draco1701 Napisano 10 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2012 Witam, wybieram się z dziewczyną do USA, wylatujemy 18 sierpnia i będziemy w USA przez 15 dni Mam 22 lata więc wypożyczenie samochodu na 11 dni to mały problem, znalazłem wypożyczalnie enterprise w której nie ma podobno podatku wiekowego czy to prawda? wolę zapłącić 700$ niż 1500$.. Tutaj jest potwierdzenie bookowania samochodu, zdziwiło mnie to że nie trzeba było użyć karty kredytowej, czy na podstawie tego wydruku wydadzą mi samochód? http://vlep.pl/wut4ms.jpg Trochę się tym martwię. Plan wycieczki: http://vlep.pl/7m6nhv.jpg myślicie, że 15 dni wystarczy żeby wszystko obejrzeć..? ewentualnie czy pominąłem jakieś atrakcje ciekawe, które mógłbym wpiąć w plan wycieczki myślałem jeszcze nad oceanarium w Miami ale boję się, że nie wyrobimy.. Wstępnie obliczyłem koszta, bez biletów lotniczych to około 10tys. zł dla dwojga. Staramy się tanim kosztem zwiedzić jak najwięcej. Np. w NY na Manhatanie znalazłem hotel za 830zł na 3 dni z podwójnym łóżkiem, po drodze tanie hostele, ewentualnie sen na restarea. Jedzonko w MC-u, market-ach, czasem w restauracji. Łącznie udało nam się nazbierać 15 tys. zł, myślicie, że tyle wystarczy i nie bedzie trzeba się martwić o pieniążki..?
c4r0 Napisano 10 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2012 Samochód jest OK, kartę dasz przy odbiorze samochodu. Upewnij się że masz kartę kredytową i że nie ma żadnego limitu w obrębie kwoty, jaką musisz zapłacić za samochód. Under age fee nie powinni naliczyć. Mówią, że tego już nie ma, ale sam miałem z tym różnie. Ostatnio jednak mi nie naliczyli (miałem samochód na miesiąc za $700 + ubezpieczenie). Powinni też wpisać dowolną ilość kierowców bez dodatkowych opłat.
draco1701 Napisano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Lipca 2012 Cieszę się, że z tą kartą bez zaliczki wszystko jest w porządku:) Napisałeś, że czasem miałeś różnie z tym podatkiem wiekowym, to raz go naliczają a raz nie?
dareknow0 Napisano 10 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2012 $4000 powinno wystarczyć ale jak będziesz miał więcej to też wydasz . Te 15 dni również na objechanie tej trasy.Jak chcecie tanio jeść w dużych ilościach to proponuję China Buffet . Znajdziesz w wyszukiwarce adresy bufetów praktycznie w każdym mieście .Wpisujesz np.China Buffet Savannah ( lub inne miasto).Zrób sobie listę adresów bufetów i później GPS Cię zaprowadzi. To lepsze i tańsze niż np.McDonalds . Wchodzisz ,płacisz za wejście np. $8-10 i jesz do bólu co Ci się podoba. Jak będziesz koło Orlando nie zapomnij o NASA .
c4r0 Napisano 10 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2012 Raz jak wypożyczałem samochód z enterprise to mi powiedzieli, że under age fee już nie ma, a potem jednak naliczyli. To było jakieś półtora roku temu albo dwa. Ale tak jak pisałem, następnym razem (rok temu) już "dotrzymali słowa" i nie naliczyli. Przejrzyj stronę i jeśli znajdziesz wzmiankę, że under age fee nie ma to powinno być ok.
jkb Napisano 11 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Ja pamiętam, że w enterprise jakoś inaczej byli traktowani "24 and under"... wiem, bo wyleciałem dzień po moich 25 urodzinach Ale szczegółów nie pamiętam...
Aleksandra82 Napisano 11 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 A myśleliście o umiejscowieniu się w NY, wycieczkach do Waszyngtonu i nad Niagarę autokarowych, a potem przelot samolotem na Florydę i ewentualne wypożyczenie samochodu tam? To też jest opcja.
draco1701 Napisano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Na pewno będziemy korzystać z China Buffet. NASA już mamy na mapkę naniesioną, na pewno tego nie pominiemy W Enterprise można wypożyczać samochód bez problemu od 21 roku życia, jeśli ktoś chce od 18-stego roku to są jakieś komplikacje ale nie wgłębiałem się w to, bo takich staruchów jak ja to już nie tyczy co do tego podatku under 25 to nie znalazłem konkretnej informacji, że już przestał obowiązywać. jednak jak mam na tej "umowie" podaną cenę to chyba nie powinni jej podnosić bo nic o tym nie pisali. Jedynie należy doliczyć koszt ubezpieczenia. Olu, dla mnie to by było zbyt skomplikowane i ciężko by było wszystko zgrać ze sobą, autokary, samoloty.. bylibyśmy zależni od wielu rzeczy, jadąc samochodem mamy "wolną rękę" na to co chcemy robić. Jednak ten odcinek z NY do Miami i z powrotem pewnie do najciekawszych nie będzie należał
c4r0 Napisano 11 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Jeśli under age fee (nie nazywałbym tego podatkiem...) jest, to nie będzie go w cenie, którą masz z rezerwacji. Jak ja wypożyczałem kiedyś samochód to była gdzieś na stronie notka że poniżej 25 roku życia dochodzi dodatkowa opłata. Ubezpieczenie za to powinieneś mieć już wliczone w tej kwocie z rezerwacji. Jeśli nie masz to pewnie nie zaznaczyłeś. No i pamiętaj, że ta rezerwacja to jest tak na prawdę ściema (chociaż to może zależeć od lokalizacji) i w 90% przypadków na miejscu będziesz mógł wszystko co chcesz pozmieniać: ubezpieczenia, wielkość samochodu, daty. Rezerwacja robi, że masz zapewnione że będzie dla ciebie samochód i ewentualnie trochę obniża koszt.
dareknow0 Napisano 11 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Na pewno będziemy korzystać z China Buffet. NASA już mamy na mapkę naniesioną, na pewno tego nie pominiemy W Enterprise można wypożyczać samochód bez problemu od 21 roku życia, jeśli ktoś chce od 18-stego roku to są jakieś komplikacje ale nie wgłębiałem się w to, bo takich staruchów jak ja to już nie tyczy co do tego podatku under 25 to nie znalazłem konkretnej informacji, że już przestał obowiązywać. jednak jak mam na tej "umowie" podaną cenę to chyba nie powinni jej podnosić bo nic o tym nie pisali. Jedynie należy doliczyć koszt ubezpieczenia. Olu, dla mnie to by było zbyt skomplikowane i ciężko by było wszystko zgrać ze sobą, autokary, samoloty.. bylibyśmy zależni od wielu rzeczy, jadąc samochodem mamy "wolną rękę" na to co chcemy robić. Jednak ten odcinek z NY do Miami i z powrotem pewnie do najciekawszych nie będzie należał Z NY do Miami jechałem samochodem nie raz i bardzo fajnie się jedzie .Jak się wydostaniesz z NY do New Jersey to wskoczysz na I-95 i tak drogą expresową przez kilkanaście godzin Jedynie czego musisz się obawiać to żeby nie zasnąć z nudów. ( nie radzę przekraczać prędkości ! ,bardzo szybko Cię namierzą ).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.