MPL Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Brzmi pięknie :) My jestesmy z mezem po rozmowie. Dostalismy wize bez jednego pytania o nasze malzenstwo, a mielismy dosc ciekawa sytuacje. Slub zawarlismy 16 lutego 2013 (czyli tuz po otrzymaniu zaproszenia na rozmowe). Zaraz po tym zadzwonilam do ambasady w Wawie z pytaniem czy mam przeslac swoj zaktualizowany form DS-230 oraz wypeniony form DS-230 dla mojego swiezo upieczonego meza, czy tez zabrac je ze soba na rozmowe z konsulem. Mila pani odpowiedziala, ze meza form przeslac, a swoj zabrac ze soba. Tak tez uczynilismy. Podczas prezentowania dokumentow w ambasadzie (wczoraj rano) nie poprosili mnie jednak o moj zaktualizowany formularz, tylko na tym pierwotnie wyslanym kazali naniesc aktualne dane (rubryki 14-18 chyba). Nie bylo zatem mozliwosci by umknela im data naszego slubu, a jednak nikt o nic nie pytal. Dodam tylko, ze poza wezlem malzenskim laczy nas jeszcze wspolne potomstwo, 1,5 roczna corka, co zmienia troche postac rzeczy. Mysle jednak, ze dla urzednikow w ambasadzie zawieranie malzenstwa tuz przed wyjazdem nie stanowi problemu.
OLUDOMI Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 no jedni dali zdjęcia to się śmiał i dali że kupili mieszkanie razem u was to zmienia postać rzeczy macie córkę ale mam nadzieję, że to co mam mi wystarczy
Rado22 Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 No i ja też już jestem po moja wczorajsza rozmowa z czarnoskórym konsulem trwała z 3 minuty. Pytał o pracę, to powiedziałem mu właściwie tylko tyle, że ją niedawno zmieniłem na co odpowiedział "OK" i nie chciał żadnych dodatkowych informacji. Kolejne pytanie to dlaczego chcę wyjechać, to zacząłem mówić, że zawsze chciałem spróbować pracy w USA, a jak wiadomo ciężko jest dostać wizę pracowniczą, więc... (tu mi przerwał i powiedział znowu "OK", widać że nie chciał bym dalej mówił, ani nawet mnie nie słuchał). Na koniec spytał się kim jest osoba której adres podałem w formularzu, kiedy powiedziałem, że wujek to znów powiedział "OK" i po zeskanowaniu odcisku palca pogratulował i życzył powodzenia. Wielu z Was pisze, że rozmowa to formalność, jest krótka i przyjemna, ale w życiu nie spodziwałbym się, że aż tak krótka i tak... mało rzeczowa (jestem pewien, że mnie nie słuchał no i cały czas przerywał, był wyraźnie znudzony). W każdym razie poszło bardzo szybko i sprawnie, a dużo więcej czasu spędziłem w okienku u pani zbierającej dokumenty. Specjalne pozdrowienia dla siedzących ze mną dwóch małżeństw z którymi po rozmowie jeszcze trochę czasu przegadałem na sali. Dajcie znać, czy też dostaliście karty bez problemu, no i do zobaczenia na Florydzie!
neli365 Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Asia 8900 Africa 56000 except Egypt 25000, Ethiopia 36000, and Nigeria 17000 Europe 31000 except Uzbekistan 15800 Oceania 1275 Sa to informacje z anglo jezycznego forum i ponownie uzytkownik 'Gabam' wyciagnal informacje od KCC odnosnie biuletynu na czerwiec. Ostatnio sie nie mylil wiec mysle ze teraz rowniez to nie zart Nie wiem Czy na tym forum oprocz Mnie sa jeszcze osoby ktore kwalifikuja sie na czerwiec ))) Doczekalam Sie !! http://forums.immigration.com/showthread.php?555996-Visa-Bulletin-for-June-2013/page2
lembryk Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Jest biuletyn na maj. http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5927.html
haneczka019 Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Asia 8900 Africa 56000 except Egypt 25000, Ethiopia 36000, and Nigeria 17000 Europe 31000 except Uzbekistan 15800 Oceania 1275 Sa to informacje z anglo jezycznego forum i ponownie uzytkownik 'Gabam' wyciagnal informacje od KCC odnosnie biuletynu na czerwiec. Ostatnio sie nie mylil wiec mysle ze teraz rowniez to nie zart Nie wiem Czy na tym forum oprocz Mnie sa jeszcze osoby ktore kwalifikuja sie na czerwiec ))) Doczekalam Sie !! http://forums.immigr...June-2013/page2 Raczej wyczytał to w biuletynie, który właśnie zamieścił tu lembryk . Jest biuletyn na maj. http://travel.state....letin_5927.html
neli365 Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Raczej wyczytał to w biuletynie, który właśnie zamieścił tu lembryk . Nie , nie wyczytal z biuletynu poniewaz gdy on to napisal to jeszcze nie bylo zaktualizowanego biuletynu, specjalnie sprawdzalam Pzdr
stuff1000 Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Mam pytanie do Warszawy muszę zabrać wydruk z Entrant Status check , czyli te 2 strony co się drukują
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.