Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a zwykła karta Visa Electron polska lub Visa Debit z UK zadziała przy tej płatności? Czy musi być to karta kredytowa koniecznie?

Płaciłem kartą z Bank of America, ale widziałem że jest opcja wybrania kraju karty Polska (lista rozwijana),więc powinno przepuścić płatność.

Napisano

Hej.

My już po wylocie do USA i po powrocie do kraju. Nie musicie śpieszyć się z opłatą w USCIS bo na granicy emigracyjny nawet o to nie pyta. Stemplują VISę i to w zupełności wystarcza na 12m-cy.

Możecie spokojnie polecieć i dokonać opłaty po jakimś czasie już na miejscu, chyba, że zależy wam na otrzymaniu kart stałego rezydenta.

SSNy doszły po 10 dniach od przekroczenia granicy.

ELIS już działa, można zapłacić polską kredytową, po transferze dostaniecie info z potwierdzeniem wniesienia opłaty.

Napisano

ELIS daje fajne możliwości śledzenia prac nad Waszą zieloną kartą oraz podaje numer USPS do śledzenia przesyłki

moja GC w drodze :).

Pozdrawiam wszystkich czekających , opłata wniesiona polską kartą po przekroczeniu granicy .

sprawdzenie statusu tutaj

https://egov.uscis.gov/cris/Dashboard/CaseStatus.do

natomiast na USPS przenosi automatycznie po kliknięciu

https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction_input?origTrackNum=9205592338400104198416

Napisano

witam chwile mnie nie bylo mam termin rozmowy na 18.07.2013 na 8.oo tylko mam pytanie na potwierdzeniu daty rozmowy jestem ujeta jako aplikant glowny tylko mnie zastanawia jedna sprawa czego jest tam ujety moj maz i dzieci skoro tylko ja narazie bede emigrowac i tylko ja wyslalam formularze? i tak czytam posty i zastanawiaja mnie te skruty TNT SSN itp moze mi to ktos wytłumaczyć?

Napisano

Luska TNT to firma kurierska do ktorej bedziesz musiala pojechac po paszport i koperte .

SSN to numer ktory dostaniesz po przylocie na teren USA,taki jak nasz PESEL-NIP .na cale zycie nadawany ,poczytaj dobrze forum to zobaczysz dlaczego nalezy isc po ten numer do biura jak nie dojdzie po np 2 tyg .

Napisano

witam chwile mnie nie bylo mam termin rozmowy na 18.07.2013 na 8.oo tylko mam pytanie na potwierdzeniu daty rozmowy jestem ujeta jako aplikant glowny tylko mnie zastanawia jedna sprawa czego jest tam ujety moj maz i dzieci skoro tylko ja narazie bede emigrowac i tylko ja wyslalam formularze? i tak czytam posty i zastanawiaja mnie te skruty TNT SSN itp moze mi to ktos wytłumaczyć?

Luśka, a potem będziesz czekac kilka lat, aż rodzina będzie mogła do ciebie dołączyc?

Napisano

Luśka, a potem będziesz czekac kilka lat, aż rodzina będzie mogła do ciebie dołączyc?

A to kilka lat to może być nawet 5 albo i dłużej, chyba Luśka o tym nie doczytała.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...