marta19900 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Chcę mieć możliwosc powrotu po 3 miesiacach jak cos pojdzie nie tak i nie stracic karty
kzielu Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 Jeżeli wrócisz do Polski na odpowiednio długo to ją stracisz tak czy inaczej. Ona służy do mieszkania tam, nie do jeżdżenia od czasu do czasu.
OLUDOMI Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 obecnie jest 6 miesiecy tutaj i 6 tam albo 8 kurde nie pamiętam dokładnie ale wiem że np jeżeli mi ją dadzą to za każdym razem w jezdzajac będę musiała dokuumentowac czemu tak długo w Polsce no w moim przypadku studia. Na pewno nie mozesz przekroczyć 12 miesięcy w Polsce !
Joanna30 Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie ma czegoś takiego, że 6 miesięcy tutaj i 6 tam. Przy którymś takim wyjeździe urzędnik imigracyjny może uruchomić procedurę pozbawienia Cię zielonej karty, bo zielona karta wiąże się z emigracją, a nie z lataniem sobie w tę i z powrotem. Jeśli chcesz być rezydentem USA, to musisz tam mieć swój domicyl. Jeśli potrzebujesz np. skończyć studia, czyli jest konieczność wyjazdu poza USA na wiele miesięcy, to - aby uniknąć potem problemów - powinnaś postarać się o Advance Parole. A jeżeli chcesz wyjeżdżać do Stanów od czasu do czasu, to do tego służy wiza turystyczna.
terrorystka Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 no to zaczynamy http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5759.html
Joanna30 Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 O różnych typach wiz imigracyjnych i o tym, jaki jest czas oczekiwania na nie (znaczy z jakich dat są obecnie rozpatrywane podania o wizy - jeśli daty nie są current, czyli bieżące).
bajon Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 Ok, a jak teraz ogólnie będzie wyglądać dalszy proces przyznawania wizy ? Papiery wysłane, sprawdzone że doszły, nawet zaktualizowane w późniejszym czasie. Będzie jakaś lista z case numberami kto kiedy ma wizyte ?
SuperTraveller Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 Terminarz spotkań masz na stronie ambasady a dokładniej tutaj - http://polish.poland...ppointment.html Z tym, że na tą chwilę dostępne są tylko terminy dla osób z DV-2012.
bajon Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 No tak tak to widziałem, czyli to będzie jedyna droga informacji o terminie spotkania tak?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.