Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no tyle chciałam dodać aa i najlepsze jak usłyszałam ja i mąż jaka jest kara za nie zgłoszenie się do wojska przez mojego mężczyznę 250 000$ :) chyba tyle heehe :)

Bardziej istotne jest ze jak sie nie zglosi do Selective Service to nigdy nie zostanie US Citizenem...

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

rowniez gratuluje przyznanych wiz

mam pyhtanie co do tego wojska - to jest jakas forma obowiazkowej sluzby wojskowej? kazdy ma sie zglaszac?

mężczyźni między 18-26 rokiem życia :)

Bardziej istotne jest ze jak sie nie zglosi do Selective Service to nigdy nie zostanie US Citizenem...

bardzo ważna informacja :) :) o tym nikt nie informował :) heh

Napisano

Ja już jestem po rozmowie w ambasadzie. :) Rozmowe miałem w Dublinie bo cała nasza 5 osobowa rodzinka mieszka w Irlandii. Spędzilismy ok 2,5 godziny w ambasadzie ale poszło bez problemów. Podstawa to mieć kompletne papiery, aktualne zdjecia itd

Pytania nie były trudne typu:

- gdzie pracuje teraz i gdzie zamierzam pracować w US?

- czy moja żona zamierza pracować w US?

- jakie są moje roczne zarobki w Irlandii?

I to właściwie tyle. Jeśli ktoś będzie tu miał rozmowe to może moje info mu się przyda. Pozdrawiam

Napisano

Jak myślicie dużo jeszcze wiz zostało do rozdysponowania ? z dv 2013 mam rozmowę na 15 ego i troszkę się stresuję.Wystarczy do piątku ? może ktoś ma jakieś teoretyczne info ile wiz już zostało przydzielonych ?

Napisano

Myślę, że o to nie masz co się martwić. Gdyby miało zabraknąć wiz to nie publikowali by nr cut off na czerwiec tylko w biuletynie widniał by napis current.

Napisano

Myślę, że o to nie masz co się martwić. Gdyby miało zabraknąć wiz to nie publikowali by nr cut off na czerwiec tylko w biuletynie widniał by napis current.

Dziękuję już mi lepiej :)

Napisano

Czy ktos znlazl aktualny dokument dsp 122 ? Czy wszyscy wysylaja ten co jest po prostu dostepny ?

Jestem obecnie na terenie usa w nyc i zostane tu z legalnym statusem przez okolo 1,5 roku jeszcze, czy ktos wie czy moge wpisac w dokumencie dsp 122 punkcie 4 tylko miasto ? Bo tak naprawde nie mam pojecia jak sprawdzic ktora placowka obsluguje loterie wizowa tutaj

Napisano

rita w ds 122 masz pkt 4 gdzie pisze aby znalesc na liscie takie biuro gdzie bedziesz miec nablizej.Nie ma sprecyzowane w ktorym miescie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...