Nath Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Witam, jak w temacie chciałbym się dowiedzieć do jakiej ceny nie trzeba opłacać VATu, czy to tylko tyczy się oclenia? A dokładnie chodzi mi o elektronikę. Z góry dziękuję za odpowiedzi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareknow0 Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Witam, jak w temacie chciałbym się dowiedzieć do jakiej ceny nie trzeba opłacać VATu, czy to tylko tyczy się oclenia? A dokładnie chodzi mi o elektronikę. Z góry dziękuję za odpowiedzi . Pytanie w ogóle niezrozumiałe . " Do jakiej ceny nie trzeba opłacać VAT-u " ???. W USA nie ma VAT-u . Do niektórych towarów dolicza się podatek TAX przy każdym zakupie.W każdym stanie wygląda to różnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Jemu pewnie chodzi o opłacenie vatu przy wwożeniu towarów do Polski (nie mam pojęcia czy istnieje jakiś limit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkb Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Istnieje. Z tego, co się orientuję, to jest jakiś limit 430 Euro w przypadku towarów w bagażu przewożonym ze sobą. Ale to trzeba byłoby dokładnie poszukać, bo to tylko moja jakaś kiedyś znaleziona informacja EDIT: tu dokładniej: http://www.katowice.ic.gov.pl/prawo/podrozni/zwolnienia_bagaz_osobisty.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.