Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie, czy jest bez różnicy z jakiego portu wystartuję? Ponieważ bliżej mi do Wenecji niż do Warszawy. Jeszcze jedno, czy ktoś może będzie przenosił swoje mienie do Stanów np. w kontenerze statkiem i jaki jest całkowity koszt takiej przeprowadzki?

Ok $1100 za fracht w kontenerze ( w sumie zależy jaką cześć kontenera 40` zajmujesz). Być może z Włoch jest taniej ;-)

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To chyba nieopłacalne wysyłać swój dobytek do US,chyba że masz bardzo cenne rzeczy. Za 1000$ to sobie nakupisz troche rzeczy na miejscu bez zamieszania z wysyłaniem.

Też się przychylam do poprzednika nie ma sensu tworzyć Polski czy Italii w USA , najlepiej zaakceptować inności tych kontynentów i w podróż zabierać kartę kredytową .Na emigracji musi być inaczej i nie da się odtworzyć warunków z kraju wyjazdu. A zresztą wtedy sam wyjazd byłby pozbawiony sensu.

Też myślałem co zrobić z "dobytkiem" i wyszło mi na to że wszelkie ruchomości nie mają żadnej wartości a nieruchomości najlepiej wynająć zawsze będą generowały jakiś malutki dochód.

Kriss333 - gratulacje , może faktycznie 5-osobowa rodzina może mieć swoje bagaże :) u mnie 2 plus 1 tak więc składamy w 30 min i luz no na stałą emigrację może z godzinka .(przepis na pakowanie : laptop,aparat,kindle,kosmetyczka 2x gacie 2x t-shirt ,paszport , bilety , karty ,troszkę kasy w papierku)

Napisano

Czesc ponownie, nurtuje mnie jedna sprawa, mianowicie. Zostałem wylosowany, w marcu byłem na rozmowie, wszystko fajnie, bardzo miła Pani konsul zapytała mnie czy mam dziewczyne, odpowiedziałem, zgodnie (wtedy) z prawdą ze nie mam. Konsul na to: Gdybym miał to tez by dostala GC razem ze mną.

W tej chwili spotykam się z przemiłą dziewczyną na której mi zależy i nie chciałbym zostawić jej teraz samej. Pytanie moje brzmi; co robić w takiej sytuacji? :)

Napisano

Czesc ponownie, nurtuje mnie jedna sprawa, mianowicie. Zostałem wylosowany, w marcu byłem na rozmowie, wszystko fajnie, bardzo miła Pani konsul zapytała mnie czy mam dziewczyne, odpowiedziałem, zgodnie (wtedy) z prawdą ze nie mam. Konsul na to: Gdybym miał to tez by dostala GC razem ze mną.

W tej chwili spotykam się z przemiłą dziewczyną na której mi zależy i nie chciałbym zostawić jej teraz samej. Pytanie moje brzmi; co robić w takiej sytuacji? :)

udać sie po pierścionek do apartu...

Napisano

Musiałaby być Twoją żoną żeby dostać GC. Jeżeli otrzymałeś już zieloną kartę, albo wizę - to po jabłkach - musiałbyś wziąć ślub, po wyjeździe do US wysłać petycję i za 2-3 lata dostałaby wizę...

Jeżeli chcesz wziąć ślub. Wiz dla dziewczyn (ani nawet narzeczonych - w przypadku rezydentów) - nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...