magdusiaq Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 A czy kontrola celna nie dotyczy tylko podręcznego bagażu? Bo w instrukcji otrzymałam; że najpierw jest Immigration & Customs a następnie odebranie bagażu w baggage claim.. Więc które walizki są prześwietlane?
sly6 Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 wszystkie moga byc,sa psy do tego tez tresowane lub tez mozesz isc i zostac poproszona o otwarcie bagazy i pokazanie co masz w kazdym z nich..
dawiddawido Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 TO od razu podpytam bo wiem że było na forum ale tak średnio chyba rozwinięte ... muszeę przewieź papierosy znajomemu , ile mogę wziąść ? Lece pierwszy raz LOTem
sly6 Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 bylo juz pisane na forum oraz podana byla strona rzadowa ze mozesz miec legalnie 1 karton papierosow co do tych ziolek to ile bedziesz miec ich ediita?tak na swoj uzytek czy tez troche wiecej a co do lekarstw to co masz na mysli,jakies psychotropy,czy cos innego?na recepte ?
magdusiaq Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 Karton papierosów, litr wódki. Czy to ma być zakupione w strefie bezcłowej? i umieszczone w bagażu podręcznym??
marcin1 Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 powiem Ci tak...lciałem pierwszy raz i wziąłem bratu pęto kiełbasy hermetycznie zapakowanej i jakoś przeszło po prostu zaznaczyłem że nic nie wioze ale tak jak inni mówią...to jest losowe Ciebie nie wezmą na kontrole a osobe za Tobą mogą poprosić o zejście na bok itp. Co do lekarstw...to też owe wiozłem ( takie na recepte bo miałem problemy z oddychaniem ) i nikt mi nic nie mówił, ale widze że tobie chodzi o jakieś zioła to już inna bajka Pozdrawiam:)
sly6 Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 a co mowia przepisy danych linii lotniczych o takich zakupach?czy mozesz je miec w torbie podrecznej dowiedz sie tego u tych linii
magdusiaq Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 No właśnie.. Ogólnie lepiej zaznaczyć na deklaracji co się ma? Deklaracja dotyczy obu bagaży(duży też)?
sly6 Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 oczywiscie ze tak,,wszystkie co masz ze soba nie ma tak ze wierzesz cos w bagazu podrecznym i to nie zaznaczasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.