Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

mi0706 - czyli idę do banku i mówię że chcę zapłacić opłatę za GC i to wszystko ? nie muszę mieć jakiegoś nr konta nic takiego ?

Oczywiscie ze musisz, w przecietnym banku nie beda mieli zielonego pojecia o czym mowisz.

Napisano

mi0706 - czyli idę do banku i mówię że chcę zapłacić opłatę za GC i to wszystko ? nie muszę mieć jakiegoś nr konta nic takiego ?

a czy w Polsce pójdziesz do banku i powiesz: Chce zapłacić za prąd! to co Ci odpowiedzą? :)

możesz kupić na dowolnej stacji albo w sklepiku Money order i im wysłać, też będzie ok.

Ale w sumie to sam nie wiem jak z tym bankiem jest.

Na szczęście ja jestem ze stycznia! :D

Napisano

a telefon nie ma kropek i przecinków? ;)

poza tym ludzie wlaśnie próbują ci pomóc tlumacząc, że to, co chcesz zrobić to wyrzucanie pieniędzy w błoto. możesz zadzwonić do lekarza np. w Warszawie, na komórkę i o to zapytać. poza tym możesz o to zapytać będąc na swojej wizycie do zielonej karty. po co umawiać się na dodatkową?

no wyobraź sobie, że moja klawiatura w moim nie polskim telefonie nie ma polskich znaków. No możliwe że mogę zadzwonić ja jednak wolę iść i osobiście porozmawiać nie uważam to za wyrzucenie kasy w błoto robię to w szczytnym celu;) ale dzięki za rady

Napisano

no wyobraź sobie, że moja klawiatura w moim nie polskim telefonie nie ma polskich znaków. No możliwe że mogę zadzwonić ja jednak wolę iść i osobiście porozmawiać nie uważam to za wyrzucenie kasy w błoto robię to w szczytnym celu;) ale dzięki za rady

skoro telefon ci nie pasuje to pójdź do lekarza najpierw ty, pogadasz, dowiesz się wszystkiego, a później wyślesz męża, ale pamiętaj skoro twój mąż nie chce mieć robionych szczepień to dupa blada - do US jedziesz sama!!! proste, nie?

Napisano

skoro telefon ci nie pasuje to pójdź do lekarza najpierw ty, pogadasz, dowiesz się wszystkiego, a później wyślesz męża, ale pamiętaj skoro twój mąż nie chce mieć robionych szczepień to dupa blada - do US jedziesz sama!!! proste, nie?

:) pojechać mogę jak on pojedzie on niestety główny aplikant ale na szczęście raczej chce jechać tylko musimy przebrnąć przez temat szczepień :)

Napisano

Sto razy było wałkowane na forum, użyj wyszukiwarki i w ciągu minuty będziesz miał odpowiedź.

Dzieki :) Z tego co wyczytalem to jedni brali zaświadczenie o niekaralności z jakiegokolwiek sadu który takie odpowiedzi na zapytanie udziela a niektorzy z Warszawy wiec wole nie ryzykować i wybiorę ze stolicy.

Mam jednak jeszcze jedno pytanie mnie nurtujace zwlaszcza do tych co na rozmowę wybierali się z kimś. Mianowicie po zawarciu zwiazku malzenskiego dosyłałem formularz uzupelniający dla żony oraz resztę wymaganych dokumentów.

Czy na potwierdzeniu o rozmowie Entrant Status gdzie widnieje data I miejsce spotkania, powinno też być imie I nazwisko mojej żony? Widzę, że jest tylko moje jako glównego aplikanta.

Napisano

Ja wysyłałam Update po miesiącu i na zaproszeniu do ambasady nie było danych mojego męża. Po telefonie do ambasady Pani uprzejmie potwierdziła, że mają jego dane i możemy razem przyjść na rozmowę. Zadzwoń i zapytaj. Jeszcze 2 tygodnie czekania....ehhh

Ja wysyłałam Update po miesiącu i na zaproszeniu do ambasady nie było danych mojego męża. Po telefonie do ambasady Pani uprzejmie potwierdziła, że mają jego dane i możemy razem przyjść na rozmowę. Zadzwoń i zapytaj. Jeszcze 2 tygodnie czekania....ehhh

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...