rynr Napisano 3 Maja 2013 Zgłoś Napisano 3 Maja 2013 W DV2013 1 maja powiadomiono ok. 60 tys i 22 pazdziernika dodatkowe 10 tys. ze 100 000 wylosowanych. O tym ile osob zostanie powiadomionych w drugiej turze decyduje tempo przetwarzania danych z pierwszej grupy. Przed DV2013 druga ture powiadomien stwierdzono tylko raz (chyba w DV2003) wiec rzeczywiscie calkiem mozliwe jest, ze druga tura moze sie nie odbyc. Ale jesli zdecydowali sie losowac 125 tys. osob jakis powod musi byc Nie wiadomo ile w tym prawdy - ludzie mają dość wysokie numery (z tego co piszą)
mikun Napisano 3 Maja 2013 Zgłoś Napisano 3 Maja 2013 Nie wiadomo ile w tym prawdy - ludzie mają dość wysokie numery (z tego co piszą) co roku jest co innego, nie wiem co jest w tym roku z loteria ale w znacznej większości, ludzi z naszego forum i innych forów zagranicznych maja b wysokie numery, jeden b niski jest tylko na forum
rynr Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Może i jestem czasem przewrażliwiony, ale jakoś dziwnie to w tym roku wygląda. Zobaczymy co będzie napisane w czerwcowym VB
ram88 Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Przeciez tu na forum podalo swoje numery niecale 30 osob i mimo tego czesc z nich jest niska, a jak wiadomo wieksze jest prawdopodobienstwo wysokiego numeru niz niskiego, w koncu z europy wylosowali ok 40 tys numerow.
rynr Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Gościu, nie wiem o co Ci chodzi, zarejestrowałeś sie 3 godziny temu, strzelasz postami jak z karabinu chyba żeby się na siłę z kimś nie zgodzić. Matematyka nie jest Twoją dobrą stroną, wiec za liczenie prawdopodobieństwa się nie zabieraj.
ram88 Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Matematyka nie jest Twoją dobrą stroną, wiec za liczenie prawdopodobieństwa się nie zabieraj. Jezeli przyjmiemy, ze numery od 15 - 50 tys sa wysokie, a od < 15 tys sa niskie, to w ktorym przypadku prawdopodobienstwo jest wyzsze? W prawdopodobienstwie istnieje jeszcze takie pojecie jak zbior.
rynr Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 (...) wieksze jest prawdopodobienstwo wysokiego numeru niz niskiego, (...) Jest dokładnie takie samo. Przyjmuj sobie co tam chcesz, żebyś miał racje.
ram88 Napisano 4 Maja 2013 Zgłoś Napisano 4 Maja 2013 Jest dokładnie takie samo. Przyjmuj sobie co tam chcesz, żebyś miał racje. To tak jakbys powiedzial, ze prawdopodobienstwo bycia wylosowanym w Loterii Wizowej jest dla osoby urodzonej w Australii jak i ktoregos z krajow Europy identyczne.
Michael1986 Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 No bez jaj, przecież poniżej 15 tyś. ile osób? Nie zauważyłem jakichś tłumów. A numerów 30xxx czy 40xxx już sporo. Albo numeracja jest taka jaka jest, albo ludzie z niskimi się nie przyznają. Ram88 zobacz ile osób w tamtym roku w tamtym roku miało niskie numery. Rynr dobrze się zastanawia nad tym fenomen, a że z matematyki jest dobry to w to nie wątpie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.