arctic Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Witam Jakiś czas temu, przebywając na Florydzie otrzymalem mandat drogowy za przekroczenie predkosci. Nie bylem w stanie uregulować go przebywając na terenie Stanów Zjednoczonych, chciałem zrobić to po powrocie do Polski. Niestety mandat zaginął mi już w trakcie podrozy. Niedawno chciałem uregulować należność i odnaleźć moja sprawę na stronie internetowej stosownego Clerk of courts. Niestety, jak pamiętam, policjant sporządzający mandat dokonał mylnych wpisów w odpowiednich rubrykach na formularzu mandatowym spisując dane z mojego prawa jazdy a wiec wpisując poprawnie moje imię i nazwisko w wyszukiwarce spraw nie jestem w stanie odnaleźć swojej i uregulować zobowiązania. Teoretycznie bylby wiec nieodszukiwalny. Policjant niestety zdjal przy okazji odcisk mojego kciuka na tym mandacie. Mandat opiewal na 300 $ (school zone :/). Chcialbym zapytac czy problem taki niezapłacony Mandat może spowodować, ze nie zostanę ponownie wpuszczony na terytorium USA ? Mam juz kupione bilety na za 2 tygodnie. Z gody dziekuje za wiarygodne informacje !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 kolejnym razem pisz duza czcionka a nie mala ..moze szybciej dostaniesz odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Jedyna wiarygodna informacja jaka mam ze moj kolega z bylej firmy wielokrotnie wjezdzal na B1 majac niezaplacony mandat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Nie bedziesz mial z tego tylulu problemu. Bazy danych o wykroczeniach drogowych pozostaja w jurysdykcjach poszczegolnych stanow, plus dane o mandacie (zalezy jeszcze za co) wedruja do stanowego DMV, ktory nie ma powiazania z urzedem imigracyjnym (JESZCZE) Link to comment Share on other sites More sharing options...
makdonald Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 no, wlasnie - JESZCZE nie ma na miejscu op ja bym sie juz dzis bal ( na zapas) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.