c4r0 Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Ciekawi mnie pewna kwestia. Jestem teraz na J-1 i jest to moja druga wiza tej kategorii. Przy rozmowie w Warszawie Pani konsul trochę kręciła nosem na drugi internship w krótkim czasie - że często, że na długo, że co ze studiami itp. Zastanawiam się czy wielokrotny LEGALNY pobyt w USA wpływa jakoś na kolejną rozmowę w sprawie wizy. Jak wrócę do Polski to będę miał za sobą miesiąc w USA na B-1 i dwa lata na dwóch różnych J-1, w tym czasie nigdy nie byłem zatrzymany przez policję, nie przesiedziałem pobytu ani nic podobnego. Możliwe że będę się starał o F-1 albo H-1B. Czy moja przeszłość w USA (często i długo ale grzecznie i bez problemów) może wpłynąć jakoś na decyzję, pozytywnie lub negatywnie? Wiem, że nie będzie prostej odpowiedzi tak/nie i wszystko zależy od konkretnego przypadku ale po prostu mnie to ciekawi a wiem, że dużo ludzi tutaj ma większe doświadczenie albo nawet niektórzy zapewne pracują w ambasadzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Na F-1 moim zdaniem może (immigration intent), na H-1B zdecydowanie nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 a kiedy bedziesz sie starac o te wizy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Mam 6 albo 7 wiz w paszporcie (B-2 i 5x J-1). Jesli nie naginasz przepisow to nie powinno byc problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.