sly6 Napisano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2013 masz wjechac do konca wrzesnia 2014 a na granicy dostaniesz pozwolenie do 1 roku pamietaj aby na granicy sprawdzic date Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reszczu Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2013 doskonale taka mialem nadzieje dzieki za pomoc !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elzbieta90 Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Października 2013 ja przylecialam wczoraj i nie sprawdzali mi kompletnie nic, pokazalam tylko pozwolenie ktore na meila przyslali i to wszystko, 5min i po sprawie wiecej problemow mi robili w USA bo lecialam przez Stany bo bylam na work & travel przez 3miesiace i jak koles zobaczyl ze lece do Toronto to milion pytan, a po co? a czemu? a jak to tak bez wizy? a to tak mozna? po 30minutach tlumaczenia w koncu to do niego dotarlo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2013 ja przylecialam wczoraj i nie sprawdzali mi kompletnie nic, pokazalam tylko pozwolenie ktore na meila przyslali i to wszystko, 5min i po sprawie wiecej problemow mi robili w USA bo lecialam przez Stany bo bylam na work & travel przez 3miesiace i jak koles zobaczyl ze lece do Toronto to milion pytan, a po co? a czemu? a jak to tak bez wizy? a to tak mozna? po 30minutach tlumaczenia w koncu to do niego dotarlo ;P hej gratuluje przybia i życze wszsytkiego dobrego w kanadzie Chciałbym tradycyjnie już zapytać (jeśli to nie tajemnica) czym się zajmowałas w PL, jakie plany masz co do Kanady, gdzie jesteś, mieszkasz sam czy u rodziny itp. Fajnie gdybyś znalazła czas napisać coś o tym wszystkim Niezmiernie mnie to interesuje, bo sam planuje taki wyjazd, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaira Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Witam, mam pytanie o płatność. Właśnie dostałam wiadomość, że kilka osób nie wykorzystało swojej szansy.. i wskoczyłam na ich miejsce (byłam pod kreską)...PIerwsze co mam zrobić to dokonać płatności. Tylko nie bardzo wiem jak. Na stronie ambasady znalazłam wiadomość, że nie może być to przelew. W jaki sposób Wy dokonaliście przelewu? Z góry dziękuję za pomoc! PS: Gratuluję wszystkim, którzy wyjechali... I trzymam kciuki za innych co są pod kreską.. bo nigdy nie wiecie,kiedy do was przyjdzie wiadomość, że JEDNAK SIĘ DOSTALIŚCIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elzbieta90 Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2013 MIeszkam w Brampton, Ontario (ogolenie samochodem 30-40minut od Toronto) jestem tu dopiero 3dzien wiec pracy jeszcze nie mam, bede szukac dopiero. Mieszkam u rodziny bo troche ich tu mam, ale podejrzewam ze pozniej pewnie si ewyprowadze, zalezy jak to wszystko si eulozy, na razie na start ma gdzie mieszkac wiec jest dobrze Skonczylam w tym roku licencjat z filologii angielskiej, nie wiem czy to dobrze czy zle, ale przynajmniej nie mam problemu z jezykiem ang. 2lata pod rzad wyjezdzalam na wokr&travel do USA wiec mniej wiecej wiem jak tu z praca bo podbnie jest w USA. Co do pracy szczerze nie wiem co bym chciala robic, narazie bede sie lapac czego kolwiek a potem szukac czegos konkretniejszego. hej gratuluje przybia i życze wszsytkiego dobrego w kanadzie Chciałbym tradycyjnie już zapytać (jeśli to nie tajemnica) czym się zajmowałas w PL, jakie plany masz co do Kanady, gdzie jesteś, mieszkasz sam czy u rodziny itp. Fajnie gdybyś znalazła czas napisać coś o tym wszystkim Niezmiernie mnie to interesuje, bo sam planuje taki wyjazd, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elzbieta90 Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Orientuje sie ktos z was czy mozna sie starac tutaj w Kanadzie o wize do USA, skoro dostalam work permit? bo moja wiza sie juz skonczyla, a bede tu az przez rok i jetsem tak blisko NY ze chcialabym sie tam wybrac raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Mozna sie starac ale jest wiecej odmow w Kanadzie niz w Polsce a teraz ile czasu bylas w USA,na jakim pobycie ?,jedni dostaja wize a inni odchodza z kwitkiem majac pozwolenie na prace co jest wazne aby miec prace a nie samo pozwolenie na prace sama widzialas co bylo na granicy .I ta prace powinno sie miec dluzszy czas . Opowiadania mozna czytac ale co to ma do mojego zycia to inna sprawa,jakby tak kazda historia byla jak moja to powinieniem juz dawno miec .......a jest o wiele inaczej i wez takie cos pod uwage Pacowsky wtedy szok bedzie mniejszy dla Ciebie Np nigdy nie ma tak i nie bylo ze jak ktos ma rodzine ,znajomych to dostaje to samo ,I tak jak widzisz ludzie dostaja mieszkanie,pomoc i zyczliwosc . I tak samo jeszt z praca-szukaniem jej..ani nie bedziesz miec latwo ani tez trudno z szukaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacowsky Napisano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Opowiadania mozna czytac ale co to ma do mojego zycia to inna sprawa,jakby tak kazda historia byla jak moja to powinieniem juz dawno miec .......a jest o wiele inaczej i wez takie cos pod uwage Pacowsky wtedy szok bedzie mniejszy dla Ciebie Np nigdy nie ma tak i nie bylo ze jak ktos ma rodzine ,znajomych to dostaje to samo ,I tak jak widzisz ludzie dostaja mieszkanie,pomoc i zyczliwosc . I tak samo jeszt z praca-szukaniem jej..ani nie bedziesz miec latwo ani tez trudno z szukaniem. Zgadza się, ale ja pytam z czystej ciekawości, zeby poznać historie ludzi, ktorzy jada wlasnie do Kanady Nikogo nie zmuszam do wypowiadania sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Hej, gratuluję wszystkim którym sie udało i powodzenia w Kanadzie. Mam przy okazji pytanie. Wybywam do Calgary pod koniec października czy ktoś jeszcze się tam wybiera? Szukam ludzi z którymi mógłbym wynajać jakiś domek/mieszkanie. Ewentualnie może ktoś kto już jest na miejscu mógłby coś zaproponować? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.