Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pilkarzyk 2 tyg to nic ,,chyba ze czekalbys 2 miesiace i dluzej

a i przepraszam Cie ale czytaj moze dobrze forum ,posty na nim bo widze ze nie czytasz lub tez nie zbyt uwaznie

dlaczego piszemy aby szybko to zrobic,aby nie bylo ze ktos sie obudzi za pol roku,bo przeciez GC i tak bedzie,,co innego ten 1-2 miesiace czy troche dluzej a co innego dluzej-o wiele dluzej,rozumiesz?

czekasz na rozmowe ktora bedziesz miec zapowiedziana za 4-6 tyg w przod a wiec chyba dosc czasu na kompletowanie papierow

i tak badan nie zrobisz ani tez nie zalatwisz zaswiadczenia o niekaralnosci teraz

mi a moze to byli tez Ukraincy ;)

tak tez pisza ludzie od dobrych paru lat,ze Rosjanie ;)

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

no tak język rosyjski i tym podobne (np. Ukraiński) zawsze sugeruje, że to Rosjanie. Ja jak byłem na rozmowie to też myślałem, że to Rosjanie. Jakiś gość mnie uświadomił, że to Białorusini, a może i Ukraińcy?

Nawet akcent w angielskim (wschodnioeuropejski) sugeruje, że to Rosjanin. Jak byłem w USA to zawsze się mnie pytali, czy jestem Rosjaninem. Doprowadzało mnie to do szału!

Zostałem wylosowany, ale czekam 2 tyg z wysłaniem papierów na ślub cywilny, aby zakwalifikować się z narzeczoną. To nie jest za późno na wysłanie papierów?

Mam jeszcze jedno pytania. Co po wysłaniu formularzy?? Czekam na ustalenie spotkania z ambasadzie czy już powinienem zbierać papiery do rozmowy z konsulem?

A ty o jakiej loterii mówisz. 2013, czy 2014? Bo jak 2013 to żeś nieźle zwlekał, a 2014 to co robisz w tym wątku?

Nie czeka się na ślub z wysłaniem papierów, tylko wysyłasz na siebie, a żonę uzupełniasz w kwestii papierków i osoby w ambasadzie na rozmowie!

Papiery wysyłasz teraz, a resztę załatwiasz jak dostaniesz datę rozmowy!

Napisano

Zostałem wylosowany, ale czekam 2 tyg z wysłaniem papierów na ślub cywilny, aby zakwalifikować się z narzeczoną. To nie jest za późno na wysłanie papierów?

Mam jeszcze jedno pytania. Co po wysłaniu formularzy?? Czekam na ustalenie spotkania z ambasadzie czy już powinienem zbierać papiery do rozmowy z konsulem?

Możesz poczekać te 2 tygodnie i wysłać żony papiery razem z Twoimi. Nie powinno być za pózno a wszystkie papiery zbierasz dopiero jak dostaniesz zaproszenie na rozmowe. Ja dostałem zaproszenie 8 tygodni przed rozmową.

Napisano

dudek0502

Sympatyczna Pani przyjmujaca od nas dokumenty kazała dać 2 egzemplarze aktu małżeństwa. Ciekawe od czego to zależało, że od jednych brali po 1, a od innych 2?

Napisano

OLUDOMI, gratuluję :) Kiedy wylot?

hej, z tym aktem małżeństwa jest coś nie tak, ja przedstawiłem jeden egzemplarz i wszystko było ok.

wylot 10 lipca albo 12 jeszcze nie kupiłam ale w tych dniach tylko w jedną stronę mam dwie przesiadki to moje pierwsze dwie przesiadki ogólnie nie podoba mi się to bo zawsze ryczę jak startuje nie mogę się powstrzymać od płaczu :) ale latanie lubie tylko ten start jakoś nie mogę na tym zapanować :)

zapomniałam dodać w sumie dość istotne, wczoraj na rozmowie z konsulem na samym końcu konsul powiedział nam, że w sumie lepiej jak skończymy studia tu i dopiero pojedziemy na stałe (myślę, że to mówił dlatego bo mówiliśmy, że chcemy tam skończyć studia:) a i w okienku pani się mnie spytała czy mam ten formularz o tym tak zwanym sponsorstwie jakieś zaświadczenie z banku i oferty pracy :) wszystko dałam ale konsul nawet na to nie patrzył w sumie zadawał nam pytania ale podśmiechiwał się gdyż obok była druga rozmowa widać, że ciekawa skoro wszyscy się tam obok śmiali i nasz konsul też się podśmiechiwał :) wtrakcie rozmowy z nami :) no tyle chciałam dodać aa i najlepsze jak usłyszałam ja i mąż jaka jest kara za nie zgłoszenie się do wojska przez mojego mężczyznę 250 000$ :) chyba tyle heehe :)

Napisano

wylot 10 lipca albo 12 jeszcze nie kupiłam ale w tych dniach tylko w jedną stronę mam dwie przesiadki to moje pierwsze dwie przesiadki ogólnie nie podoba mi się to bo zawsze ryczę jak startuje nie mogę się powstrzymać od płaczu :) ale latanie lubie tylko ten start jakoś nie mogę na tym zapanować :)

zapomniałam dodać w sumie dość istotne, wczoraj na rozmowie z konsulem na samym końcu konsul powiedział nam, że w sumie lepiej jak skończymy studia tu i dopiero pojedziemy na stałe (myślę, że to mówił dlatego bo mówiliśmy, że chcemy tam skończyć studia:) a i w okienku pani się mnie spytała czy mam ten formularz o tym tak zwanym sponsorstwie jakieś zaświadczenie z banku i oferty pracy :) wszystko dałam ale konsul nawet na to nie patrzył w sumie zadawał nam pytania ale podśmiechiwał się gdyż obok była druga rozmowa widać, że ciekawa skoro wszyscy się tam obok śmiali i nasz konsul też się podśmiechiwał :) wtrakcie rozmowy z nami :) no tyle chciałam dodać aa i najlepsze jak usłyszałam ja i mąż jaka jest kara za nie zgłoszenie się do wojska przez mojego mężczyznę 250 000$ :) chyba tyle heehe :)

rowniez gratuluje przyznanych wiz

mam pyhtanie co do tego wojska - to jest jakas forma obowiazkowej sluzby wojskowej? kazdy ma sie zglaszac?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...