sly6 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 musi czekac na paszport biometryczny i tyle wysle zly paszport to wniosek odrzuca
modern warfare Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 musi czekac na paszport biometryczny i tyle wysle zly paszport to wniosek odrzuca czyli jednym slowem dupa? bo juz jest przy koncu aplikacji ale zalazyl scan starego paszportu...
Diverse Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 stare paszporty odrzucają więc lepiej niech nie płaci nawet dlatego ci leniwi teraz mają problem bo albo czekać miesiąc na nowy ale może już miejsc nie być albo za rok Ale ja i tak bym zaryzykował może jakieś miejsce jeszcze się uchowa a napisali że IEC Kompass będzie czynne cały rok. BTW. Do ludzi co na working holiday się zapisali a się martwią o 1 etap studia, praca i te sprawy. Oczywiście że to trzeba dołączyć ale na pewno nie jest w głównej mierze brane pod uwagę. Po prostu oni chcą uzyskać jak najwięcej prawdziwych informacji o was. Głównymi dokumentami w pierwszym etapie jest dowód wpłaty oraz ważny paszport biometryczny.
julia_sw Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Ilość miejsc: 650 Ilość wolnych miejsc w tej kategorii: 0 Ostania aktualizacja: 19/02/2013
Leon34 Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Wiecie może czy nasze prowo jazdy jest ważne w Kanadzie? Chciałabym kupić auto i zwiedzać, ale zastanawiam się czy będę musiała wymienić prawko. Nie Koniecznie- Na naszym prawku możesz jezdzić ale .... ... Kiedy Kupisz Rakiete i przyjdzie CI zapłacić ubezpiecznie - poczujesz różnice - jeśli masz polskie prawko - to zrobienie Kanadyjskiego - to Jeden dzień łacznie z odebraniem i masz gotowe - nawet egzaminatora sobie wybierasz. - Koniecznie wyrób "ksiązeczke do nabożeństwa" - czyli polskie miedzynarodowe prawko - - przed wylotem do Kanady - idz do ubezpieczyciela - niechaj wystawi Ci zaswiadczenie- o bezszkodowosci jazdy przez ostatnie min 3 lata- i przetlumacz to radosnie- najlepiej u przysieglego. - Wielu ubezpieczycieli bije sie o klienta- wiec od razu wskoczą Ci zniżki - Do wyrobienia prawka - potrzebujesz paszportu, miejsca meldunkowego ( moze byc umowa na wynajem mieszkania etc) , polskiego prawka ( miedzynarodowe i zwykle) , oraz wiedzy np . " że szkolnego autobusu przy migajacych zoltych swiatlach - nie wolno ominąc/ wyminac / wyprzedzic) - Polskie prawko zostanie CI zabrane. ( dziala to na zasadzie wymiany) - Co do ubezpieczyciela to polecam MORGEX Insurance- Maja takie wesołe opcje- że jesli nie używasz auta np 2 tygodnie- to grzecznie piszesz maila- i nie placisz za te 2 tygodnie >> Powodzenia
smylka Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 ja wyczytałam, że potrzebujesz zaświadczenie o niekaralności z każdego miejsca w którym przebywałeś powyżej pół roku, ja np. mieszkam w Anglii i mam takie zaświadczenie zrobiłam przelew bankowy w tytule podałam tylko ten numer, dlatego, że numer jest przypisany do nazwiska wiec wiedzą o kogo chodzi, przelew dokonałam z polskiego konta i nic nie płaciłam antiwodz czy robiłaś przelew przez konto internetowe? Tez mieszkam w UK i chciałabym zrobić przelew z polskiego konta na konto ambasady poprzez konto internetowe. Jak to jest z tym potwierdzeniem w tym przypadku?? Moze ktoś jeszcze robił przelew w ten sposób???
Leon34 Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Ja natomiast mam taki problem, że na potwierdzeniu przelewu mam wszystkie wymagane dane poza numerem referencyjnym przelewu, nie mam pojęcia czemu ;/ Julia - W rubryce z Numerem podajesz numer- nadany Tobie w programie > WSAW-PL-13-WHP xxxxxxxx ok, czyli normalnie moze podejsc do okienka/banku izrobic wplate gotowkowa, z tytulem wplaty z moim imieniemi nazwiskiem oraz tracking number i tyle? Tak - w tytule przelewu Masz wpisac......WSAW-PL-13-WHP xxxxxxx..... W samym Kompasie we wplacie- jest opcja na podanie nazwiska osoby wplacajacej - jesli dotyczy Takze przelew moze CI zrobić nawet Sam Uncle Sam antiwodz czy robiłaś przelew przez konto internetowe? Tez mieszkam w UK i chciałabym zrobić przelew z polskiego konta na konto ambasady poprzez konto internetowe. Jak to jest z tym potwierdzeniem w tym przypadku?? Moze ktoś jeszcze robił przelew w ten sposób??? Dokonujesz przelewu z Konta - pobierasz potwierdzenie w PDF , i zalaczasz je w zalaczniku :) Mysle, że znakomita wiekszośc tak uczyniła
Diverse Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Robisz przelew normalnie na stronie banku nieważne skąd możesz nawet z Chin. Tylko numer referencyjny ma się zgadać z tym twoim. Potem pobierasz potwierdzenie w pdf jak już przelew wyjdzie z banku. Ot cała magia Możesz zrobić przelew nawet z czyjegoś konta tam potem i tak przy potwierdzeniu wpisujesz imię nazwisko tej osoby bądź ciebie lub zostawiasz puste. Tyle że co do banków zagranicznych tu jest taki haczyk że pobierają one prowizję więc jeżeli nie jest się pewnym że potrącili podczas przelewu to najlepiej wysłać te 5-10-20 zł więcej zależy (oczywiście w innej walucie)
smylka Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Dzieki za podpowiedzi:) przelew bedzie z polskiego BGZ wiec wydaje mi sie ze nie bedzie zadnych opłat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.