anurga Napisano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2012 Witam:) Potrzebuję pomocy w zakupie biletu, ponieważ nie leciałam nigdy do Stanów. w ogóle nigdy nie leciałam:) Mam dwa pytania: 1. Czy opłacalny jest lot wieloodcinkowy, tzn. lecę do jednego miasta, potem przelot do drugiego i powrót do Polski właśnie z tego drugiego? Czy może jednak lecieć i wracać z tego samego lotniska, a do drugiego miasta wykupić sobie przelot już w USA? 2. Czy godzina na przesiadkę z Denver do Warszawy w Chicago wystarczy?
Joanna30 Napisano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2012 Posprawdzaj sobie ceny biletów i wtedy zobaczysz, co będzie Ci się bardziej opłacać. My leciałyśmy dwa lata temu w czerwcu z Wawki do NYC, potem do LA, a potem do Wawki i zapłaciłyśmy 3.000 (wszystkie przeloty miałyśmy na jednej rezerwacji). Sprawdzałyśmy loty, gdybyśmy chciały lecieć do NYC i wracać stamtąd, a do LA polecieć osobno, ale różnica w cenie była tak niewielka, że stwierdziłyśmy, że szkoda nam tracić 5 godzin na lot po Stanach. Godzina na przesiadkę w locie powrotnym powinna wystarczyć.
anurga Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2012 Dzięki, Joanno. A mam jeszcze jedno pytanie, jak kształtuje się cena biletu np. dzień przed wylotem? Nie ogranicza mnie czas, więc mogę sobie kupić jednego dnia bilet, a następnego lecieć, o ile będzie to opłacalne:)
sly6 Napisano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2012 zalezy od dostepnosci miejsc tych tanszych
Joanna30 Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Jeden dzień przed wylotem nie próbowałam. Z tego, co się orientuję, to najpierw wystawiana na sprzedaż są bilety najtańsze na dany lot, a potem, w miarę zbliżania się do daty wylotu, zostają coraz droższe miejsca. Ale mogę się mylić
anurga Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 No właśnie sprawdzam ceny na wylot na przykład jutro i okazuje się, że taki lot wieloetapowy na trasie Warszawa - San Francisco - Denver - Warszawa wyniósłby mnie około 3. 5 tys. Nie wiem tylko, jak będzie z cenami w lipcu.
anurga Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Sprawdziłam, ale to są ceny podane na dziś, a więc za taki sam bilet w połowie lipca wylot, kupiony teraz, zapłaciłabym około tysiąca więcej niż za bilet kupiony na jutro.
anurga Napisano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Bilet już mam. Niestety, jak zwykle kiedy chcę przyoszczędzić, wydaje więcej, niż powinnam:) Zatem lot: Warszawa - Dusseldorf - San Francisco; San Francisco - Denver; Denver - Londyn - Warszawa wylot 27 lipca zapłaciłam 4800 zł. Mogłam znaleźć taniej, ale szukałam lotu z jak najmniejszą ilością przesiadek. Będę leciała : 1. Lufthansa, samolot Canadair Regional Jet 900 2. American Airlines, samolot Airbus Industrie A330 3. Frontier Airlines - samolot Airbus Industrie A319 4. American Airlines , samolot Boeing 777-200/300 5. LOT, samolot Boeing 737-400 Czy ktoś mógłby powiedzieć, czego mogę się spodziewać po w/w liniach i w/w samolotach? Np. standard, posiłki, napoje itd.
anurga Napisano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 I jeszcze jedno pytanko: W Londynie ląduję na terminalu 5, wylot mam z terminalu 1. Mam 5 godzin na przesiadkę. Czym się dostać? Ile mogę zapłacić za taksówkę, jeśli to daleko? I w jakiej walucie???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.