avanti23 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Hej, szukam biletów na Sylwestra do NY i na większośći stron nie ma moźliwości zakupu biletów z możliwością ich zwrotu:/ Możecie mi polecić jakąś dobrą i sprawdzoną stronę gdzie taka opcja jest dostępna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Wszędzie powinna możliwość zwrotu - za odpowiednią cenę. Szukaj flexible fares, przygotuj się tylko na wyższe koszty - na stronei Delty możesz kliknąć "Refundable fares only" - dostałem z pińcet różnych połączeń WAW-JFK... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Bo to nie jest kwestia gdzie się kupuje, tylko jaki bilet się kupuje. Im tańszy, tym ma więcej restrykcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina_89 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Radziłabym uważać i najlepiej zadzwonić do linii lotniczych i zapytać co i jak. Mój mąż kupował bilet dla mnie z Poznania do Baltimore, coś pomylił i zamiast mojego imienia wpisał/kliknął na swoje i tak kupił bilet. W ten sam dzień wysłał do mnie itinerary (plan podróży) i tam zauważyłam błąd. Najpierw ja dzwoniłam do linii LOT i pytałam co możemy w tej sytuacji zrobić, pan po drugiej stronie poinformował mnie, że trzeba po prostu anulować ten bilet i kupić następny, kiedy zapytałam o zwrot pieniędzy, zapytał jak kupowaliśmy ten bilet, powiedziałam, że przez expedię, w takim razie mąż zadzwonił do expedii, ale tam mu powiedzieli, że pieniedzy nie zwroca, wiec pozostaje kupienie kolejnego biletu.... pozniej znow telefon do lotu i troche gadki itp. i w koncu udalo nam sie "wywalczyc" kase, ale w taki sposob, ze przy zakupie nastepnego biletu u nich bedziemy mogli skorzystac z tych 845 dolców, ktore mialy "przepasc" ... uff Link to comment Share on other sites More sharing options...
lestat Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Możesz kupić na stronach LOTu, Lufthansy, Finnaira... Trzeba tylko doczytać warunki dotyczące ewentualnego zwrotu - wysokość opłaty serwisowej i czy ewentualnie jest jakaś kwota dodatkowo potrącana np w LH mogą potrącić 120 euro w niższej taryfie podlegającej zwrotowi. Expedia ma opcję wyszukiwania taryfy zwrotnej, tam możesz przeszukać wstępnie i przejść na stronę linii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.