bloodpa1nt Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 Po to samo potrzebuje konta co milionom polakow na wizie turystycznej Byłem 4 razy w USA na parę miesięcy, raz w Hiszpanii na 5 - zawsze korzystałem z mojego konta w PL banku...
jkb Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 Z tego co wiem, to aby otworzyć konto w banku w USA trzeba dwóch dokumentów tożsamości. Wystarczy paszport (nawet bez I-94) i inna karta płatnicza/kredytowa. To wszystko. Pozdrawiam!
Zohan1980 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 jkb - wiesz moze w ktorym banku z paszportem i karta platnicza? A konto bedzie "current account" czy dewizowe? Dewizowe widzialem mozna otwierac z polski HSBC. ale przydalo by sie "current account.
kzielu Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 Jest bardzo niewiele bankow ktore beda chcialy w ogole rozmawiac o koncie bez SSN. Konto oczywiscie bedzie checking/savings a nie zadne dewizowe.
Zohan1980 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 kzielu - nie ma mozliwosci bez SNN na current account? HSBC usa przez neta moge otworzyc na polski adres checking account, przydalo by sie current...
dareknow0 Napisano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 Jest bardzo niewiele bankow ktore beda chcialy w ogole rozmawiac o koncie bez SSN. Konto oczywiscie bedzie checking/savings a nie zadne dewizowe. Dokładnie tak jest ,tylko niektórzy uparcie będą twierdzić co innego.Kiedyś było to możliwe ,dzisiaj jest tak jak piszesz.
kzielu Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2012 kzielu - nie ma mozliwosci bez SNN na current account? HSBC usa przez neta moge otworzyc na polski adres checking account, przydalo by sie current... Co w ogole rozumiesz przez current account ?
jkb Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2012 Zapewne chodzi o checking? Domyślam się tylko.... U mnie była taka sytuacja, że narzeczona mnie dopisała do swojego konta w USA, ja ją wcześniej do mojego konta w PL. Nikt nie wymagał ode mnie numeru SSN, tylko paszport i karta z innego banku, by potwierdzić tożsamość. Wypełniłem bodajże W-8 i tyle. Pozdrawiam!
kzielu Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2012 Dopisanie to troche inna historia niz otwarcie nowego rachunku - ja zrobilem dokladnie to samo po przyjezdzie... Tez podejrzewan ze chodzi o checking, ale kolega sie uparl na current...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.