Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W DV2013 1 maja powiadomiono ok. 60 tys i 22 pazdziernika dodatkowe 10 tys. ze 100 000 wylosowanych. O tym ile osob zostanie powiadomionych w drugiej turze decyduje tempo przetwarzania danych z pierwszej grupy. Przed DV2013 druga ture powiadomien stwierdzono tylko raz (chyba w DV2003) wiec rzeczywiscie calkiem mozliwe jest, ze druga tura moze sie nie odbyc. Ale jesli zdecydowali sie losowac 125 tys. osob jakis powod musi byc ;)

Nie wiadomo ile w tym prawdy - ludzie mają dość wysokie numery (z tego co piszą)

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie wiadomo ile w tym prawdy - ludzie mają dość wysokie numery (z tego co piszą)

co roku jest co innego, nie wiem co jest w tym roku z loteria ale w znacznej większości, ludzi z naszego forum i innych forów zagranicznych maja b wysokie numery, jeden b niski jest tylko na forum

Napisano

Może i jestem czasem przewrażliwiony, ale jakoś dziwnie to w tym roku wygląda. Zobaczymy co będzie napisane w czerwcowym VB

Napisano

Przeciez tu na forum podalo swoje numery niecale 30 osob i mimo tego czesc z nich jest niska, a jak wiadomo wieksze jest prawdopodobienstwo wysokiego numeru niz niskiego, w koncu z europy wylosowali ok 40 tys numerow.

Napisano

Gościu, nie wiem o co Ci chodzi, zarejestrowałeś sie 3 godziny temu, strzelasz postami jak z karabinu chyba żeby się na siłę z kimś nie zgodzić. Matematyka nie jest Twoją dobrą stroną, wiec za liczenie prawdopodobieństwa się nie zabieraj.

Napisano

Matematyka nie jest Twoją dobrą stroną, wiec za liczenie prawdopodobieństwa się nie zabieraj.

Jezeli przyjmiemy, ze numery od 15 - 50 tys sa wysokie, a od < 15 tys sa niskie, to w ktorym przypadku prawdopodobienstwo jest wyzsze? W prawdopodobienstwie istnieje jeszcze takie pojecie jak zbior.

Napisano

(...) wieksze jest prawdopodobienstwo wysokiego numeru niz niskiego, (...)

Jest dokładnie takie samo. Przyjmuj sobie co tam chcesz, żebyś miał racje.

Napisano

Jest dokładnie takie samo. Przyjmuj sobie co tam chcesz, żebyś miał racje.

To tak jakbys powiedzial, ze prawdopodobienstwo bycia wylosowanym w Loterii Wizowej jest dla osoby urodzonej w Australii

jak i ktoregos z krajow Europy identyczne.

Napisano

No bez jaj, przecież poniżej 15 tyś. ile osób? Nie zauważyłem jakichś tłumów. A numerów 30xxx czy 40xxx już sporo. Albo numeracja jest taka jaka jest, albo ludzie z niskimi się nie przyznają. Ram88 zobacz ile osób w tamtym roku w tamtym roku miało niskie numery. Rynr dobrze się zastanawia nad tym fenomen, a że z matematyki jest dobry to w to nie wątpie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...