kubus Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Tak masz racje było na str 17 ale nie ma tam żadnych konkretów ani jeśli chodzi o nazwisko ani o dokumentacje męża a przy tak ważnych rzeczach potrzebuje pewnych informacji a nie wzmianka na której niestety polegać nie mogę
emigum Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 To ja z forum chyba jestem nastepny który ma interview, dzisiaj wieczorem ruszam do wawa a jutro o 8 mam rozmowe! Relacje zdam jutro (jak zdąze) albo w sobote! Trzymamy za... słowo. @sly Wierzyć to wierzyłem już agus.d. Chciałem tylko zrozumieć.
Joanna30 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 No to będziesz musiała poczekać, aż dziewczyny wypowiedzą się jeszcze raz. W każdym razie na pewno oboje musicie skompletować wszystkie dokumenty, które są potrzebne do interview. Wg mnie powinnaś zmienić paszport. A skan aktu małżeństwa to trzeba przesłać do ambasady - taką informację uzyskała jedna z forumowiczek. Aby mąż mógł być dopisany do Twojej petycji. Zresztą pamiętam, że było mówione, że paszport jest potrzebny dopiero przed samym interview, więc teoretycznie można go wyrobić dopiero na interview.
Aberek Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 No i po interview. Tak jak wcześniej wspominano, to naprawdę tylko formalność. Spotkanie z konsulem trwało około 5 min, łącznie z rozmową i przeglądaniem dokumentów. Konsul to przemiły młody człowiek. Rozowa zaczęła sie od złożenia przysięgi, że wszystko to co pisaliśmy w dokumentach do KCC to prawda. Konsul spytał o kierunek ukończenia studiów moich i mojej żony oraz ile zatrudniam osób (działalność gospodarcza). Spytał również o osobę która przyjmie nas w USA - kim jest i czym się zajmuje. I to tyle. Słowem nie wspomniał o dokumentach finansowych czy o ofercie pracy. Na koniec życzył udanego życia w USA. Rozmowa była prowadzona po polsku w bardzo sympatycznej i żartobliwej atmosferze. O 9.30 wyszliśmy z ambasady. Naprawdę nie ma czym się stresować.
pyśka Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Gratulacje! Jesli wolno zapytac, kiedy wyjezdzacie?
Aberek Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Gratulacje! Jesli wolno zapytac, kiedy wyjezdzacie? Ja do końca listopada, żona z synem po zakończeniu roku szkolnego. Chicago.
Justi_87 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 gratulacje! oby wszystkie rozmowy przeszły tak łatwo i bezproblemowo! z moją włącznie
pyśka Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Aberek, zycze Wam powodzenia!
Joanna30 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Ja do końca listopada, żona z synem po zakończeniu roku szkolnego. Chicago. Ale rok szkolny kończy się za więcej niż 180 dni. Jak pogodzicie jedno z drugim? Żeby Wam wizy nie przepadły...
stook Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Ja do końca listopada, żona z synem po zakończeniu roku szkolnego. Chicago. Żona na jakiej wizie ma zamiar z synem wlecieć do USA ? Tą, którą otrzymasz na przekroczenie granicy (zakładając, że to Ty wygrałeś loterię) będzie nieważna już formalnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.