Guest Invisible_tiger Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Moja dziewczyna przebywa od kilku lat w usa, ma green card. Czy mogę z nią się ożenić w Polsce i lecieć z nia do USA? Proponuję jej, żeby wróciła do Polski i, żebysmy wzieli ślub. Jak to zrobić? O obywatelstwo może się starać dopiero za dwa lata i to mnie martwi ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Nie możesz. Twoja dziewczyna będzie mogła złożyć na Ciebie petycję. W tej chwili w kategorii F2A (małżonkowie stałych rezydentów) rozpatrywane są petycje złożone przed 1 stycznia 2010. http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5712.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Tak jak Joanna napisala. Nie mozesz - musi wyslac na Ciebie petycje - czym szybciej tym lepiej... Wyjechac z nia nie bedziesz mogl dopoki nie dostaniesz zielonej karty za 2-3 lata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pewex Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Klamczuch jestes I tyle , poprzednio pisales ze do wujka chciales jechac I wizy nie dostales, a teraz nagle do dziewczyny , a zaraz wyjdze ze sie slonecznego patrolu naogladales I zakochales sie w Pameli I musisz ja zobaczyc.Przestan marzyc i wez sie do roboty jakiejs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nigella Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 O popatrz Pewex, nawet nie zauważyłam, że to ten sam "bohater". No to już wiemy w czym rzecz... Invisible_tiger, nie rób "siary" - okłamałeś wszystkich, a teraz zmieniasz wersję wydarzeń. Dziwisz się, że wizy nie dostałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwareek Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Moze zaraz sie okaze ze ma w USA zone Amerykanke i trojke dzieci . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.