patrickmoo Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Witam, zastanawiam się czy to że jestem sponsorowany przez osobę w USA (obywatel) do stałego pobytu w stanach może mieć jakieś znaczenie podczas rozmowy z konsulem przy zwykłej wizie turystycznej? Na papiery pobytowe czekam już od prawie 10 lat i zdecydowałem, że chciałbym pojechać wcześniej tylko i wyłącznie w celach turystycznych, jednak jeżeli z góry jestem na straconej pozycji bezsensu jest wyrzucać pieniądze w błoto. Miał ktoś taki przypadek, albo wie jak to dokładnie wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Wyglada tak ze masz duza szanse nie odmowe wizy wlasnie z powodu czekania na imigracyjna. Musialbys pokazac wyjatkowe zwiazki z krajem zeby dostac turystyczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilonkja Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 ja mialam tak, ze skoro mam możliwosc dostania GC PAni z okienka ze tak to nazwe, stawierdzila badz z gory zalozyla ze chce tam zostac na stałe....dlatego nie kwalifikuję się pomimo ze petycja nawet nie zostala na mnie zlozona, mam meza obywatela i dziecko tez ob. i zapytali sie mnie czy mam zamiar ja odp. ze bardzo mozliwe poniewaz maz planuje wyleciec i pach zostalam skreslona, aczkolwiek pozniej maz sie pytal w pokoju dla spraw obywateli dlaczego, powiedzieli ze gdybym miala duze powiazania z polska np cos na siebie dajmy na to ze DOM jakis wlasny interes + praca wtedy by mi przyznali, wiec sadze ze to graloby wielka role u Ciebie gdybys udowodnil im ze zamierzasz narazie jechac tylko w celach turystycznych czyli jakis plan na twoj wyjazd co zwiedzic gdzie i jak do tego tak jak napisalam wyzej, dom, wlasny biznes, praca rodzina itd... najlepsze są mocne i twarde argumenty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 a jak te mocne argumenty przedstawisz na rozmowie,jak pokazesz? Teraz sie zacznie zalatwiania zaswiadczen-kwitow ,tylko jak je na sile pokazac? a i ze to jest moje naprawde.. tak sa tacy ze dostaja wizy w takich przypadkach,wazne aby na sile niczego nie pokazywac i nie udowadniac Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilonkja Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Naturalnie, przeciez nie podejdzie do okienka nie wywali stosu zdjec i papierów i powie musicie dac mi wize bo mam podstawy do tego ze tam nie zostanę dluzej niz powinienem prawda, ale warto byloby przygotowac cos takiego w razie potrzeby... moim zdaniem zwieksza to szanse, ale nie znaczy ze musi dostac wize, aczkolwiek powodzenia ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 ale jak kto zwieksza szanse?jak nie zostanie o to poproszony? znasz duzoo przypadkow z roznych forow z ostatniego czasu ze ktos byl pytany o takie cos?a jak pokazal to wiza byla myslisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.