Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po opłaceniu kasy otrzymujesz Case Receipt Notice i tam u góry w rogu masz Account ID: xxxxx Receipt ID: IOExxxxx Receipt Date: xxxxx

to jest właśnie Receipt ID: IOExxxxx wpisujesz i jak karta będzie nadana pojawi się taki komunikat :

The USPS reported that they picked up mail from USCIS containing your new card on June 15, 2013. The USPS tracking number assigned is xxxxxxxxxxxxx. You can use this number at www.usps.com to view updates to the delivery status of your mail. You should receive your new card within 7 days. If you do not, or if you move before you get it, please call our customer service at 1-800-375-5283.

już prościej nie mogę pozdrawiam

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam pytanko do wszystkich już wyjechanych za wielką wodę ;)

Czy trzeba tłumaczyć dokumenty typu: dyplom ukończenia studów, swiadectwa dzieci z ostatniej klasy itp. Wyjeżdżamy we wrzesniu i teraz nachodzą mnie wątpliwosci....... :P

Dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Hejka wszystkim,

Gratulacje i powodzenia dla tych co juz za wielka woda i tych co juz niedlugo pakuja walizki :)

Ja, w koncu, po dlugim i bardzo stresujacym czasie dostalam w koncu moj paszport z wiza. Az mi kamien z serca spadl. Ponad 2 miesiace czekalam na swiadectwo niekaralnosci z jednego kraju w ktorym kiedys mieszkalam. I tylko na ten dokument ambasada czekala ponad 6 tygodni. Mialam juz takiego stresa ze byc moze wiz zabraknie dla mnie...

Ale, na szczescie dzis doszedl paszport.

Mam jednak pytanko do Was, czy na Waszej wizie imigracyjnej macie expiry date po 6 miesiacach czy 12? Myslalam ze ta wiza jest wazna rok.

U mnie jest napisane ze wiza jest wazna do stycznia 2014...

Pozdrowionka serdeczne :)

Napisano

Wszyscy mamy waznosc wizy 6 miesiecy :) Ja mam do Grudnia , w czerwcu mialam interview. Ciesze sie ze sie doczekalas na Paszport :) ! Wyobrazam sobie Twoj Stres! Pzdr.

Napisano
Mam jednak pytanko do Was, czy na Waszej wizie imigracyjnej macie expiry date po 6 miesiacach czy 12? Myslalam ze ta wiza jest wazna rok.

Wiza jest ważna 180 dni od dnia interview.

Napisano

Wiza jest ważna 180 dni od dnia interview.

Ja bym to skorygował, że wiza jest ważna 180 dni od daty wystawienia, bo nie zawsze data interview będzie się pokrywać z datą wystawienia. Ja miałem interview 9.01. (jeżeli dobrze pamiętam), a wiza była wystawiona 17.01. bo musiałem dosyłać dodatkowe dokumenty.

Napisano

a ja mam takie pytanie czy komuś kto przekraczał granice? napisali mu coś na zielonej karcie w paszporcie bo mojemu mężowi (głównemu aplikantowi ) coś na bazgrali:)

Napisano

moja 2 tyg , żony i córki 3 tyg

jak już wyprodukują to dostaniesz track nr przesyłki i można śledzić trasę w USPS

dokładnie płatność 26.05 a moja karta były na miejscu 08.06

a reszty 08.15

a tutaj śledzenie przesyłki od nadawcy do odbiorcy :)

https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction

tylko wpisz swój track/label namber który dostaniesz z USCIS

popatrz na mój post w tym temacie #2624

albo prościej po wpłąceniu kasy dostaniesz recept id

który wpiszesz tutaj https://egov.uscis.gov/cris/Dashboard/CaseStatus.do

i jak Oni już wyprodukują i wyślą Twoją kartę to tam będzie track namber

za pomocą którego sprawdzisz gdzie jest twoja przesyłka w USPS

pozdrówka

Karty się odnalazły, wielkie dzięki za info -)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...