Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja na jutrzejszą rozmowę wzięłam 2 akty małżeństwa bo każdy z małżonków ma mieć swój akt:) ksero warto zrobić bo inaczej zabiorą oryginał :)

Ps. Kiedy rozmowa?

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja 16 maja mam rozmowę, czyli mówicie że są potrzebne dwa akty ?? W instrukcji tego nie napisali :) Może ktoś kto był już na rozmowie w ambasadzie niech napisze czy brał dwa akty małżeństwa z USC.. Rozumiem że akty urodzenia wystarczy mieć dla każdego członka rodziny po jednej sztuce, czyli w moim przypadku 4 osoby = 4 akty ?

PS. Jak będziesz po rozmowie to daj znać czy faktycznie były dwa potrzebne

Napisano

akt małżeństwa wystarczy jeden, bo co za różnica który go będzie miał? Każdy z małżonków i tak by miał dokładnie ten sam akt.

Każdy musi mieć własny, ale akt urodzenia! Trzeba mieć kopię, oryginał tylko do wglądu. Powodzenia!

Napisano

OLUDOMI powodzenia!!!!!

p.s.

Test na prawko zdane z 1 błędem :)

tylko że myslałem że bede mogł odrazu zdawac examin praktyczny a tu psikus......

nie mozna zdawac teorii i praktycznego w jednym dniu, tak jest wszedzie czy tylko w CA ?

No i trzeba bedzie wziasc kolejny dzien wolny w pracy :(

Napisano

OLUDOMI powodzenia!!!!!

p.s.

Test na prawko zdane z 1 błędem :)

tylko że myslałem że bede mogł odrazu zdawac examin praktyczny a tu psikus......

nie mozna zdawac teorii i praktycznego w jednym dniu, tak jest wszedzie czy tylko w CA ?

No i trzeba bedzie wziasc kolejny dzien wolny w pracy :(

To zalezy od wolnych terminow na praktyczny - w OH mozesz i 2 tygodnie czekac...

Napisano

witam wreszcie dowlekłam się z warszawy do domu miałam dziś ciężki dzień z całą wizą :) ale zakończoną SUKCESEM

Konsul tak jak u większości Afroamerykanin ciężko mówiący po polsku:) ale sympatyczny

Pytania od konsula:

1. Czy jesteśmy studentami

2. Co studiujemy na którym roku i kiedy kończymy studia.

3.Kim są osoby na formularzu

4. Czym się zajmują osoby na formularzu (odpowiedź była, że ma własną firmę)

5. Jaka to jest firma czym się zajmuje

6. Po co chcemy jechać do usa i dlaczego

7. Czy kiedykolwiek byliśmy w usa i na jak długo

8. Od kiedy się znamy i jak się poznaliśmy

9. Czy osoby z formularza mają obywatelstwo

trochę dużo pytań ale wszystko ok tylko niestety miałam zaświadczenie o niekaralności i nie zaznaczone mieliśmy *kartoteki dla nieletnich i niestety jutro muszę znowu iść i wysłać im do ambasady no ale trudno:)

wspomnę jeszcze o TNT, że każda osoba ma mieć utworzone swoje konto o czym nie wiedziałam i musiałam się wracać do kafejki na zewnątrz :)

no i nareszcie w tym tygodniu kupujemy bilety :) :) w sumie to tyle dzień pełen wrażeń aha i ze mną było 3/4 Rosjan :) chyba dwie czy trzy pary to byli Polacy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...