Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cos innego bo placisz podatki (federalne, stanowe, lokalne), ubezpieczenie zdrowotne i jezeli ktos ma troche rozumu to odklada na jakis retirement plan / 401k, w zwiazku z czym to co dostajesz do reki sie dosc istotnie kurczy...

A ile więcej się zarabia mając papiery? Obecnie w Illinois będąc nielegalnie dostaniesz robotę prawie tylko i wyłącznie u Polaka w kontraktorce za nie więcej niż 10$ na godzinę lub w polskim sklepie za 7$.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A ile więcej się zarabia mając papiery? Obecnie w Illinois będąc nielegalnie dostaniesz robotę prawie tylko i wyłącznie u Polaka w kontraktorce za nie więcej niż 10$ na godzinę lub w polskim sklepie za 7$.

Zalezy jaka prace dostaniesz i jakie masz wyksztalcenie.

Jak myslisz - jaka prace dostanie przecietny polski emigrant bez doswiadczenia w US, z przecietnym angielskim ? Strzelaj...

Napisano

Wreszcie odpisali z KCC. Niestety żadnych konkretów -

"Thank you for your inquiry.

Due to the large volume of mail processed at KCC on a daily basis, confirmation of receiving your correspondence adding your new spouse to your case may not be feasible at this time. If you have submitted your forms, please allow six to eight weeks after the mailing of your forms before inquiring about delivery confirmation. If you have not submitted your forms, please do so to ensure that your case can begin processing. Mail is processed in the order of the date received, thus the importance of submitting your forms in a timely manner."

Niezły mają tam kocioł ostatnio.

Napisano

stuff1000 nie przejmuj się, ja na odpowiedź od nich czekałem na przełomie lipca i sierpnia równe 10 dni. I była to odpowiedź, że nie podałem daty urodzenia więc nie mogą mi podać żadnych informacji. Po wysłaniu kolejnego zapytania (tym razem wraz z wymaganą datą) czekałem trochę ponad tydzień i się dowiedziałem, że moje dokumenty są przetwarzane.

Mój CN to 127xx, jak myślicie, w grudniu pewnie się załapię na rozmowę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...