Fabolous77 Napisano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Witam, Czy bede mial jakiekolwiek problemy z wjazdem do stanow tyylko dlatego ze nie mam jeszcze biletu powrotnego? planuje go kupic juz w stanach.
sly6 Napisano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 lecisz na work i travel jak pisales w innym poscie? bo J-1 to nie tylko work i travel ,sa to tez inne wyjazdy..
Fabolous77 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Tak work& travel wiza na 3 miesiace pracy plus chyba 1 miesiac tam jest na zwiedzanie. Dzwonilem do linii lotniczych w ktorych kupilem bilet powiedzieli ze pozwola mi leciec, dzwonilem do ambasady powiedzieli ze nie bedzie problemu ale supervisor z organizacji ktora zalatwia mi ten wyjazd W&T powiedziala ze musze taki bilet powrotny miec bo bede mial problemy... Jestem zdezorientowany i licze na jakas konkretna i 100% odpowiedz .
sly6 Napisano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 100 % odpowiedz to Ci da urzednik na lotnisku Bo On jest do wpuszczania takich osob jak TY ..a jak kto bylo kiedys,,musisz troche poszukac na forum o tym ..moze cos bylo pisane na ten temat kiedys.
Fabolous77 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Pytam czy istnieje realna obawa i czy jest taka procedura aby egzekwowac bilety powrotne(tak jak w wizach turystycznych),czy proszą o to i czy bez tego odsylaja do domu. Nie pytam Was czy na 100% wpuszcza mnie do stanow bo to jak powiedziales powie mi uprzejmy urzednik w stanach.
kzielu Napisano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 Nie rozumiesz najbardziej podstawowej rzeczy że urzędnik CBP ma prawo odmówić wjazdu każdemu wjeżdżające na wizie nieimigracyjnej (obojętnie jakiej - nie ma tu wielkiej różnicy pomiędzy studencką a turystyczną) jeżeli podejrzewa jakikolwiek zamiar imigracji (bez względu na to czy słusznie czy nie) i brak biletu powrotnego jest przesłanką do takiego podejrzenia. Jego decyzja jest nieodwołalna i nie musi się z niej nikomu tłumaczyć. Tak więc odpowiadając na Twoje pytanie - tak - istnieje.
Fabolous77 Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 Czy po odmowie wjazdu mam szanse na powiedzmy kupno biletu poza stany zjednoczone np do meksyku co powiedzmy oznacza ze mam zamiar opuscic stany i powtórną próbe podejscia do odprawy wizowej na lotnisku w stanach,czy poprostu musze wracac do domu bez jakiegokolwiek pola manewru?
kzielu Napisano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 Pytasz serio ? Wracasz do domu, czesto juz bez wizy ktora zostaje odebrana na POE.
sly6 Napisano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 jestes w takim miejscu ze szukaja dla Ciebie samolotu ale nie do Meksyku czy tez Kanady a do Europy-Polski ..
Fabolous77 Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 Dziekuje za informacje. Mimo wszystko zaryzykuje. Skoro ambasada nie widzi problemu oraz linie lotnicze ktorymi polece.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.