neli365 Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Wiem jak to jest na JFK, ale ty chyba tam nie lecisz, prawda? Ja Lece na JFK wiec byłabym wdzieczna za Odp.
mi0706 Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Na JFK, ja zjedziesz ze schodów ruchomych (i zobaczysz kolejki) powinien stać tam gość z ochrony, który będzie wołał i pokazywał, która kolejka jest dla turystów, a która dla obywateli i rezydentów. Ty nie jesteś, ani jedno, ani drugie, więc kierujesz się do Secondary. Powiedz gościowi, że masz wizę imigracyjną i żółtą kopertę. Jeżeli go tam nie będzie, zjeżdżając ze schodów spójrz w prawo, obok długich kolejek zobaczysz przeszklone pokoje, przed nimi powinien stać kolejny gość z ochrony, pokaż mu wizę i kopertę, on cię dalej pokieruje. Pójdziesz do jednego pokoju, gdzie oddasz kopertę i po chwili zrobią ci fotkę i wezmą odciski palców, potem stempelek i hajda! Ja byłem głównym aplikantem, więc mój paszport powędrował jeszcze do drugiego pokoju obok gdzie gość wklepał parę rzeczy i po chwili bez słowa oddał paszprt i to była cała procedura. Powodzenia!!!
OLUDOMI Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 a co to znaczy JFK? ja jadę na O'hare lotnisko więc rozumiem, że tam też będzie jakieś okienko secondary??
mi0706 Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Noooo, JFK to lotnisko w Nowym Yorku No na O'hare to nie wiem jak jest. Niech się wypowiedzą ci którzy tam lądowali po raz pierwszy.
kzielu Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Na kazdym lotnisku gdzie jest kontrola CBP jest secondary inspection i nie jest to okienko tylko oddzielne pomieszczenie gdzie trafiaja wszyscy podejrzani i tacy ktorych sie odsyla spowrotem... JFK - lotnisko w NYC....
wiki1701 Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Na O'hare jest po prostu tak że podchodzisz do okienka z odprawą a urzędnik Cię informuje gdzie masz się udać. Ja nie widzę w tym nic trudnego. Powodzenia w Stanach
Justi_87 Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Tak, jak napisala wiki. Na O'hare idziesz do okienka dla visitors z wyciagnieta zolta koperta. dajesz ja panu w okienku on sprawdza dokumenty ( i przy okazji chwilke sobie z toba porozmawia ;P) i pokieruje cie dalej. bedziesz musiala odebrac bagaz i isc do innego stanowiska, za takimi barierkami (za tymi wszystkiomi tasmami z bagazem). i tam oficer bedzie ci kazal postawic bagac na bok, wezmie twoje dokumenty, posprawdza, powpisuje w komputer, kaze ci je podpisac i oddac odciski palcow i mozesz smigac dalej.
KaeR Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Na lotnisku secondary może być za stanowiskami CBP, czyli Cię oddelegowują tam po pierwszej rozmowie.
mi0706 Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 No to w porównaniu z O'hare JFK jest zupełnie inaczej, bo np. bagaż to odbieram na samym końcu jak już "śmigam"
wiki1701 Napisano 1 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2013 Na O'hare ja bagaż odbierałam już po wszystkim.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.