Michael1986 Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 trend: Z tabelki wynika jasno, że zamieszanie z losowaniem w DV-2012 nie miało wpływu na numery cutt-off względem DV-2011, ale w DV-2013 są one mniejsze, co oznacza, że jednak sporo osób wysłało swoje papiery do KCC, co może z kolei wpłynąć negatywnie na możliwość dolosowywania kogokolwiek w październiku.
stuff1000 Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Odpowiedz doszła, papiery są przetwarzane i jest wszystko ok... Podobno
speedy Napisano 14 Września 2012 Zgłoś Napisano 14 Września 2012 ja też dostałę odpowiedź: Zatem podsumuję: papiery wyslałem w połowie lipca (list polecony) prośbę o potwierdzenie otrzymania dokumentów wysłałem mailem w pierwszym tygodniu września po 7 dniach otrzymałem następującą odpowiedź: Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin on our website at www.travel.state.gov after the 15th of each month to locate the current numbers being processed. Czekam na termin rozmowy. nr CN mam poniżej 3000
OLUDOMI Napisano 16 Września 2012 Zgłoś Napisano 16 Września 2012 dlaczego na wiza biuletyn pisze dalej na to samo nei ma tam na listopad? żadnych numerów
Aberek Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 Jak nie ma jak jest. Cut-off na listopad to 7000.
Joanna30 Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 dlaczego na wiza biuletyn pisze dalej na to samo nei ma tam na listopad? żadnych numerów Jak to nie ma? W punkcie: C. ADVANCE NOTIFICATION OF THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN NOVEMBER masz ładną tabelkę z przewidywanymi numerami na listopad.
Justi_87 Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 przecież zarówno Joanna, jak i ja pisałyśmy już, że jest coś takiego jak ADVANCE NOTIFICATION. zjedź kursorem, na stronie z biuletynem wizowym, poniżej tabelki z numerami na październik, aż dojdziesz do kolejnej tabelki z numerami na listopad. C. ADVANCE NOTIFICATION OF THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN NOVEMBER For November, immigrant numbers in the DV category are available to qualified DV-2013 applicants chargeable to all regions/eligible countries as follows. When an allocation cut-off number is shown, visas are available only for applicants with DV regional lottery rank numbers BELOW the specified allocation cut-off number: Region All DV Chargeability Areas Except Those Listed Separately AFRICA 13,900 Except: Egypt 6,600 Ethiopia 9,100 Nigeria 8,500 ASIA 2,350 EUROPE 7,000 NORTH AMERICA (BAHAMAS) 2 OCEANIA 400 SOUTH AMERICA, and the CARIBBEAN 500
mariano85 Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 Wróciłem własnie z warszawy z badań lekarskich. Tak jak moi poprzednicy pisali, wszystko jest do ogarniecia w pare godzin, byłem tam na 6 45 ul Waryńskiego -rejestracja czynna od 7, szybkie RTG i badania kiłowe (ten sam budynek 1 piętro) Odebranie wyników miałem juz po 1,5 godziny czyli 9 30. Pare dni wczesniej zadzwoniłem do pani doktor i umówiłem się na wizyte (przy okazji spytałem na co mam się zaszczepić) Ja umówiłem się na wizytę u pani Cholewińskiej o 10 30, przyjeła mnie od razu. Musiałem mieć, karte szczepień, zdjęcie, paszport. Nie musiałem robic zadnych dodatkowych szczepień (mam 26 lat) Zbadała mnie, sprawdzia ogolny stan zdrowia. Wszystko trwało ok 20 minut, powiedziała że wszystko jest ok i wyniki dała w zastęplowanej kopercie. O godzinie 11 juz było po wszystkim
shmehr Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 Mariano a że tak zapytam (bo jestem w podobnym wieku), co planujesz robić w Stanach? Masz jakiś konkretny fach w ręku?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.