Matthew Kaczorowski Napisano 22 Maja 2012 Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 Witam. Chciałbym się dowiedzieć co mam zrobić gdyż ważność Paszportu wygasa 8 stycznia 2013 roku a wylatuje do USA 23 lipca i wracam 16 września. Czy mam wyrobić sobie nowy paszport i jechać z dwoma czy jeszcze na tym starym jechac? Pozdrawiam!!! Dziękuje za pomoc!!
sly6 Napisano 22 Maja 2012 Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 lecisz na tym paszporcie co masz . chyba ze chcesz juz miec nowy to juz Twoja sprawa .
Matthew Kaczorowski Napisano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 Czyli żadnych problemów z wjazdem być nie może..?
sly6 Napisano 22 Maja 2012 Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 co do paszportu to nie .. czytales chyba strone Ambasady USA co tam pisze ze nawet Cie moga wpuscic na teren USA jak masz wazny paszport i 1 miesiac ale wtedy pobyt dostaniesz na max 1 miesiac
ilya_ Napisano 22 Maja 2012 Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 Ważny paszport Paszport powinien być ważny 6 miesięcy ponad planowany pobyt w Stanach Zjednoczonych. Jeżeli ważność paszportu jest krótsza niż 6 miesięcy, wiza może być wydana, jednak zezwolenie na pobyt w USA zostanie ograniczone do daty ważności paszportu. Jeżeli paszport stracił ważność wcześniej niż posiadana w nim wiza, mogą Państwo nadal podróżować do Stanów Zjednoczonych na jej podstawie, o ile nie została ona zniszczona lub anulowana. W takim przypadku należy podróżować z dwoma paszportami - starym z ważną wizą oraz nowym. zrodlo: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/jak-ubiega-si-o-wiz.html#paszport
Matthew Kaczorowski Napisano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 Okay dzięki wielkie. O to mi chodziło. Byłem już 3 razy i zawsze dostawałem na 6 miesięcy. Więc teraz pewnie dostane na 4 miesiące. Skoro i tak chce być 1 1/2 miesiąca...
peta Napisano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2012 Witam wszystkich, mialbym podobne pytanie, a wiec mam wize w starym paszporcie (nie przedziurkowana) na ktorej bylem w usa w 2010 roku. Wiza jest na M pobytow i wazna do 2020. Planuje leciec w wtorek ponowie musze gdzies to zglosic?? Cos wypelnic?? Czy moge poprostu leciec wypelnic ten formularz w samolocie i tyle (I-94)?? Przypuszczam ze wpisuje nr nowgo paszportu do APIS i do I-94 ?? Dziekuje za pomoc z gory.
sly6 Napisano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2012 nigdzie nic nie musisz zglaszac ,,bierzesz ze soba 2 paszporty i tak lecisz. wpisujesz te dane w nowego paszportu .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.