Skocz do zawartości

Wiza J-1 A Bilet W Jedną Strone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak work& travel wiza na 3 miesiace pracy plus chyba 1 miesiac tam jest na zwiedzanie. Dzwonilem do linii lotniczych w ktorych kupilem bilet powiedzieli ze pozwola mi leciec, dzwonilem do ambasady powiedzieli ze nie bedzie problemu ale supervisor z organizacji ktora zalatwia mi ten wyjazd W&T powiedziala ze musze taki bilet powrotny miec bo bede mial problemy... Jestem zdezorientowany i licze na jakas konkretna i 100% odpowiedz .

Napisano

100 % odpowiedz to Ci da urzednik na lotnisku :)

Bo On jest do wpuszczania takich osob jak TY ..a jak kto bylo kiedys,,musisz troche poszukac na forum o tym ..moze cos bylo pisane na ten temat kiedys.

Napisano

Pytam czy istnieje realna obawa i czy jest taka procedura aby egzekwowac bilety powrotne(tak jak w wizach turystycznych),czy proszą o to i czy bez tego odsylaja do domu. Nie pytam Was czy na 100% wpuszcza mnie do stanow bo to jak powiedziales powie mi uprzejmy urzednik w stanach.

Napisano

Nie rozumiesz najbardziej podstawowej rzeczy że urzędnik CBP ma prawo odmówić wjazdu każdemu wjeżdżające na wizie nieimigracyjnej (obojętnie jakiej - nie ma tu wielkiej różnicy pomiędzy studencką a turystyczną) jeżeli podejrzewa jakikolwiek zamiar imigracji (bez względu na to czy słusznie czy nie) i brak biletu powrotnego jest przesłanką do takiego podejrzenia. Jego decyzja jest nieodwołalna i nie musi się z niej nikomu tłumaczyć. Tak więc odpowiadając na Twoje pytanie - tak - istnieje.

Napisano

Czy po odmowie wjazdu mam szanse na powiedzmy kupno biletu poza stany zjednoczone np do meksyku co powiedzmy oznacza ze mam zamiar opuscic stany i powtórną próbe podejscia do odprawy wizowej na lotnisku w stanach,czy poprostu musze wracac do domu bez jakiegokolwiek pola manewru?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...