Skocz do zawartości

Paszport Kończy Się....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć co mam zrobić gdyż ważność Paszportu wygasa 8 stycznia 2013 roku a wylatuje do USA 23 lipca i wracam 16 września. Czy mam wyrobić sobie nowy paszport i jechać z dwoma czy jeszcze na tym starym jechac?

Pozdrawiam!!!

Dziękuje za pomoc!!

Napisano

co do paszportu to nie ..

czytales chyba strone Ambasady USA co tam pisze

ze nawet Cie moga wpuscic na teren USA jak masz wazny paszport i 1 miesiac ale wtedy pobyt dostaniesz na max 1 miesiac :)

Napisano

Ważny paszport

Paszport powinien być ważny 6 miesięcy ponad planowany pobyt w Stanach Zjednoczonych. Jeżeli ważność paszportu jest krótsza niż 6 miesięcy, wiza może być wydana, jednak zezwolenie na pobyt w USA zostanie ograniczone do daty ważności paszportu.

Jeżeli paszport stracił ważność wcześniej niż posiadana w nim wiza, mogą Państwo nadal podróżować do Stanów Zjednoczonych na jej podstawie, o ile nie została ona zniszczona lub anulowana. W takim przypadku należy podróżować z dwoma paszportami - starym z ważną wizą oraz nowym.

zrodlo:

http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/jak-ubiega-si-o-wiz.html#paszport

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich,

mialbym podobne pytanie, a wiec mam wize w starym paszporcie (nie przedziurkowana) na ktorej bylem w usa w 2010 roku. Wiza jest na M pobytow i wazna do 2020. Planuje leciec w wtorek ponowie musze gdzies to zglosic?? Cos wypelnic?? Czy moge poprostu leciec wypelnic ten formularz w samolocie i tyle (I-94)?? Przypuszczam ze wpisuje nr nowgo paszportu do APIS i do I-94 ?? Dziekuje za pomoc z gory.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...