Gość Invisible_tiger Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Moja dziewczyna przebywa od kilku lat w usa, ma green card. Czy mogę z nią się ożenić w Polsce i lecieć z nia do USA? Proponuję jej, żeby wróciła do Polski i, żebysmy wzieli ślub. Jak to zrobić? O obywatelstwo może się starać dopiero za dwa lata i to mnie martwi ;/
Joanna30 Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Nie możesz. Twoja dziewczyna będzie mogła złożyć na Ciebie petycję. W tej chwili w kategorii F2A (małżonkowie stałych rezydentów) rozpatrywane są petycje złożone przed 1 stycznia 2010. http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5712.html
kzielu Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Tak jak Joanna napisala. Nie mozesz - musi wyslac na Ciebie petycje - czym szybciej tym lepiej... Wyjechac z nia nie bedziesz mogl dopoki nie dostaniesz zielonej karty za 2-3 lata...
Pewex Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Klamczuch jestes I tyle , poprzednio pisales ze do wujka chciales jechac I wizy nie dostales, a teraz nagle do dziewczyny , a zaraz wyjdze ze sie slonecznego patrolu naogladales I zakochales sie w Pameli I musisz ja zobaczyc.Przestan marzyc i wez sie do roboty jakiejs
Nigella Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 O popatrz Pewex, nawet nie zauważyłam, że to ten sam "bohater". No to już wiemy w czym rzecz... Invisible_tiger, nie rób "siary" - okłamałeś wszystkich, a teraz zmieniasz wersję wydarzeń. Dziwisz się, że wizy nie dostałeś?
skwareek Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Moze zaraz sie okaze ze ma w USA zone Amerykanke i trojke dzieci .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.