Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Brzmi pięknie :) :)

My jestesmy z mezem po rozmowie. Dostalismy wize bez jednego pytania o nasze malzenstwo, a mielismy dosc ciekawa sytuacje. Slub zawarlismy 16 lutego 2013 (czyli tuz po otrzymaniu zaproszenia na rozmowe). Zaraz po tym zadzwonilam do ambasady w Wawie z pytaniem czy mam przeslac swoj zaktualizowany form DS-230 oraz wypeniony form DS-230 dla mojego swiezo upieczonego meza, czy tez zabrac je ze soba na rozmowe z konsulem. Mila pani odpowiedziala, ze meza form przeslac, a swoj zabrac ze soba. Tak tez uczynilismy. Podczas prezentowania dokumentow w ambasadzie (wczoraj rano) nie poprosili mnie jednak o moj zaktualizowany formularz, tylko na tym pierwotnie wyslanym kazali naniesc aktualne dane (rubryki 14-18 chyba). Nie bylo zatem mozliwosci by umknela im data naszego slubu, a jednak nikt o nic nie pytal. Dodam tylko, ze poza wezlem malzenskim laczy nas jeszcze wspolne potomstwo, 1,5 roczna corka, co zmienia troche postac rzeczy. Mysle jednak, ze dla urzednikow w ambasadzie zawieranie malzenstwa tuz przed wyjazdem nie stanowi problemu.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

no jedni dali zdjęcia to się śmiał i dali że kupili mieszkanie razem :) u was to zmienia postać rzeczy macie córkę :) ale mam nadzieję, że to co mam mi wystarczy :)

Napisano

No i ja też już jestem po :) moja wczorajsza rozmowa z czarnoskórym konsulem trwała z 3 minuty. Pytał o pracę, to powiedziałem mu właściwie tylko tyle, że ją niedawno zmieniłem na co odpowiedział "OK" i nie chciał żadnych dodatkowych informacji. Kolejne pytanie to dlaczego chcę wyjechać, to zacząłem mówić, że zawsze chciałem spróbować pracy w USA, a jak wiadomo ciężko jest dostać wizę pracowniczą, więc... (tu mi przerwał i powiedział znowu "OK", widać że nie chciał bym dalej mówił, ani nawet mnie nie słuchał). Na koniec spytał się kim jest osoba której adres podałem w formularzu, kiedy powiedziałem, że wujek to znów powiedział "OK" i po zeskanowaniu odcisku palca pogratulował i życzył powodzenia.

Wielu z Was pisze, że rozmowa to formalność, jest krótka i przyjemna, ale w życiu nie spodziwałbym się, że aż tak krótka i tak... mało rzeczowa (jestem pewien, że mnie nie słuchał no i cały czas przerywał, był wyraźnie znudzony). W każdym razie poszło bardzo szybko i sprawnie, a dużo więcej czasu spędziłem w okienku u pani zbierającej dokumenty.

Specjalne pozdrowienia dla siedzących ze mną dwóch małżeństw z którymi po rozmowie jeszcze trochę czasu przegadałem na sali. Dajcie znać, czy też dostaliście karty bez problemu, no i do zobaczenia na Florydzie! ;)

Napisano

Asia 8900

Africa 56000 except Egypt 25000, Ethiopia 36000, and Nigeria 17000

Europe 31000 except Uzbekistan 15800

Oceania 1275

Sa to informacje z anglo jezycznego forum i ponownie uzytkownik 'Gabam' wyciagnal informacje od KCC odnosnie biuletynu na czerwiec. Ostatnio sie nie mylil wiec mysle ze teraz rowniez to nie zart :)

Nie wiem Czy na tym forum oprocz Mnie :) sa jeszcze osoby ktore kwalifikuja sie na czerwiec :)))) Doczekalam Sie :D !!

http://forums.immigration.com/showthread.php?555996-Visa-Bulletin-for-June-2013/page2

Napisano

Asia 8900

Africa 56000 except Egypt 25000, Ethiopia 36000, and Nigeria 17000

Europe 31000 except Uzbekistan 15800

Oceania 1275

Sa to informacje z anglo jezycznego forum i ponownie uzytkownik 'Gabam' wyciagnal informacje od KCC odnosnie biuletynu na czerwiec. Ostatnio sie nie mylil wiec mysle ze teraz rowniez to nie zart :)

Nie wiem Czy na tym forum oprocz Mnie :) sa jeszcze osoby ktore kwalifikuja sie na czerwiec :)))) Doczekalam Sie :D !!

http://forums.immigr...June-2013/page2

Raczej wyczytał to w biuletynie, który właśnie zamieścił tu lembryk ;).

Napisano

Raczej wyczytał to w biuletynie, który właśnie zamieścił tu lembryk ;).

Nie , nie wyczytal z biuletynu poniewaz gdy on to napisal to jeszcze nie bylo zaktualizowanego biuletynu, specjalnie sprawdzalam :) Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...