feniks_01 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 Witam. Podpinam sie pod temat. Poszukuję osoby/osób chętnych na wyjazd w przyszłym roku. Info pod feniks_01@poczta.fm Pozdrawiam
ziutka Napisano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2012 Witam forumowiczów z Łodzi Mam nadzieję, że ktoś z Was jeszcze odwiedza ten wątek. Zastanawiam się nad programem W&T. Mam jednak wiele wątpliwości, a czytając 'nowinki' mówiące o małej opłacalności wakacji w USA zniechęcam się coraz bardziej. Jak to wygląda u Was? Zdecydowaliście się, zapisaliście już, do jakiej pracy chcielibyście jechać? Mam nadzieję, że się odezwiecie
aldi79 Napisano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2012 ja tez bylam przez Almatur z Lodzi , sprawdzone biuro i problemow nie bylo zadnych ...bardzo dobra organizacja jesli chodzi o wszysko ( targi pracy , umowy , wizy , bilety itd ) .....jedynie " gwarantowanej pracy umowa " bylo mniej ( w cedar Point w Ohio , twierdzili ze w zyciu takiej umowy nie widzieli a biuro w Lodzi ja mialo,, osobiscie to sprawdzilam pokzalam ja ja do supervisorowi w parku a on zrobil oczy co to ..... hehe, takze zwroc uwaga na takie cos ) ale dawalismy rade i pracowalismy w okolicznych barach Mc donalds i hotelach ....mozna bylo wyzyc ps.....to bylo 2003 rok wiec wiele sie moglo zmienic , ale jesli mialabym wybrac bylby to znow Almatur
marcing14 Napisano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2013 Witam forumowiczów z Łodzi Mam nadzieję, że ktoś z Was jeszcze odwiedza ten wątek. Zastanawiam się nad programem W&T. Mam jednak wiele wątpliwości, a czytając 'nowinki' mówiące o małej opłacalności wakacji w USA zniechęcam się coraz bardziej. Jak to wygląda u Was? Zdecydowaliście się, zapisaliście już, do jakiej pracy chcielibyście jechać? Mam nadzieję, że się odezwiecie Zależy po co chcesz jechać do USA. Jeżeli twoim celem jest zarobek to lepiej wybrać się do Norwegii czy Kanady, ale jeśli chcesz przeżyć darmową przygodę, poznać ludzi i poprawić angielski to nie ma się co zastanawiać! I załatwiać formalności jak najszybciej ze względu na większy wybór pracy
SuperTraveller Napisano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2013 W Kanadzie odłożysz jeszcze mniej niż w USA (o ile w ogóle cokolwiek odłożysz). Mowa tu oczywiście o prostych pracach za niską stawkę godzinową.
marcing14 Napisano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 w Kanadzie jako kelner zarobisz 10 CAD a w USA 2-3 USD. Podliczyłem wydatki na nocleg i jedzenie i wyszło mi, że więcej zarobiłbym w Kanadzie niż w USA, ale najlepiej w Norwegii. Do Kanady można pojechać na rok i nie trzeba być studentem
pacio177 Napisano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 w Kanadzie jako kelner zarobisz 10 CAD a w USA 2-3 USD. Podliczyłem wydatki na nocleg i jedzenie i wyszło mi, że więcej zarobiłbym w Kanadzie niż w USA, ale najlepiej w Norwegii. Do Kanady można pojechać na rok i nie trzeba być studentem gdzie CI dadza w Kanadzie tyle ? znalazłes taka oferte ? w USA jak CI daja tylko 2-3 dolary to znaczy ze bardzo duzo wyciagniesz z napiwków
marcing14 Napisano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 proszę, oferty pracy: http://www.jobbank.gc.ca/res-eng.aspx?ProvId=99&kwd=waiter&OpPage=50&Stdnt=No&nsrc=1
sly6 Napisano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 a jakie to sa wydatki na jedzenie,na spanie ze tak Ci wyszlo?czy Ty uwazasz ze w kazdej Prowincji wydasz tak samo? A teraz piszesz ze ktos moze byc w Kanadzie 1 rok-masz na mysli ten program IEC,oczywiscie ale kto ze studentow tak moze leciec,policz sobie wydatki na bilet,wize ubezpieczenie i odrob to w 3-4 miesiace bedac w Kanadzie? i do tego przywiez cos do domu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.