Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja chcialbym zapytac o annotation w wizie

Valid only if Acc/FTJ Father/Mother/Spouse - ta andotacje ma moja zona ktora nie jest glownym aplikantem. Czy ta adnotacja oznacza ze musimy razem wleciec lub ja jako pierwszy a ona moze pozniej? Nie moze leciec jako pierwsza?

Dokladnie.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Hej.

W piątek lecimy do USA. Przechodził już ktoś procedurę z Urzędem Emigracyjnym na lotnisku w USA? Generalnie po wylądowaniu którą bramkę wybrać - turyści czy obywatele/rezydenci?

I sprawa 2ga, jak na miejscu wygląda sprawa z tą dodatkową płatnością 165$? Jeżeli nie mamy nikogo w USA można taką płatność zlecić w każdym banku bez zakładania konta?

Napisano

Dokladnie.

Dzięki :)

a ta druga adnotacja? 212 (g) (2) (B )

też tak macie? dodam że jesteśmy w wieku 27 i 23 lata. Tą adnotację dostają osoby którym nie jest wymagane podanie pewnej szczepionki?

Napisano

Hej.

W piątek lecimy do USA. Przechodził już ktoś procedurę z Urzędem Emigracyjnym na lotnisku w USA? Generalnie po wylądowaniu którą bramkę wybrać - turyści czy obywatele/rezydenci?

I sprawa 2ga, jak na miejscu wygląda sprawa z tą dodatkową płatnością 165$? Jeżeli nie mamy nikogo w USA można taką płatność zlecić w każdym banku bez zakładania konta?

Ja jeszcze nie płaciłem ale przecież tą opłate $165 można zapłacić kartą kredytową online. Tak zamierzam zrobić przed moim odlotem a bramka chyba dla rezydentów / obywateli z tego co czytałem w postach.

Napisano

witam

mam pytanie. w poprzednim tygodniu wysłałam dokumenty. okazało się,że popełniłam tzw. literówki. tj. zamiast school napisałam scholl, technicla zamiast technical. a co najgorsze zamiast daty 1990 napisałam 0190.

Czy to może mnie zdyskwalifikować? czy mogą odrzucić moje dokumenty?

co ma zrobić.

Nadmienię tylko, że w czerwcu wychodzę za mąż, w związku z czym i tak będę musiała wysłać ponowny formularz ds 230 mój oraz mojego małżonka?

czy za nim to wyślę, to czy powinnam wysłać do nich sprostowanie, że popełniłam takie babole?

a wszystko to z nerwów i z wrażenia, że mi się poszczęściło.

Napisano

Ja jeszcze nie płaciłem ale przecież tą opłate $165 można zapłacić kartą kredytową online. Tak zamierzam zrobić przed moim odlotem a bramka chyba dla rezydentów / obywateli z tego co czytałem w postach.

Ale jest problem z tym zapisem:

All check payments must be drawn on a U.S. bank.

I jeszcze jedna sprawa, piszą że zanim dokona się płatności trzeba czekać na pakiet dokumentów z DOS, po płatności dopiero wysyłają zieloną kartę Tak to działa?

Co zawiera ten pakiet z DOS?

Napisano

I jeszcze jedna sprawa, piszą że zanim dokona się płatności trzeba czekać na pakiet dokumentów z DOS, po płatności dopiero wysyłają zieloną kartę Tak to działa?

Tu masz link do płatności karta:

https://www.pay.gov/paygov/forms/formInstance.html?agencyFormId=40850201

DOS nie wiem co to niestety.

Napisano

Na zaden pakiet sie nie czeka. Jak odbierzesz dokumenty z TNT to w tym momencie jestes gotowa do uiszczenia oplaty (bedzie ci potrzeby A number, ktory jest na wlepce w paszporcie i na kartce z reszta danych, doczepionej do koperty. . Robisz to albo przed wylotem albo po wlocie. I dopiero wtedy, po pewnym czasie, dostajesz green card i welcome notice z USCIS.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...