Bercik1992 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 witam 4 lata temu bedac w usa na wizie turystycznej przez niecały miesiac pracowałem mając nielegalny numer social security który został zrobiony w polskiej agencji oraz odprowadzałem podatki nie wiem czy pracownicy gdzies tam go zgłaszali czy sami wydrukowali koszt zrobienia tego numeru wyniósł 20$ i moje pytanie brzmi czy przy przekraczaniu granicy z usa (zielona karta wiza narzeczenska czy turystyczna) moze to wyjsc na jaw ? mogą na kontroli granicznej wiedziec o tym ? oczywiscie jak 4 lata temu wracałem do pl to nie miałem zadnych problemów ani kontroli granicznych
Joanna30 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Starając się o wizę (chyba nawet bez znaczenia o jaką) jest pytanie o to, czy już kiedyś starałeś się o wizę, a potem wykorzystałeś ją niezgodnie z przeznaczeniem. Wg mnie - i piszę to już po raz drugi w ciągu kilku dni (choć nie do Ciebie) - jesteś "ugotowany". Praca na wizie turystycznej jest nielegalna (ale o tym chyba wiesz). Praca na wizie turystycznej na fałszywy numer SSN to wręcz kręcenie bata na samego siebie. A to, że przy wyjeździe nie miałeś żadnych kontroli ani problemów... Przy wyjeździe rzadko kto ma jakiekolwiek problemy. Problemy pojawiają się przy staraniu się potem o wizę. Skłamiesz, oni dojdą do tego, że skłamałeś - żegnaj USA. Przyznasz się - najprawdopodobniej także żegnaj USA. Ale niech ktoś inny jeszcze to potwierdzi.
kzielu Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Dokladnie tak jest. Jezeli to byl numer wskazujacy ze jestes obywatelem US, wtedy w ogole mozesz zapomniec o wyjezdzie kiedykolwiek - nie ma to waivera w dodatku jest to (OIDP) felony.
Bercik1992 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 a mogłby to byc numer fałszywy ? np wymyslony przez tą agencje?
Joanna30 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Ja mówiąc 'fałszywy' miałam na myśli, że nie Twój, a nie to, że był kompletnie zmyślony. Bo może i mógł być 'wymyślony' przez agencję, ale to nie znaczy, że nie należy do kogoś.
kzielu Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 a mogłby to byc numer fałszywy ? np wymyslony przez tą agencje? Malo prawdopodobne.
Bercik1992 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 czyli w 100% mogą to wykryć w ambasadzie ? czy też może urzednik celny mnie nie wpuścić ? dodam że ja osobiście nie załatwiałem tego numeru i nie znam szczegółów jak to zostało "wydrukowane"
Joanna30 Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 Nie rozumiesz - nie jest ważne kto i skąd wziął ten numer. TY pracowałeś na wizie turystycznej. TY pracowałeś na nie swój SSN. TY złamałeś prawo. I teraz do Ciebie należy decyzja, czy kłamać przy staraniu się o wizę, czy nie. Cokolwiek byś nie zrobił to - wg mnie - wizy nie dostaniesz.
kzielu Napisano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 czyli w 100% mogą to wykryć w ambasadzie ? czy też może urzednik celny mnie nie wpuścić ? dodam że ja osobiście nie załatwiałem tego numeru i nie znam szczegółów jak to zostało "wydrukowane" Oczywiscie ze moga to wykryc a urzednik CBP moze Cie nie wpuscic. Nikogo nie obchodzi kto to zalatwial, obchodzi kto tego uzyl. Popelniles przestepstwo i to nie tylko imigracyjne.
Bercik1992 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2012 masakra....jedyny sposób aby sie dowiedzieć czy dostałem bana (prawodpodobnie na dożywotke) to trzeba w przyszłości stanąć w ambasadzie jedyny sposób ale dość kosztowny sposób a jak sie nie uda to zostaje kanada w końcu to też "prawie" usa....;/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.