Skocz do zawartości

Bilet

marcin1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

sprawa ma się nastepujaco.brat kupil mi bilet w usa po czym wyslal mi go do Polski.minelo 2 tygodnie a biletu nie widac.prawdopodobnie zaginal albo listonosz/listonoszka mi go skroiła ( kiedys list z USA przyszedl caly porozdzierany bo doszedlem do tego ze listonoszka miala go w domu poniewaz nie zastala mnie w domu aby mi go doreczyc.

jezeli zaginal to co moge w takiej sytuacji zrobic ? do stanow lece za niecale 2 tygodnie a bilet nie wiadomo gdzie jest.wiem ze mozna podac na lotnisku jakis numer biletu ale na rozmowie z urzednikiem wolalbym miec ,, pappierowy'' bilet

mozna to jeszcze raz wydrukowac czy cos w tym stylu ?

dziekujee za opd i pozdrawiam

Marcin

Napisano

czym będziesz lecial ?

niech brat ci tylko podesle nr rezerwacji tego biletu...wejdz sobie na konto danej sieci lotów [ lot,lufthansa,klm czy inne... ] w ktorej masz wykupiony i sam go wydrukuj - jak juz tak mocno chcesz w tej wersji papierowej

................ zreszta bilet chyba najmniej w wersji papierowej jest potrzebny...nie wiem chyba wszystkie sieci teraz daja juz elektroniczne [moge sie mylic]...to juz nie sa czasy lat 80,90 itp

przykladowo lot nie daje juz biletow papierowych...do odprawy idziesz tylko z paszportem czy to w us czy w pl.

Napisano

na tej trasie lot ma bilety elektroniczne....czyli w zasadzie miej przy check-in tylko paszport..

a brat pewnie wyslal ci tylko potwierdzenie rezerwacji...ktore to z lotowskiej strony mozesz sobie wydrukwoac..[i tak nikt tego od ciebie nie bedzie chcial]...

niech brat podesle ci ten nr...dobrze jest go znac :)

Napisano

Mozna tez podac dane swoje na infolinii i cos powinni znalesc ;)

Kolejna sprawa to skad wiadomo ze cos doszlo do Polski ,z takiego listu i to normalnie wyslanego

co innego polecony -zawsze sie wazne sprawy wysyla takim listem czy to do USA czy do Polski ..troche drozej wychodzi ale..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...