do US jedziesz sama!!! proste, nie?
OLUDOMI Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 skoro telefon ci nie pasuje to pójdź do lekarza najpierw ty, pogadasz, dowiesz się wszystkiego, a później wyślesz męża, ale pamiętaj skoro twój mąż nie chce mieć robionych szczepień to dupa blada - do US jedziesz sama!!! proste, nie? pojechać mogę jak on pojedzie on niestety główny aplikant ale na szczęście raczej chce jechać tylko musimy przebrnąć przez temat szczepień
Yakooza Napisano 19 Marca 2013 Zgłoś Napisano 19 Marca 2013 Sto razy było wałkowane na forum, użyj wyszukiwarki i w ciągu minuty będziesz miał odpowiedź. Dzieki Z tego co wyczytalem to jedni brali zaświadczenie o niekaralności z jakiegokolwiek sadu który takie odpowiedzi na zapytanie udziela a niektorzy z Warszawy wiec wole nie ryzykować i wybiorę ze stolicy. Mam jednak jeszcze jedno pytanie mnie nurtujace zwlaszcza do tych co na rozmowę wybierali się z kimś. Mianowicie po zawarciu zwiazku malzenskiego dosyłałem formularz uzupelniający dla żony oraz resztę wymaganych dokumentów. Czy na potwierdzeniu o rozmowie Entrant Status gdzie widnieje data I miejsce spotkania, powinno też być imie I nazwisko mojej żony? Widzę, że jest tylko moje jako glównego aplikanta.
OLUDOMI Napisano 19 Marca 2013 Zgłoś Napisano 19 Marca 2013 ja wysyłałam od razu na dwoje bo ślub był zaraz i ja również widnieję na tej liście...hm
simk Napisano 19 Marca 2013 Zgłoś Napisano 19 Marca 2013 Ja wysyłałam Update po miesiącu i na zaproszeniu do ambasady nie było danych mojego męża. Po telefonie do ambasady Pani uprzejmie potwierdziła, że mają jego dane i możemy razem przyjść na rozmowę. Zadzwoń i zapytaj. Jeszcze 2 tygodnie czekania....ehhh Ja wysyłałam Update po miesiącu i na zaproszeniu do ambasady nie było danych mojego męża. Po telefonie do ambasady Pani uprzejmie potwierdziła, że mają jego dane i możemy razem przyjść na rozmowę. Zadzwoń i zapytaj. Jeszcze 2 tygodnie czekania....ehhh
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.