Jump to content

Gc Przez Rodzica Dla Dorosłego Syna

Recommended Posts

Hej, bardzo proszę o pomoc. Matka mojego znajomego (obywatelka Usa) kilka lat temu złożyła wniosek o zieloną kartę dla swojego syna (powyżej 21 roku życia, nieżonaty). On żyje w przeświadczeniu, że tą kartę dostanie lada moment. Czy można sprawdzić jego status online? czy visa bulletin podaje jakiś orientacyjny czas oczekiwania. Sprawdzałam ale nie bardzo mogę się rozeznać o co tam chodzi. On jest z south america. Czy ktoś mógłby mnie naprawodzić jak to sprawdzić.

Aha, on ma jeszcze dziecko z obywatelką amerykańską, ale oni nie są małżeństwem. Do stanów przyjeżdza raz w roku i siedzi przez 6 mcy na turystycznej wraca i tak co roku. Czy fakt, że tu wychowuje się jego dziecko może przyspieszyć oczekiwanie na green card?

Hej, bardzo proszę o pomoc. Matka mojego znajomego (obywatelka Usa) kilka lat temu złożyła wniosek o zieloną kartę dla swojego syna (powyżej 21 roku życia, nieżonaty). On żyje w przeświadczeniu, że tą kartę dostanie lada moment. Czy można sprawdzić jego status online? czy visa bulletin podaje jakiś orientacyjny czas oczekiwania. Sprawdzałam ale nie bardzo mogę się rozeznać o co tam chodzi. On jest z south america. Czy ktoś mógłby mnie naprawodzić jak to sprawdzić.

http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5712.html

Twój znajomy podlega pod F1 (dzieci stanu wolnego powyżej 21 roku życia, sponsorowane przez rodzica obywatela USA). Jak widać aktualnie rozpatrywane są wnioski z 22 czerwca 2005 (dla osób z Chin, Meksyku i Filipin jest osobna kategoria).

Aha, on ma jeszcze dziecko z obywatelką amerykańską, ale oni nie są małżeństwem. Do stanów przyjeżdza raz w roku i siedzi przez 6 mcy na turystycznej wraca i tak co roku. Czy fakt, że tu wychowuje się jego dziecko może przyspieszyć oczekiwanie na green card?

Nie.

• 2 weeks later...

Najlepiej by bylo co by sie ozenil z ta dziewczyna z ktora ma dziecko, i ona by zlozyla na niego petycje. To by przyspieszylo wszystko. Jesli sie ozeni z inna dziewczyna co nie ma obywatelstwa, wtedy przeskoczy do innej grupy co wydluzy oczekiwanie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...