Mila90 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Witam pisze po dłuższej przerwie Mam pytanie dotyczace pracy czy w tych kierunkach jakie poddam miałbym szanse sie odnaleść Prosze o rady doswiadczonych To tak może od uprwanien jakie posiadam wiem ze nic nie znacza w USA no ale mam jakas odskocznie:) -operator maszyn budowlanych (koparka gąsienicowa)1 rok dosw. -Kierowca Tira tu brak ale to z pasji zrobione -Kurs ochroniarski licencja Zastanawiałem sie nad poszerzeniem moich uprawnien o : -Technik wiertnik -inzynier drogowy Ogólnie budowlane bo to mnie interesuje i czuje sie w tym dobrze Dzieki za każda pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Ale co to znaczy "odnaleŹć"? Masz podstawy, aby wyjechać tam legalnie do pracy? I myślę, że wiesz, że nawet jeśli zechesz poszerzyć swoje uprawnienia, o jakiekolwiek tylko przyjdą Ci do głowy w Polsce, to te uprawnienia kompletnie nie przydadzą Ci się w USA. Jaki więc sens je poszerzać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila90 Posted June 2, 2012 Author Report Share Posted June 2, 2012 Dzieki za odp. A dlatego ze pracodawca widzi ze ktos ma uprawnienia to znaczy ze wie o co chodzi nie jest zielony w tym zawodzie a przekwalifikowac sie to chyba nie jest niemożliwe prawda?? Chodzi o to ze mam uprawnienia EU ale bym jeszcze raz sie na system US przeszkolił oto mi chodzi Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 uprawnienia to Ty mozesz miec w wielu zawodach ale liczy sie doswiadczenie,gdzie pracowales,przy czym .. Kolejna sprawa to jak umiesz jezyk angielski ? a te uprawnienia EU to mozesz latwo dostac prace w kazdym kraju Unii? np kurs ochroniarski masz ale jak zdobedziesz pozwolenie na bron-licencje? znasz przepisy danego Stanu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila90 Posted June 2, 2012 Author Report Share Posted June 2, 2012 Podziele Doswiadczenie mam jako operator rok jako pomocnik i operator szzkolenie w zakresie robot ziemnych praca na sprzecie. Angielski znam srednio zaawansowany nie ma jak to sie mówi perfect ale polecenia po angielsku rozumie dobrze. Szkole angielski ogladam kanaly po angielsku i tak ucze sie tez jezyka. 2 pytanie. tak na te uprawnienia w europie dostane prace bo sa one wazne na cała Unie Europejska. 3 pytanie. Jak sie domyślam ale mnie prosze naprowadzic Kazdy stan posiada własne prawo. W Polsce i na cała UE bym dostał pozwolenie na bron ale sie jeszcze nie starałem nie miałem ofert pracy w konwoju itp. Psychiczny nie jestem człowiek opanowany na stres Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila90 Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 Jakies Strony są z pracodawcami?? Albo jak wyglada licencja tam zrobienie koszt itp ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 tych stron jest wiele ....a chodzi Ci o strony z ofertami pracy czy danymi pracodawcami? np taka rzadowa http://www.usajobs.gov/ a tutaj sie dowiesz ze majac licencje ochroniarz z innego stanu ,nie mozesz podjac pracy w Teksasie musisz miec z Teksasu http://www.statewide...my.com/FAQ.html i cos takiego ciekawego http://degreedirectory.org/articles/How_Do_I_Become_an_Excavator_Operator.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila90 Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Noi dzieki Wielkie Chodzi mi o oferty pracy jak i pracodawcy na start to cos u polaka bym wzioł z czasem jak by wszystko sie zaczeło układac bym mysłalem nad powazniejszymi. Na początek zalezy mi zeby dostac zapoznac sie z systemem pracy i sie do niego przystosowac a potem myslec o wyzszych stawkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 jak u Polaka to pozostaja takie ogloszenia jak bazarynka lub tez podobne portale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila90 Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 a ciezko o taka prace ?? Jak płaca wiem ze to od stanu nalezy ale ile sie spodziewać moge?? Na start u Polaka a pozniej wiadomo zmienic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.