Diverse Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Dostałam dzisiaj wiadomość od IEC, ja wysłałam im tylko tłumaczenie zaświadczenia o niekaralności, a oni potrzebują tez oryginał i chcą też dowód że mam C$2,500 i wytyczne co do tego wyglądają tak: You must prove that you can support yourself and the family members accompanying you while you are in Canada by providing as many of the following documents: your bank statements for the past four months a bank draft in convertible currency pay stubs an employment letter proof of assets or business proof of payment of tuition and accommodation fees tax reports, declarations or statements proof of a student/education loan from a financial institution a letter from the person or institution providing you with money proof of funding paid from within Canada, if you have a scholarship or are in a Canadian-funded educational program proof of a Canadian bank account in your name if money has been transferred to Canada kiedy wysłałaś zgłoszenie i po ilu dniach odpowiedział CIC? I to gdzie potem trzeba załączyć te dokumenty? Na nowo aplikacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciekawy12 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 ale nie trzeba wszystkich wymogow spelniac, w ogole to tylko wystarczy ze masz 2500 cad a czy konto bylo utworzone pol roku temu czy wczoraj to nie ma roznicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 ale nie trzeba wszystkich wymogow spelniac, w ogole to tylko wystarczy ze masz 2500 cad a czy konto bylo utworzone pol roku temu czy wczoraj to nie ma roznicy. no ale kiedy to im wysłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciekawy12 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 gdy wszystkie aplikacje zostana wyslane w drugim etapie to po paru dniach prosza Cie abyc doslal wyciag z konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 gdy wszystkie aplikacje zostana wyslane w drugim etapie to po paru dniach prosza Cie abyc doslal wyciag z konta. Ale ogółem to oni sprawdzają te dokumenty wtedy już i mówią czego brakuje itp ? 2500CAD ok. 8 tyś starczy na koncie czy chcą jeszcze żeby pokazać im że masz na bilet i ubezpieczenie. Jeszcze jedno czy musi być przetłumaczony wyciąg czy nie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 co do tej tabelki to diverse dobrze napisal ze to sie tyczy w Kanadzie wyraznie pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 co do tej tabelki to diverse dobrze napisal ze to sie tyczy w Kanadzie wyraznie pisze No fakt jakoś przelotem to zobaczyłem i nie doczytałem. Co do tego wyciągu to załatwiałem go sobie jakoś w styczniu. Myslicie, że jak bardzo aktualny będą chcieli? Muszę się zgłaszać po nowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aggi Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Po załączeniu ma mycic wszystkich dokumentów (wypełione wnioski skany dokumentów itd...) pojawiło się takie coś: OCWP - Request an EVN or a Transfer of Eligibility Verification Pojawia się do wypełnienia ankieta dotycząca szkół w kanadzie a my wypełnialiśmy ze chcemy jechać na work holiday więc nie wiem co z tym zrobić bo nie wybieram się tam do szkoły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 mi się nic takiego nie wyświetliło Eligibility Verification Number (EVN) This is the “Eligibility Verification Number”. It is the number that is produced by ENS to confirm that the student meets the initial eligibility requirements. It is the output of a successful Eligibility Verification or Eligibility Verification with transfer. This number is sent to the student via a message to the My CIC message box, and is required to continue with the Off-Campus Work Permit application. In the DIR Queue, this is a searchable field, to assist the DIRs in locating the appropriate record. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert21 Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Po jakim czasie od potwierdzenia wpłaty dostaliście pozwolenie na przejście do II etapu? Ja juz prawie tydzień temu otrzymałem potwierdzenie wpłaty i teraz cisza:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.