krowa12 Napisano 19 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2012 Z tym Chicago i godzina to nie jestem pewna. Moj pierwszy lot do USA byl przez Chicago i sie tam zgubilam! Uciekl mi samolot do Orlando i musialam czekac na kolejny...to bylo straszne bo na dodatek bylam wtedy kiepska w angielskim...Nienawidze lotniska w Chciago wiec jesli lecisz pierwszy raz i masz tylko godzinke na przesiadke to nie wiem czy sie wyrobisz...
Joanna30 Napisano 19 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2012 Ona już nie leci przez Chicago A co do lotniska w Londynie - na pewno nie będziesz musiała brać żadnej taksówki. Sprawdź sobie mapę lotniska na jego stronie. Tam jest wszystko opisane, czym się przemieszczać między terminalami.
sly6 Napisano 19 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2012 5 godz starczy na przesiadke co do danych samolotow oraz posilku to mozna to zobaczyc na danych stronach przewoznikow np tak wyglada ten Lufthansa, samolot Canadair Regional Jet 900 http://www.luftfahrt...ix.php?id=21496 mapa lotniska http://www.heathrowairport.com/heathrow-airport-guide/airport-maps
anurga Napisano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedzi. Patrzyłam na mapkę lotniska w Londynie na rezerwacji biletu i z niej jasno wynika, że jedzie się metrem albo taxi. Angielski znam baaaaardzo słabo, więc to dla mnie dość duży problem, ale może sobie jakoś poradzę
sly6 Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 jak sobie poradzilas z mapka to juz jest dobrze
s_pawel Napisano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2012 I jeszcze jedno pytanko: W Londynie ląduję na terminalu 5, wylot mam z terminalu 1. Mam 5 godzin na przesiadkę. Czym się dostać? Ile mogę zapłacić za taksówkę, jeśli to daleko? I w jakiej walucie??? leciałem przez londyn heathrow, 5 godzin na przesiadkę to bardzo dużo ja miałem w jedną strone lecąc to 40minut i musiałem się przemieścić pomiędzy 1 a 4 terminalem zdążyłem ale wcześniej miałem obawy że mogę nie wyrobić się w czasie , w powrotnej drodze już 4 godziny można było się zanudzić na lotnisku tylko czekałem aż otworzą gate aby tylko wejść do samolotu , leciałem w 2005roku i bez problemu autobusem "lotniskowym" można przejechać z jednego na drugi terminal bez żadnych opłat wszystko w miare sprawnie idzie i jest oznaczone, w razie problemów wystarczy pokazać bilet obsłudze lotniska a oni już Cię pokierują być może teraz jest już metro albo taxi... nie wiem dawno nie latałem
anurga Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 Odnośnie Heathrow... Mam świeże informacje:) Zatem najpierw kolejka, potem autobus. Idzie się cały czas za strzałkami, nie da rady się zgubić. I coś na plus - wielu Polaków - pracowników lotniska. I - jeszcze większy plus - chętnie pomagają))
makdonald Napisano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 Odnośnie Heathrow... Mam świeże informacje:) Zatem najpierw kolejka, potem autobus. Idzie się cały czas za strzałkami, nie da rady się zgubić. I coś na plus - wielu Polaków - pracowników lotniska. I - jeszcze większy plus - chętnie pomagają)) i nie uzywaja kurwy jako przecinka ? bo to bylby juz super plus
anurga Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 Ja nie słyszałam... więc superplus:)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.