Skocz do zawartości

Czy Warto Wyjeżdżać Do Usa ?

fighter788

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kurde zazdroszcze tego optymizmu... ja jako zona i matka obywateli mam watpliwosci ile bede musiala czekac na GC i nie snuje tak wielkich planow bo zycie plata rozne figle, no ale powodzenia :) Ale zapoznaj się z forum dostaniesz odpowiedz na pytanie ktorego nie zadales, Jak to wyglada od strony formalnej, ktora mnie np przerazila.

Ale szczerze, przewalkowalam troche te forum i chyba duzo ludzi tu wchodzi i robi tzw. "smietnik/jaja" Sa tu ludzie ktorzy naprawde się denerwują i szukaja pomocy bo im naprawde potrzebna, a musza wałkowac takie rzeczy to mala strata czasu i zbija z tropu w ogole, Oplaca się czy nie to zalezy od czlowieka, jak ma głowę i oleju troche i zakasa rękwy do roboty to zawsze sie oplaci trzeba chciec tylk wlasnie jak wyzej napisano, akurat w kwestii wiz same checi to za malo, ja juz bym chciala dolaczyc do meza z dzieckiem, a sie zastanawiam czy na czas "oczekiwania" na wize nie sciagnac go spowrotem. Bo uschne z tesknoty :/

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

drogi autorze tematu, radzę Ci skreslić Detroit z listy i wstawić tam piekny, bezpieczny Boston, gdzie ja, chuda, slaba kobitka czulam sie bezpiecznie chodzac nawet po zmroku ;) Bierz udział w loterii, jedź na Work&Travel albo Camp America, a jak chcesz emigrowac a nie wylosujesz zielonej karty to mozesz szukac sobie amerykanskiej zony. Tyyyyle w temacie na dzien dzisiejszy ;)

coldsauce, po obejrzeniu tego filmiku , co tu wstawiles bede miec koszmary. DZIEKI! ;) haha

Napisano

drogi autorze tematu, radzę Ci skreslić Detroit z listy i wstawić tam piekny, bezpieczny Boston, gdzie ja, chuda, slaba kobitka czulam sie bezpiecznie chodzac nawet po zmroku ;) Bierz udział w loterii, jedź na Work&Travel albo Camp America, a jak chcesz emigrowac a nie wylosujesz zielonej karty to mozesz szukac sobie amerykanskiej zony. Tyyyyle w temacie na dzien dzisiejszy ;)

coldsauce, po obejrzeniu tego filmiku , co tu wstawiles bede miec koszmary. DZIEKI! ;) haha

Haha...nie chcialem nikogo przerazic, tylko otworzyc niektorym "szeroko zamkniete oczy"....;)...a uwierzcie mi, ze jest to tylko pierwszy lepszy link....sa "ciekawsze" ;)

W 2003 r. czyli dosyc dawno i jeszcze przed tym "wielkim kryzysem" spedzilem czas ze znajomym ktory mieszkal w Detroit przez ponad 10 lat.i.juz wtedy jak zadalem mu pytanie jak tam jest, odpowiedzial: "o man, it's baad, really bad" - dalej nie wnikalem.

Aha...i jak ktos chce tanio kupic dom - na prawde tanio, to Detroit jest idealne - widzialem ogloszenie za dom wolnostojacy za 7500$ !!! Ktos chetny? Moze autor postu...;)

Napisano

Aha...i jak ktos chce tanio kupic dom - na prawde tanio, to Detroit jest idealne - widzialem ogloszenie za dom wolnostojacy za 7500$ !!! Ktos chetny? Moze autor postu... ;)

Od jakichś dwóch godzin robie dokładny research na temat tego miasta. Obejrzalam juz sporo filmikow na jego temat na YT. Jeden koles sie z kamera pakuje do jakiejs rudery, to wtedy dopiero zimny pot po plecach splywa hahaha ;)

A co do domów, to tez przejrzalam ogloszenia i widzialam chate za nieco ponad 100 dolców ;) Oraz domy, ktore byly wybudowane za miliony $ a sprzedawane sa teraz za kilkadziesiat tysiecy.

Tylko popatrz na to: http://www.trulia.com/MI/Detroit/#for_sale/Detroit,MI/price;a_sort

Napisano

Od jakichś dwóch godzin robie dokładny research na temat tego miasta. Obejrzalam juz sporo filmikow na jego temat na YT. Jeden koles sie z kamera pakuje do jakiejs rudery, to wtedy dopiero zimny pot po plecach splywa hahaha ;)

A co do domów, to tez przejrzalam ogloszenia i widzialam chate za nieco ponad 100 dolców ;) Oraz domy, ktore byly wybudowane za miliony $ a sprzedawane sa teraz za kilkadziesiat tysiecy.

Tylko popatrz na to: http://www.trulia.co...MI/price;a_sort

Dzieki za linka :)...wyglada na to ze sporo bym przeplacil ;)....Szczegolnie podoba mi sie ta oferta: http://www.trulia.com/foreclosure/3084556785--W-Grand-St-Detroit-MI-48238 - rozumiem ze: Bedrooms 1; Bathrooms 1 to w tym przypadku wszystko co zostalo w tej rezydencji.

Napisano

Dzieki za linka :)...wyglada na to ze sporo bym przeplacil ;)....Szczegolnie podoba mi sie ta oferta: http://www.trulia.co...etroit-MI-48238 - rozumiem ze: Bedrooms 1; Bathrooms 1 to w tym przypadku wszystko co zostalo w tej rezydencji.

stan domu przeciętny jak na detroit. Nic tylko sie wprowadzac. Przywiez wieszaki i kup czajnik, trzeba urzadzic to gniazdo karaluchów haha

Napisano

Kurcze smutny ten filmik o Detroit...mam kolezanke ktora mieszka w okolicach Detroit i rzeczywiscie jest tam b niebezpiecznie...

Napisano

Pytanie do moderatorów forum.

Czy nie uważacie, że tego typu tematy powinny być zamykane/usuwane by nie zaśmiecać forum?

Może warto utworzyć kilka większych tematów, gdzie ludzie mogliby zadawać ogólne pytania. Bez sensu moim zdaniem jest klonowanie tematów w stylu: "jak naprawdę wygląda życie w USA?".

Osoby szukające przydatnych informacji, często musza przekopać się przez stertę podobnych tematów, co może skutecznie zniechęcać do korzystania z forum.

Zmobilizujmy ludzi do szukania, zamiast zakłądania nowych tematów :)

Napisano

Zmobilizujmy ludzi do szukania, zamiast zakłądania nowych tematów

ja potrafie szukac po forach informacji ale tego sie uczylem jakis czas a ktos kto nie umie to co zrobi?fakt sa tzw lenie ale jak takiego poznac?;)

jestem za tym aby tak bylo ale ...ale wiem ze rozne sa osoby i nie kazdy jest taki jak ja :)

co do reszty to do Admin cos moze zalozyc nowego z dzialow..trzeba mu przeslac wiadomosc :)

Napisano

nawet tu sie nie pchaj bo wizy studenckiej albo pracowniczej,przyjezdzanie tutaj na wize turystyczna to totalna porazka. Jezeli nie bedziesz mial tutaj #ss to bedziesz gorszy od mexyka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...