Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na moje to kolega chyba nie chce być z obecną dziewczyną...kilka osób z tego forum w tym ja zaraz po wylosowaniu braliśmy ślub żeby pojechać razem, nie mając pewności czy w ogóle dojdzie do interview...

Chociaż normalnie prawdopodobnie żylibyśmy w konkubinacie (moje ulubione słowo przed ślubem)Bez obrazy ale miejscu tej dziewczyny to dawno kopnęłabym Cię w...

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

jaki 1 miesiac sie czeka na slub w Polsce ;)

widze ze dawno nic nie bylo o loterii,,w dawnych czasach bylo tak ze slub mozna bylo zalatwic w USC i w 1 tydzien ale nalezalo to zalatwiac juz z danym kierownikiem USC i wychodzilo,wiele osob z loterii tak mialo kiedys i bylo slubie w 1 tydzien :)

Jedynie jak przyszla zona zmieni nazwisko to wtedy nalezy zmienic tez paszport-nowe prawo paszportowe ,nalezy wziasc takie cos pod uwage

I teraz zamiast myslec ,zastanawiac sie nalezy wziasc telefon,kogos w Polsce i zalatwiac sprawy ze slubem i tyle :)

trend mowisz ze bywa inaczej,tak bywa inaczej ale nie kazdy ma takie szczescie nawet zagranica ze mu ufaja,wierza i sa ok wobec Ciebie jak Ty sie starasz byc wobec nich :) mamy rozne zycia,rozne osoby spotykamy na swojej drodze, :)

Napisano

sly6

Nie oczywiście nigdzie nie ma raju ,ale wiesz tak z doświadczenia Ci powiem że mamy takie odruchy Pawłowa wykształcone .

Np ludzie się boją na dźwięk syreny policyjnej .Mam taki odruch że od razu chwytam się za portfel , ale to tylko tutaj wiesz jaki byłem

zdziwiony jak mnie kontrolowano u Niemców i to była rutynowa kontrola i nic więcej u nas zawsze byłem winny .Jak jeżdżę autkiem po europie to jakoś nie płacę mandatów a u nas przekraczam granicę i czuję się jak bandyta , rozglądam się po krzakach zamiast po drodze , po paru kilometrach umęczony tym jestem i wykończony idiotyczne oznakowania drogowe (popatrz jak jest w USA -ilość znaków) a ta ilość radarów na południu kraju ?

żarcik naprawdę .Fakt w USA ubezpieczenia i leczenie i podatki od nieruchomości to drugie przegięcie ale mam nadzieję że pogoda i uśmiech

(nawet sztuczny ) na twarzy zrekompensuje decyzję o zmianie rezydentury podatkowej . Na szczęście nic nie palimy za sobą tak więc ta GC to taki

naprawdę przemyślany wybór .Podobają mi się w USA te przestrzenie i przyroda . Lubię sobie odwiedzać te ich parki narodowe . Luzik i nic na siłę .

Ja zauważyłem że jakoś tak w życiu mam "farta" fajna rodzinka , uśmiech na co dzień , jako taka sytuacja finansowa i stosunkowo dużo wolności na co dzień .

Napisano

trend co do odruchow to racja,tak juz jest,nauczy sie czlowiek i tak ma

ale jak sam napisales ze przekraczajac granice masz inne myslenie,wiec ja podobnie mialem,mialo byc lepiej,mialo byc milej-przyjazniej a bylo tak samo i gdzie lezy ten problem?a no jak kto napisales,trzeba miec farta ,jak masz taka rodzine ,farta do ludzi to czy sie ktos usmiecha sztuczno czy tez nie bedzie ok,to tak jak na forum po pytaniach powinien byc usmiech i czy wtedy komus tym pomozesz?tak poczuje sie ktos lepiej ale nadal masz problem nie rozwiazany :)

Dobrze ze nie palisz za soba mostow,ze mozesz wrocic,to nawet lepiej moze byc ale sa tacy ze przy spalnich mostach cos sie robi i idzie sie na calosc :)

Napisano

witam

Skoro masę ludzi już było na rozmowę w warszawie, to może zna ktoś jakiś fajny motel we warszawie :) bo my jedziemy dzień wcześniej niż jechać o 3 w nocy :) będę wdzięczna :)

Napisano

witam

Skoro masę ludzi już było na rozmowę w warszawie, to może zna ktoś jakiś fajny motel we warszawie :) bo my jedziemy dzień wcześniej niż jechać o 3 w nocy :) będę wdzięczna :)

Nie wiem jak to z cenami u nich, ale:

http://www.hotelursynow.pl/hotel.html

Generalnie spod samego hotelu masz autobus 195 który przejeżdza przed samą abasadą USA (jeśli nie chcesz się tam pchać samochodem).

Napisano

Na Pięknej spokojnie można znaleźć miejsce parkingowe, bo będziecie w ambasadzie przed 8 rano, a "słoiki" ;) zaczynają pracę o 9, więc miejsce się znajdzie.

Napisano

witam

My zarezerwowaliśmy Hotel ETAP (129 PLN na 2 osoby) - polecam (czystko, ciepło, 1,5 km od ambasady)

Ibis budget Warszawa Centrum (przedtem ETAP HOTEL)

Tel.: (+48)227453660

ul. Zagórna 1 - 00-441 WARSZAWA

GPS :N 52° 13' 35.58'' E 21° 2' 27.85''

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...