piraniaga Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Witam serdecznie, na przyszly miesiac mam umowione spotkanie wizowe w Ambasadzie USA w Warszawie. Moj problem jest nastepujacy, ja Polka, narzeczony jest Amerykaninem, oboje mieszkamy w Kanadzie (on pracuje i przebywa od 7 lat, ja sprowadzilam sie do niego 8 miesiecy temu). Bardzo chcialabym uzyskac wize amerykanska, poniewaz mamy w planach odwiedzic jego rodzicow jeszcze w tym roku. Jakie sa moje szanse na wize, czy ktos ma podobne doswiadczenie? Bardzo bede wdzieczna za odpowiedzi
kzielu Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Gdzies pomiedzy 0 a 100%. Po pierwsze o jaka wize sie starasz ? Turystyczna ? Jezeli nie zamierzacie przenosic sie do US, to przynies dokumenty na dowod ze zamierzacie permanentnie mieszkac w Kanadzie i moze sie uda.
piraniaga Napisano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Tak, chodzi mi tylko o wize turystyczna, problem w tym, ze czekam na tymczasowe pozwolenie na prace tu w Kanadzie, i na pewno nie otrzymam go przed rozmowa z konsulem (wiec co udokumentowac), natomiast dokumenty mojego narzeczonego nie wniosa nic do sprawy, mysle.. troche sie boje, poniewaz moze pomysla, ze chce tam zamieszkac, a to naprawde ostatnia mysl jaka mam w glowie.
piraniaga Napisano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Poza tym, do granicy z USA mamy tylko 100km, fajnie by bylo zobaczyc Niagare z tej "amerykanskiej" strony Zastanawiam sie, jak sie zachowac, bedac juz na rozmowie z konsulem, czy mowic cala prawde, czy poprostu ubiegac sie o wize turystyczna jako regularny turysta z Polski..nie wiem, naprawde. Prosze o pomoc i porade.
sly6 Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 ciagle masz legalny pobyt w Kanadzie..masz jakies rachunki wspolne ,ze prowadzicie wspolnego gospodarstwo domowe.. Bo jak cos innego powiesz to co pokazesz,ze co Cie trzyma w Polsce?jak masz moze cos juz w Kanadzie aby cos pokazac.. A Twoj narzeczony to jaki ma pobyt w Kanadzie?.wiza pracownicza czy jak.
piraniaga Napisano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Tak, narzeczony ma wize pracownicza, wznawialna co 3 lata, plus rozpoczeta procedure aplikacji na status permament resident. Ja wlasciwie nie mam czym sie okazac, wlasnie czekam na pozwolenie na prace
sly6 Napisano 20 Września 2012 Zgłoś Napisano 20 Września 2012 To masz o tyle dobrze ze w Polsce odsetek nie przyznawanych wiz jest mniejszy niz w Kanadzie reszta to juz zalezy od rozmowy .
piraniaga Napisano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2012 No nic...chyba nie pozostaje nic innego jak uzbroic sie w cierpliwosc, byc szczerym i wyluzowanym oraz liczyc na to, ze konsul tez czlowiek Dzieki za odpowiedz
piraniaga Napisano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2012 A czy komus wiadomo, jaki obecnie jest odsetek decyzji odmownych wydania wizy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.