mala2808 Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 dziekuje bardzo za odpowiedz hmm mam nadzieje ze nie bedzie problemu dlaego ze nic nie zglosilismy w dniu slubu czyli bedziemy musieli cos przy odborze zalatwic
kzielu Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 dziekuje bardzo za odpowiedz hmm mam nadzieje ze nie bedzie problemu dlaego ze nic nie zglosilismy w dniu slubu czyli bedziemy musieli cos przy odborze zalatwic Przy odbiorze czego ? Marriage certificate ? Absolutnie nie, dostaniecie dokument do ręki. Po prostu zacznij używać nowego nazwiska i na nie wyślij dokumenty AoS.
Nigella Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 To w sumie ciekawe, bo ja na 100% byłam pytana przez notariusza czy zmieniam nazwisko... ale na marriage certificate nie mam żadnej adnotacji i nie dostałam też żadnego papierka, który poświadczałby, że od dnia ślubu nazywam się tak, jak mąż. Tak jak pisze kzielu, po ślubie po prostu zaczęłam używać nowego nazwiska i tyle.
kzielu Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 To chyba zależy od county, ale w naszym (Butler Co. , OH) nie ma absolutnie żadnego pytania o nazwisko po ślubie a do otrzymania dokumentów używa się marriage certificate na którym jest tylko nazwisko panieńskie żony.
mala2808 Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 mam pytanko czy podrzebne bedzie jeszcze kiedy kowiek do zalatwienia reszty formalnosci ten papier ktory muj narzeczny dostal jak petycja zostala zaakceptowana ?
Nigella Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 Wszystko, co wysyłacie, wcześniej kserujcie i trzymajcie w teczce. O ile dobrze pamiętam jakieś NOA było po drodze potrzebne, ale które - dokładnie nie wiem, za dużo tego wszystkiego było. Tak czy siak naprawdę warto trzymać wszystko, co się wysyła - tym bardziej, że później w tych wszystkich formularzach wpisuje się wielokrotnie te same informacje. Jak masz archiwum, to tylko przepiszesz i po kłopocie.
kzielu Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 NoA 2 jest potrzebne czyli dokladnie to o ktore pyta mala2808.
mala2808 Napisano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2012 troszke przeraza mnie fakt tego wszystkiego wczesniej muj maz juz teraz zalatwial to wszystko przez adwokata i niewiem czy teraz by bylo lepiej zeby tez ktos sie tym zajol.niewiem czy samemu podolamy temu.moze ktos cos mi powie co ma juz za soba to cala procedure ?dzieki z gory
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.