sly6 Napisano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2013 masz wjechac do konca wrzesnia 2014 a na granicy dostaniesz pozwolenie do 1 roku pamietaj aby na granicy sprawdzic date
reszczu Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 doskonale taka mialem nadzieje dzieki za pomoc !!
elzbieta90 Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 ja przylecialam wczoraj i nie sprawdzali mi kompletnie nic, pokazalam tylko pozwolenie ktore na meila przyslali i to wszystko, 5min i po sprawie wiecej problemow mi robili w USA bo lecialam przez Stany bo bylam na work & travel przez 3miesiace i jak koles zobaczyl ze lece do Toronto to milion pytan, a po co? a czemu? a jak to tak bez wizy? a to tak mozna? po 30minutach tlumaczenia w koncu to do niego dotarlo ;P
Pacowsky Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Napisano 2 Października 2013 ja przylecialam wczoraj i nie sprawdzali mi kompletnie nic, pokazalam tylko pozwolenie ktore na meila przyslali i to wszystko, 5min i po sprawie wiecej problemow mi robili w USA bo lecialam przez Stany bo bylam na work & travel przez 3miesiace i jak koles zobaczyl ze lece do Toronto to milion pytan, a po co? a czemu? a jak to tak bez wizy? a to tak mozna? po 30minutach tlumaczenia w koncu to do niego dotarlo ;P hej gratuluje przybia i życze wszsytkiego dobrego w kanadzie Chciałbym tradycyjnie już zapytać (jeśli to nie tajemnica) czym się zajmowałas w PL, jakie plany masz co do Kanady, gdzie jesteś, mieszkasz sam czy u rodziny itp. Fajnie gdybyś znalazła czas napisać coś o tym wszystkim Niezmiernie mnie to interesuje, bo sam planuje taki wyjazd, Pozdrawiam
shaira Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Napisano 2 Października 2013 Witam, mam pytanie o płatność. Właśnie dostałam wiadomość, że kilka osób nie wykorzystało swojej szansy.. i wskoczyłam na ich miejsce (byłam pod kreską)...PIerwsze co mam zrobić to dokonać płatności. Tylko nie bardzo wiem jak. Na stronie ambasady znalazłam wiadomość, że nie może być to przelew. W jaki sposób Wy dokonaliście przelewu? Z góry dziękuję za pomoc! PS: Gratuluję wszystkim, którzy wyjechali... I trzymam kciuki za innych co są pod kreską.. bo nigdy nie wiecie,kiedy do was przyjdzie wiadomość, że JEDNAK SIĘ DOSTALIŚCIE
elzbieta90 Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Napisano 2 Października 2013 MIeszkam w Brampton, Ontario (ogolenie samochodem 30-40minut od Toronto) jestem tu dopiero 3dzien wiec pracy jeszcze nie mam, bede szukac dopiero. Mieszkam u rodziny bo troche ich tu mam, ale podejrzewam ze pozniej pewnie si ewyprowadze, zalezy jak to wszystko si eulozy, na razie na start ma gdzie mieszkac wiec jest dobrze Skonczylam w tym roku licencjat z filologii angielskiej, nie wiem czy to dobrze czy zle, ale przynajmniej nie mam problemu z jezykiem ang. 2lata pod rzad wyjezdzalam na wokr&travel do USA wiec mniej wiecej wiem jak tu z praca bo podbnie jest w USA. Co do pracy szczerze nie wiem co bym chciala robic, narazie bede sie lapac czego kolwiek a potem szukac czegos konkretniejszego. hej gratuluje przybia i życze wszsytkiego dobrego w kanadzie Chciałbym tradycyjnie już zapytać (jeśli to nie tajemnica) czym się zajmowałas w PL, jakie plany masz co do Kanady, gdzie jesteś, mieszkasz sam czy u rodziny itp. Fajnie gdybyś znalazła czas napisać coś o tym wszystkim Niezmiernie mnie to interesuje, bo sam planuje taki wyjazd, Pozdrawiam
elzbieta90 Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Napisano 2 Października 2013 Orientuje sie ktos z was czy mozna sie starac tutaj w Kanadzie o wize do USA, skoro dostalam work permit? bo moja wiza sie juz skonczyla, a bede tu az przez rok i jetsem tak blisko NY ze chcialabym sie tam wybrac raz jeszcze
sly6 Napisano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Października 2013 Mozna sie starac ale jest wiecej odmow w Kanadzie niz w Polsce a teraz ile czasu bylas w USA,na jakim pobycie ?,jedni dostaja wize a inni odchodza z kwitkiem majac pozwolenie na prace co jest wazne aby miec prace a nie samo pozwolenie na prace sama widzialas co bylo na granicy .I ta prace powinno sie miec dluzszy czas . Opowiadania mozna czytac ale co to ma do mojego zycia to inna sprawa,jakby tak kazda historia byla jak moja to powinieniem juz dawno miec .......a jest o wiele inaczej i wez takie cos pod uwage Pacowsky wtedy szok bedzie mniejszy dla Ciebie Np nigdy nie ma tak i nie bylo ze jak ktos ma rodzine ,znajomych to dostaje to samo ,I tak jak widzisz ludzie dostaja mieszkanie,pomoc i zyczliwosc . I tak samo jeszt z praca-szukaniem jej..ani nie bedziesz miec latwo ani tez trudno z szukaniem.
Pacowsky Napisano 3 Października 2013 Zgłoś Napisano 3 Października 2013 Opowiadania mozna czytac ale co to ma do mojego zycia to inna sprawa,jakby tak kazda historia byla jak moja to powinieniem juz dawno miec .......a jest o wiele inaczej i wez takie cos pod uwage Pacowsky wtedy szok bedzie mniejszy dla Ciebie Np nigdy nie ma tak i nie bylo ze jak ktos ma rodzine ,znajomych to dostaje to samo ,I tak jak widzisz ludzie dostaja mieszkanie,pomoc i zyczliwosc . I tak samo jeszt z praca-szukaniem jej..ani nie bedziesz miec latwo ani tez trudno z szukaniem. Zgadza się, ale ja pytam z czystej ciekawości, zeby poznać historie ludzi, ktorzy jada wlasnie do Kanady Nikogo nie zmuszam do wypowiadania sie
Kodf Napisano 4 Października 2013 Zgłoś Napisano 4 Października 2013 Hej, gratuluję wszystkim którym sie udało i powodzenia w Kanadzie. Mam przy okazji pytanie. Wybywam do Calgary pod koniec października czy ktoś jeszcze się tam wybiera? Szukam ludzi z którymi mógłbym wynajać jakiś domek/mieszkanie. Ewentualnie może ktoś kto już jest na miejscu mógłby coś zaproponować? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.