elzbieta90 Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2013 A czy ktos z was jest w okolicach Brampton? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k11h Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Czy jest możliwość wyjechania przez program IEC i zamiast rozpoczęcia pracy, lub obok pracy, można zrobić profesjonalne prawo jazdy na trucki? Jak to wygląda z prawnego punktu widzenia, czy będę miał prawo do przystąpienia do takiego kursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Bedziesz miec wize,numer SIN i mozesz zrobic takie prawo jazdy jesli spelnisz inne wymagania danej Prowincji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CjMaleo Napisano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Mam już bilet na 5 Listopada. I trochę wątpliwości...więc chciałbym zadać kilka pytań,mam nadzieję że ktoś z was znajdzie chwilę i po raz kolejny na nie odpowie. 1. 2500$ można mieć przy sobie w gotówce,prawda? by okazać je urzędnikom na lotnisku w Kanadzie. 2.Numer SIN, załatwia się na miejscu,czy jest odpłatny? czy trzeba najpierw dostać pracę by móc się o niego ubiegać? 3.Ubezpieczenie na cały rok mam zamiar wykupić w PZU, wiadomo że musi obejmować koszty leczenia,hospitalizacji,obejmować pracę fizyczną (w moim przypadku) i koszta transportu do kraju PL, czy musi być na jakąś konkretną kwotę? czy to ode mnie będzie zależeć stawka ubezpieczenia. 4.Paszport,dokument dodatkowy tożsamości, wydrukowany POE, czy coś jeszcze dla urzędników na odprawie? 5. Czy cokolwiek jeszcze ważnego o czym mogłem zapomnieć? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, z góry dzięki za wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Października 2013 odp1 ,tak prawda,mozesz miec wydruk tez z konta odp2 nalezy miec adres aby cos ruszyl z numerem SIN,,bez tego numeru malo kto Cie przyjmie ,tutaj masz opisane co i jak,gdzie sie starac o ten numer http://www.servicecanada.gc.ca/eng/sc/sin/ odp3 od Ciebie zalezy stawka ubezpieczeniowa ,pamietaj aby pokrywala to co sobie zycza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stypi Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2013 1. Ja mialem w gotowce, mozesz miec wydruk 2. ja kupowalem w gothaer nawet nie sprawdzali na lotnisku 4. Ja przygotowalem wszystko przygotuj sie na pytania czy masz gdzie mieszkac, czy masz prace, gdzie docelowo jedziesz, jak nie masz mieszkania to gdzie sie zatrzymasz jaki jest twoj plan z robota itp itd badz przygotowany. Ludzie strasza rozmowa z urzednikiem ale u mnie przyjemnie bylo, a i duzo arabow na pytanie czy mowia po angielsku czy francusku kiwali tylko glowami i tez ich puszczali, ale lepiej sie przygotowac. 5 Jesli masz prawko to rob miedzynarodowe i pismo o dlugosci posiadania uprawnien tylko nie tlumacz, musi byc tlumaczone tutaj, pozdro jakby co pytaj postaram sie odpowied\eic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CjMaleo Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Dzięki Wielkie za info. , właśnie się wstępnie pakuję i we wtorek z samego rana wylot,...z Wrocławia do Frankfurtu,a później już bezpośrednio do Ottawy. Jestem dobrej myśli, czas zacząć nowe życie pzdr.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CjMaleo Napisano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Juz od 3 dni na miejscu w Ottawie, lot bez problemow,a na odprawie ,urzednik od imigracji zadal mi tylko moze z 2-3 pytania,sprawdzil POE ,paszport i wbil pozwolenie na rok, bez zagladania mi w portfel (te 2500$) czy nawet nie zapytal czy mam ubezpieczenie... , dzien po przylocie zalatwilem sobie numer SIN ,bez wiekszych klopotow,jedynie w kolejce troche czekalem, a tak to dostalem 'od reki',bez oplat,...dzisiaj ide zalozyc konto w banku, jedyne co jest problematyczne to kanadyjski numer tel. , boshe... zalatwiam w rogersie,...ale naprawde sa oni lata swietlne za europa,albo mam tylko takie wrazenie... nie ma tak,ze zakupi sie karte sim i juz mozna dzwonic,... aktywacje,oplaty,plany ala abonamentowe,pierdoly... obled... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Nie Ty pierwszy masz takie wrazenie co do telefonow komorkowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erwin Napisano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Szybkie pytanko. Czy moge przystąpić do zarejestrowanie się do IEC mając 'stary paszport', a dopiero po zaakceptowaniu mojej osoby wyrobić sobie biometryczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.