Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

jeali chodzi o wilgotnosc to cale wschodnie wybrzeze cechuje sie bardzo wysoka wilgotnoscia, oczywiscie mowa o lecie

Napisano

Adres otrzymalismy od Cerkwii w LA:-) moja Zona jest z UA:)

Aktualnie nawiazalismy juz wstepne kontakty z Amerykanami, Rosjanami.

Niektorzy chca kase inni nie. Glownie zalezy Nam na informacjach dot. LA dla poczatkujacych.

Nie powiem, ze nocleg, czy chociaz wskazanie jakiego dobrego pokoju do wynajecia byloby bardzo pomocne!

My wychodzimy z podobnego zalozenia, ze lepiej samemu sobie poradzic. Jednak pomoc organizacji specjalizujacej sie w tych tematach, nawet za pieniadze jest ok.

Napisano

Dudda to dobrze ze tak szukacie.Jest wiele stron ,forow gdzie ludzie Wam odpowiedza na pewne pytania

jak np taki couchsurfing.

Napisano

Mnie to zastanawia jedno: Jeżeli nikogo nie mam w USA a muszę podać adres na który wyślą mi GC to co zrobić? Musze jeszcze z Polski załatwić sobie mieszkanie ale kto mi wynajmie na odległość bez żadnego dokumentu...? Poza tym ja też nie wynajmę nie poznając okolicy, właściciela czy mieszkania. W niektórych przypadkach przy wypełnianiu umowy potrzebny będzie SSN albo karta rezydenta, których jeszcze przecież nie będę miał.. HELP :P

Dudda: tutaj też coś możesz znaleźć http://www.craigslist.org/about/sites#US

Napisano

znajomy powiedzial mi ,abys mial kase ;)

a okolica? to mozesz sie dowiedziec z roznych stron,forow ;)

ta lekcje juz sam musisz odrobic lub tez sie zdac na firmy rozne .

Napisano

Dzięki, pamiętam i mam nadzieje że coś ogarnę. Jeszcze sporo czasu. Już powoli się rozglądam i powiem szczerze że jestem pozytywnie zaskoczony cenami (myślałem że będzie gorzej).

Napisano

Mnie natomiast przeraża fakt, iż bez auta ani mrum mrum.

Trudno znaleźć miejsce zamieszkania połączone z miejscem pracy.

Wynajem to najmniej 780$ za miesiąc i 75 mil gratis (chyba dziennie).

Do tego paliwo i jakieś opłaty, ale na początek nie wyłożę 5k na gablotę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...