paradoox Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2013 http://www.city-data.com/ - co prawda nie ma tu nic o klimacie, ale może Ci się przydać w wyborze stanu.
mi0706 Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2013 jeali chodzi o wilgotnosc to cale wschodnie wybrzeze cechuje sie bardzo wysoka wilgotnoscia, oczywiscie mowa o lecie
Dudda Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Adres otrzymalismy od Cerkwii w LA:-) moja Zona jest z UA:) Aktualnie nawiazalismy juz wstepne kontakty z Amerykanami, Rosjanami. Niektorzy chca kase inni nie. Glownie zalezy Nam na informacjach dot. LA dla poczatkujacych. Nie powiem, ze nocleg, czy chociaz wskazanie jakiego dobrego pokoju do wynajecia byloby bardzo pomocne! My wychodzimy z podobnego zalozenia, ze lepiej samemu sobie poradzic. Jednak pomoc organizacji specjalizujacej sie w tych tematach, nawet za pieniadze jest ok.
sly6 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Dudda to dobrze ze tak szukacie.Jest wiele stron ,forow gdzie ludzie Wam odpowiedza na pewne pytania jak np taki couchsurfing.
paradoox Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Mnie to zastanawia jedno: Jeżeli nikogo nie mam w USA a muszę podać adres na który wyślą mi GC to co zrobić? Musze jeszcze z Polski załatwić sobie mieszkanie ale kto mi wynajmie na odległość bez żadnego dokumentu...? Poza tym ja też nie wynajmę nie poznając okolicy, właściciela czy mieszkania. W niektórych przypadkach przy wypełnianiu umowy potrzebny będzie SSN albo karta rezydenta, których jeszcze przecież nie będę miał.. HELP Dudda: tutaj też coś możesz znaleźć http://www.craigslist.org/about/sites#US
sly6 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 znajomy powiedzial mi ,abys mial kase a okolica? to mozesz sie dowiedziec z roznych stron,forow ta lekcje juz sam musisz odrobic lub tez sie zdac na firmy rozne .
paradoox Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Firmom raczej podziękuje. Będę kombinował dopóki czegoś nie wykombinuje
sly6 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Pamietaj ze adres masz miec na czas rozmowy,mozesz tez go zmienic na granicy
paradoox Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Dzięki, pamiętam i mam nadzieje że coś ogarnę. Jeszcze sporo czasu. Już powoli się rozglądam i powiem szczerze że jestem pozytywnie zaskoczony cenami (myślałem że będzie gorzej).
Partners Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Mnie natomiast przeraża fakt, iż bez auta ani mrum mrum. Trudno znaleźć miejsce zamieszkania połączone z miejscem pracy. Wynajem to najmniej 780$ za miesiąc i 75 mil gratis (chyba dziennie). Do tego paliwo i jakieś opłaty, ale na początek nie wyłożę 5k na gablotę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.