Skocz do zawartości

Otwarcie Konta Na Wizie Turystycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego co wiem, to aby otworzyć konto w banku w USA trzeba dwóch dokumentów tożsamości. Wystarczy paszport (nawet bez I-94) i inna karta płatnicza/kredytowa. To wszystko.

Pozdrawiam!

Napisano

jkb - wiesz moze w ktorym banku z paszportem i karta platnicza? A konto bedzie "current account" czy dewizowe?

Dewizowe widzialem mozna otwierac z polski HSBC. ale przydalo by sie "current account.

Napisano

Jest bardzo niewiele bankow ktore beda chcialy w ogole rozmawiac o koncie bez SSN. Konto oczywiscie bedzie checking/savings a nie zadne dewizowe.

Napisano

Jest bardzo niewiele bankow ktore beda chcialy w ogole rozmawiac o koncie bez SSN. Konto oczywiscie bedzie checking/savings a nie zadne dewizowe.

Dokładnie tak jest ,tylko niektórzy uparcie będą twierdzić co innego.Kiedyś było to możliwe ,dzisiaj jest tak jak piszesz.

Napisano

kzielu - nie ma mozliwosci bez SNN na current account?

HSBC usa przez neta moge otworzyc na polski adres checking account, przydalo by sie current...

Co w ogole rozumiesz przez current account ?

Napisano

Zapewne chodzi o checking? Domyślam się tylko.... U mnie była taka sytuacja, że narzeczona mnie dopisała do swojego konta w USA, ja ją wcześniej do mojego konta w PL. Nikt nie wymagał ode mnie numeru SSN, tylko paszport i karta z innego banku, by potwierdzić tożsamość. Wypełniłem bodajże W-8 i tyle.

Pozdrawiam!

Napisano

Dopisanie to troche inna historia niz otwarcie nowego rachunku - ja zrobilem dokladnie to samo po przyjezdzie...

Tez podejrzewan ze chodzi o checking, ale kolega sie uparl na current...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...