Joanna30 Napisano 14 Maja 2012 Zgłoś Napisano 14 Maja 2012 przejscie przez granice praca nielegalna i ucieczka z usa może nikt nie zauważy Ty tak na serio?
Kamil89 Napisano 14 Maja 2012 Zgłoś Napisano 14 Maja 2012 nie no sarkazm,przeczytałem ten artukuł o przekraczaniu granicy przez Polaków 5,000$ za przewodnika masakra dziwne że mamy dostęp do całej europy a oni są tak zdesperowani
lara01 Napisano 21 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 witam w poniedzialek mam rozmowe w sprawie wizy turystycznej w londynie ,denerwuje sie i nie wiem jakie mam szanse a po tym co czytalam wiekszosc zalezy czy pani w okienku bedzie miala dobry chumor ale chciala bym opisac sprawe i zapytac jakie sa moje szanse ... ubiegam sie o B2 mam zamiar odwiedzic znajoma w usa poznalysmy sie przez internet i zaprosila mnie w odwiedziny utrzymujemy znajomosc juz od roku i jest moja przyjaciolka,mieszkam w uk juz 7 lat pracuje w tej samej firmie od 4,jestem mezatka od 2 lat moj maz jest w uk mieszkamy razem i pracujemy w jednej firmie,nie mam innej rodziny w uk,wynajmuje flat, place podatki ,odkladam kase ,wypelnilam wszystkie potrzebne dokumenty i mam spotkanie jak juz wspomnialam w poniedzialek ;/nerwy mnie zjadaja bo chciala bym sie wybrac do usa zobaczyc jak to wyglada,nadmienie ze moj maz ze mna nie pojedzie,ahh oraz wypelnilam wniosek w loterii na zielona karte ;/ obawiam sie ze wlasnie z tego wzgledu mogla bym nie otrzymac wizy w sumie wypelnilam to tak sobie myslac raczej ze bede mogla sobie tam pojechac kiedy chce nie koniecznie mieszkac w usa .... no i teraz czytalam tu na forum ze to moze byc problem ;/ zastanawiam sie tylko czy oni beda mieli to juz w systemie i jak do tego podejda,wypełnilam jakis miesiac temu...prosze napiszcie co o tym myslicie wielkie dzieki
sly6 Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 lara1 co jest wazne to jak umiesz jezyk angielski,przygotuj sie na pytania dlaczego maz nie leci.co chcesz tam robic znalazlas o loterii ale nie czytalas innych odpowiedzi a szkoda bo bys wiedzial ze ludzie nie wysylali zgloszenia na loterie a maja problemy z dostaniem wizy a Ci co wyslali zgloszenie,poszli 1 raz po wize dostali ja bez przeszkod..Masz dobrze wypasc na rozmowie i leciec turystycznie,taki tez czas wpisz aby wyszlo ze bedziesz jako turystka. Co do loterii i GC to szkoda ze nie wiedzialas tego,nie wiesz i nikt tutaj nie napisal tego GC nie bylo,nie jest i nie bedzie wiza turystyczna,GC sluzy do mieszkania i zycia w USA a nie latania sobie jak turystka..chyba to wiedzialas czy tez nie jesli nie to teraz wiesz.i radze to zapamietac sobie .
lara01 Napisano 24 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2012 dziekuje za odowiedz ,co do meza to nie leci bo jak stwierdzil nie bedzie siedzial z babami i woli w tym czasie jechac do polski,no i jest problem z jego urlopem bo i tak by nie dostal na 3 tygodie ,a ja jak juz mam tam poleciec to nie chce na tydzien tylko ;/ co mam zamiar tam robic hmm chiala bym isc na polowanie,zrobic duzo zdjec fotografia to moje hobby nie wiem co jeszcze mogla bym powiedziec zeby ich przekonac ogolnie mam zamiar spedzic leniwe wakacje no i zakupy oczywiscie o ile dostane ta wize ah no i mam problem nadal nie wiem gdzie zostawic telefon w londynie ?
sly6 Napisano 24 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2012 to tak powiesz na rozmowie,ze lecisz zwiedzac,fotografowac i co np..ze to jest Twoje hobby
lara01 Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 dziekuje za podpowiedzi mam jeszcze problem z telefonem ;/ nie wiem gdzie go zostawic...mam bilet na Marble Arch tam mi sie wydawalo najblizej do ambasady moze ktos wie czy sa tam left luggage?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.